FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong (Arthur 79'), Rakitic, Messi, Griezmann (Sergi Roberto 70'), Ansu Fati (Puig 86')

Bænk: Iñaki Peña, Sergi Roberto, Umtiti, Arthur, Junior, Puig og Collado.

Mål: 1- 0 Ansu Fati (30’), 2-0 Ansu Fati (32’), 2-1 Rochina (92')

Barca var søndag aften tvunget til en sejr hjemme mod Levante i bestræbelserne på at hænge på Real Madrid i toppen i La Liga. Catalanerne måtte undvære spillere som Vidal, Suárez og Dembélé til opgøret, hvilket kastede Rakitic tilbage på midtbanen og Ansu Fati i angrebet fra start.

Og gæsterne fra Levante var ikke kommet til Barcelona for at pakke sig, hvilket straks resulterede i en tempofyldt kamp med chancer i begge ender. Det stod dog hurtigt klart, at Setién havde fået sat sine spillere rigtig op og både Messi i to omgange og Griezmann burde have bragt Barca foran inden en halv times spil, men de store chancer blev misbrugt.

I stedet var det den unge angrebsstjerne Ansu Fati, som efter en halv time stjal fokus. Her blev han sendt i dybden af Messi og det takkede den unger Barca-spiller for med en sikker scoring til 1-0. Og bare to minutter senere var det igen Messi, som assisterede Ansu Fati, som i feltet sendte bolden mellem benene på keeperen og i mål. 2-0 til Barca.

Efter 36 minutters spil var det en særdeles velspillende Semedo, som på egen hånd driblede sig fri og hamrede bolden på overliggeren. Flot aktion af portugiseren, som imponerede stort. Kort før pausefløjt spillede Semedo Griezmann fri i feltet, men han sendte helt uforklarligt bolden forbi mål. Dermed endte første halvleg med en flot føring på 2-0 til Barca.

Barca kom en tand mere tøvende ud til anden halvleg, hvor det i stedet var gæsterne, som kom frem til de første store chancer foran et sløset Barca-forsvar. Samtidig havde Setiéns tropper slet ikke det samme bid i offensiven, hvilket de 60.000 tilskuere kun kunne se bekymret til. Efter 70 minutter forlod en noget skuffende Griezmann banen og ind kom Sergi Roberto, som skulle vikariere i højre side af offensiven.

Først med 20 minutter igen begyndte Barca at komme frem til større chancer. Først forsøgte Ansu Fati sig med et frækt saksespark, som gik lige forbi mål, inden Messi i det lille felt måtte se sin afslutningen taget af målmanden. Efter 79 minutter blev Arthur sendt på banen i stedet for De Jong.

Barca fik dog aldrig rigtig gang i spillet igen og i stedet var det gæsterne fra Levante, som to minutter inde i overtiden reducerede med en langskud, som Ter Stegen ikke kunne afværge. Dermed endte kampen med en sejr på 2-1 til Barca efter en flot første halvleg, men hvor catalanerne skuffede noget efter pausen.