FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Araujo, Lenglet, Alba, Busquets (Pedri 58’), De Jong, Coutinho (Trincao 70’), Messi, Griezmann (Umtiti 89’), Braithwaite

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Matheus, Mingueza, Umtiti, Junior, Puig, Pjanic, Aleñá, Pedro, Trincao og Konrad.

Mål: 1-0 Messi (76’)

Barca var storfavoritter da de tog imod Levante på Camp Nou. Efter det uventede nederlag mod Cádiz en uge forinden, var der behov for tre point til hjemmeholdet. Endnu en gang havde Ronald Koeman fundet plads til Martin Braithwaite i startopstillingen.

Barca lagde ud med god fart i bolden og satte sig på spillet. Genpresset fungerede fint, så bolden var meget på catalanernes fødder, men uden at de skabte chancer. Det gjorde Levante til gengæld på deres første opstilling i det 11 .minut, hvor De Frutos blev spillet helt fri, men Ter Stegen stod klar med en vigtig redning. Få minutter senere afsluttede Barca for første gang i opgøret, da Braithwaite sendte et godt skud af sted der havde retning mod målhjørnet, men målmanden reddede i flyvende stil.

Barcas defensiv så ikke for godt ud i det 18. minut, da Dani Gómez blev spillet fri af Roger, men afslutningen strøg tæt over mål. Den livlige kamp fortsatte i samme spor og midt i halvlegen var Barca tæt på at komme foran. Messi lagde et frispark ind i feltet hvor Griezmann headede på mål. Keeperen reddede og bolden røg ud til Lenglet, der sendte den over det tomme mål. Her burde franskmanden have scoret. Barca havde fortsat god fart i spillet og søgte ofte stikninger i dybden, men de afgørende pasninger missede.

Kampen kom ind i en periode uden chancer, hvor det var Barca der dominerede, men uden at være farlige. Det var de til gengæld i det 37. minut, da Alba sendte en flot helflugter afsted, som målmanden afværgede. To minutter efter var det Griezmann der forsøgte sig, men igen stod målmanden i vejen. Barca fik sat Levante under pres i halvlegens sidste minutter, hvor Messi havde et godt forsøg, men scoret blev der ikke. 0-0 ved pausen efter en halvleg der havde budt på store muligheder til begge mandskaber.

Barca lagde godt ud efter pausen med at sætte Levante under pres. Det gav afslutninger til Messi og Coutinho i halvlegens første minutter, men uden at det for alvor var tæt på. Barcas dominans var markant og Levante blev stoppet hver eneste gang de forsøgte sig med omstillinger. Efter en times spil skiftede Koeman ud for første gang, da Pedri afløste Busquets i en klar offensiv satsning.

Barca fortsatte bestræbelserne på at lirke gæsternes defensiv op, men det var ikke nemt at finde plads. Der var hele tiden optræk til noget farligt, men de afgørende pasninger nåede ikke frem. Tyve minutter før tid kom Trincao på banen i stedet for Coutinho. Man skulle hen til det 71. minut før at det for alvor var tæt på, da Messi kom til en god afslutning, hvor målmanden afværgede til hjørne. På det hjørnespark kom bolden ind til en helt fri Braithwaite, der headede langt forbi. Den chance burde danskeren havde fået mere ud af. Barcas pres mod Levante var massivt og i det 76. minut var der endelig fuldt udbytte. Et godt genpres af Braithwaite bragte Barca i overtal. De Jong fandt Messi i feltet og han bankede bolden i nettet via indersiden af stolpen. Fortjent 1-0 føring til Barca.

Føringen fik ikke Levante længere frem på banen og Barca fortsatte med at presse gæsterne. Det gav en mulighed til Messi 10 minutter før tid, som målmanden tog sig af. Først da kampen nåede inde i de sidste fem minutter, satsede Levante for alvor frem af banen. Det fik Koeman til at sende Umtiti ind i stedet for Griezmann for at styrke Barcas defensiv. Det lykkedes alligevel for Levante at skabe lidt spænding i de sidste minutter, hvor de fik et par hjørnespark og fik sendt en god afslutning af sted, som Ter Stegen tog sig af.

Det sluttede derved med en fortjent sejr til Barca efter en kamp, hvor de endnu en gang havde haft svært ved at udnytte et markant overtag og score på de chancer der blev skabt.