FC Barcelona: Neto, Dest (Emerson 61’), Araujo (Umtiti 61’), Piqué, Alba (Balde 70’), Busquets, Sergi Roberto (Puig 70’), Demir (Nico 61’), Griezmann (Collado 85’), Braithwaite (Manaj 78’), Memphis

Bænk: Iñaki Peña, Riqui Puig, Pjanić, Coutinho, Emerson, Umtiti, Nico, Rey Manaj, Balde og Collado

Mål: 1-0 Memphis (3’), 2-0 Braithwaite (57’), 3-0 Puig (90’)

Barca mødte Juventus i det traditionsrige Gamper-opgør, hvor Juventus var inviteret som modstander. Her måtte Koeman undvære en række spillere på grund af skader og OL.

Kampen fik en perfekt start for Barca, for allerede i det 3. minut kom de foran på en omstilling hvor Juves forsvar tøvede, så Demir kunne spille Memphis helt fri og han svigtede ikke. 1-0 til Barca. Det var god fart i Barcas spil og i de efterfølgende minutter fik både Dest og Memphis afsluttet, men uden at det for alvor var tæt på. Der skulle gå et kvarter før at Juventus afsluttede for første gang. Det skete på en omstilling hvor Ronaldo kom fri og afsluttede, men Neto var på plads og afværgede til hjørne.

Kort efter fik Barca et frispark udenfor feltet og det tog Griezmann sig af, men bolden gik over mål. Barca fortsatte de gode takter og i det 20. minut sendte Demir bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret for offside. Barca sad solidt på kampen og de havde bolden klart mest. Genpresset fungerede også fint og det holdt Juventus væk fra det catalanske felt. Lige inden uret rundede en halv time, stjal Demir bolden i Juves felt og fik afsluttet, men målmanden fik afværget med besvær. Juve viste først tænder igen i det 32. minut, hvor Sciglio sendte et hårdt skud af sted der strøg tæt forbi mål.

I det 37. minut var det Griezmann der fik et mål annulleret for en offside på Braithwaite, en kendelse der tydeligt var forkert, men der blev ikke benyttet VAR i Gamper-opgøret, så her blev Barca snydt for et mål. Et par minutter efter var det meget tæt på en udligning i to omgange, først da De Ligt afsluttede og dernæst Morata, men i begge tilfælde viste Neto høj klasse. Det gjorde han også i det 43. minut, da Juventus kom i overtal på en omstilling, hvor Morata afsluttede. I halvlegens sidste minut var det Ronaldo der sendte et hårdt frispark på mål, men også her fik den velspillende Neto afværget. Mere skete der ikke i en underholdende første halvleg, hvor Barca fortjent var foran.

I det 50. minut lavede Alba en stor fejl der udmøntede sig en god mulighed til Chiesa, men igen fik Neto afværget til hjørne. På hjørnesparket headede Morata tæt forbi mål. Barca havde svært ved at holde på bolden efter pausen og det betød at Juventus dominerede i halvlegens start. I det 57. minut fik Barca et hjørnespark og her sendte Memphis bolden ind til en komplet fri Braithwaite, der med hovedet gjorde det til 2-0. Da uret rundede en time blev Emerson, Umtiti og Nico sendt på banen i stedet for Dest, Araujo og Demir. Det betød uofficiel debut til Emerson Royal.

Barca kom bedre med og var igen mest på bolden. Det gav en afslutning af Emerson i det 68. minut, men han bankede bolden forbi mål. Kort efter kom Puig og Balde på banen i stedet for Sergi Roberto og Alba. Juves spillere virkede trætte og gnisten var gået af italienernes spil. Det betød at Barca kontrollerede spillet uden de store komplikationer, men også uden for alvor at virke farlige i offensiven. I det 78. minut var det slut for Braithwaite, da han blev afløst af Rey Manaj. Lige efter fik Barca en dobbeltchance hvor først Memphis afsluttede og dernæst Manaj, men begge skud blev blokeret.

Med fem minutter tilbage var det Griezmann der blev afløst af Collado. Barca ville tydeligvis gerne give tilskuerne en scoring mere at gå hjem på. De holdt godt på bolden på Juves banehalvdel, men det var svært at finde plads i den italienske defensiv. Det så ikke ud til at lykkes, men i dommerens tillægstid modtog Puig bolden på kanten af feltet, hvor han drejede rundt og sendte den i nettet til en flot 3-0 scoring. Det blev sidste aktion i en udmærket kamp af Barca, hvor de fik en fortjent sejr.