FCBARCELONA.DK - 30.01.20

// Leganés // Copa del Rey

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba (Junior 64’), Busquets, De Jong, Vidal (Rakitic 61’), Ansu Fati, Messi, Griezmann (Arthur 73’)

Bænk: Iñaki Peña, Rakitic, Arthur, Sergi Roberto, Umtiti, Junior og Collado

Mål: 1-0 Griezmann (5’), 2-0 Lenglet (27’), 3-0 Messi (59’), 4-0 Arthur (77’), 5-0 Messi (88’)

Det handlede om 1/8 finalen i Copa del Rey, da Leganés lagde vejen forbi Camp Nou. I 1/8 finalerne afgøres det over en enkelt kamp og derfor skulle der findes en vinder. Træner Quique Setién sparede ingen spillere og stillede med nok stærkest mulige formation.

Leganés lagde ud med en afslutning i første minut, men Braithwaite sendte bolden tæt forbi mål. Få minutter efter var det Barcas tur til at forsøge sig og her var der fuldt udbytte. Semedo blev sendt i dybden og han fandt Griezmann inde foran mål. Franskmanden afsluttede køligt og så var Barca foran 1-0. Bare tre minutter senere lå bolden igen i Leganés’ mål, men Griezmanns scoring blev annulleret efter en langtrukken VAR-kendelse, for en snert offside på Alba.

Barca havde bolden klart mest og efter et kvarter var det Alba der afsluttede, men bolden gik forbi. Der var god fart i Barcas spil og i de efterfølgende minutter var det først Lenglet og dernæst Vidal der forsøgte sig, men uden at det for alvor var tæt på. Leganés gik i perioder op i et højt pres, men det løste Barca godt. Gæsterne var ellers sjældne gæster på Barcas banehalvldel, men de fik sat et par omstillinger ind og fik afsluttet, men uden at Ter Stegen var i problemer.

I det 25. minut var Barca tæt på at øge føringen, da Griezmann kom fri, men han måtte se bolden stryge tæt forbi mål. Et par minutter efter fik Barca hjørne og det sendte Messi ind foran mål, hvor Lenglet kom højest og snittede bolden i nettet til 2-0. Herefter gik intensiteten noget ud af Barcas spil. De holdt godt på bolden og forhindrede Leganés i at skabe noget, men modsat kom hjemmeholdet heller ikke frem til noget. Halvlegens sidste 10 minutter var således uden de store begivenheder og Barca kunne gå til pause med en fortjent føring på 2-0.

Barca fortsatte med at sidde på spillet fra anden halvlegs start, men stadig uden fart i bolden, så det var ikke meget der kom ud af overtaget. Det handlede tydeligt for Barca om at være i kontrol og det lykkedes til fulde, for heller ikke Leganés skabte noget. Som tiden gik blev gæsterne tvunget til at satse lidt mere fremad banen, hvilket gav Barca en omstilling efter en times spil. De Jong sendte Messi afsted, der lidt heldigt fik bolden med sig i feltet og afsluttede. Bolden ramte en modstander på vejen og snød målmanden, så den gik i mål. 3-0 til Barca og så var pokalkampen lukket.

Kort efter var det Messi der sendte De Jong frem til en mulighed, men hollænderens skud gik forbi. Herefter blev Rakitic og Junior sendt på banen i stedet for Vidal og Alba. Barcas solide føring tog det sidste håb fra Leganés og hjemmeholdet havde kampen hvor de ville. Med et kvarter tilbage kom Arthur ind i stedet for Griezmann, der blev klappet fra banen. Brasilianeren kom i fokus få minutter efter med en scoring til 4-0. Det skete efter at Fati måtte se målmanden redde sit forsøg, hvorefter Messi afsluttede på riposten. Hans skud blev blokeret på stregen, men Arthur stod klar og bankede bolden i nettet.

Herefter var der tale om en god gang træning for hjemmeholdet, hvor det samtidig handlede om at spare kræfter. Tilskuerne fik dog lige en scoring mere at gå hjem på, da Messi i det 88. minut gjorde det til 5-0. Det var Rakitic der lagde oplægget, hvor Messi driblede forbi målmanden og løftede bolden i nettet. 5-0 blev kampens resultat i et opgør, hvor der aldrig var tvivl om udfaldet. Dermed er Barca sikkert videre til kvartfinalen i Copa del Rey.