Referat: FC Barcelona – Juventus 0 - 3

FCBARCELONA.DK - 08.12.20


FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Araujo (Mingueza 81’), Lenglet (Umtiti 55’), Alba (Junior 55’), Pjanic, De Jong, Messi, Trincao (Braithwaite 46’), Pedri (Puig 66’), Griezmann

Bænk: Neto, Busquets, Aleñá, Braithwaite, Riqui Puig, Coutinho, Matheus, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Mingueza og Konrad

Mål: 0-1 Ronaldo, straffe (13’), 0-2 Mckennie (20’), 0-3 Ronaldo, straffe (52’) 

Det var i en direkte kamp om førstepladsen i Champions League gruppe G, da Juventus gæstede Camp Nou i den sidste gruppekamp. Med sejren på 0-2 fra det omvendte opgør i Torino, stod Barca med klart de bedste kort på hånden.

Det var Juventus der lagde klart bedst ud og var mest på bolden, mens Barca havde svært ved at komme i gang. Catalanerne smed hurtigt bolden væk og derfor var ikke overraskende gæsterne der afsluttede først i opgøret, men Ter Stegen tog sig af forsøget fra Ronaldo. Portugiseren var i centrum igen få minutter senere, da Araujo begik et klodset straffespark mod ham. Det tog Ronaldo sig sikkert af og så førte Juventus med 0-1.

Scoringen gjorde det ikke bedre for Barca, for de virkede både usikre og tøvende i deres spil. Der var ingen fart i bolden og derfor havde Juventus ikke de store problemer med at kontrollere begivenhederne. Det så man tydeligt i det 20. minut, hvor Barcas defensiv svigtede totalt. Det gav Mckennie muligheden for at stå helt fri i feltet og flugte et indlæg ind bag en chanceløs Ter Stegen. 0-2 og den værst tænkelige start for Barca. To minutter senere havde Barca sit første forsøg i kampen, da Messi sendte et godt skud af sted, men Buffon hev en klasseredning frem.

Der begyndte at komme lidt mere intensitet i Barcas spil og de lykkedes med at få spillet rykket længere frem på banen, men der manglede ideer til de sidste chanceskabende pasninger. De skabte dog en god mulighed i det 36. minut efter et klassisk Barca-angreb, hvor Alba gik i dybden og spillede skråt tilbage til Messi, men hans skud sad svagt på Buffon. I halvlegens næstsidste minut fik Barca skabt en ny farlig situation, hvor Juventus-forvaret kom ud af balance, men afsluttet blev der ikke. Det stod derfor 0-2 ved pausen efter en skuffende indsats af Barca de første 45 minutter.

Koeman sendte Braithwaite på banen fra anden halvlegs start i stedet for Trincao, der ikke var lykkes med meget. Det var som om Barca lagde ud efter pausen med en bedre gejst, men den blev taget fra dem i 52. minut, da Lenglet havde hånden på bolden i eget feltet. Efter en VAR-kendelse blev der dømt straffe og endnu en gang var Ronaldo sikkerheden selv. 0-3 og så skulle Barca score to gange for at tage førstepladsen i gruppen. Kort efter målet blev Junior og Umtiti skiftet ind i stedet for Alba og Lenglet, der begge havde gule kort. Dermed spillede Umtiti sine første minutter i næsten et halvt år.

Barca virkede modløse i deres spil og Juventus havde ikke de store problemer med at stoppe hvad der kom fra catalanerne. Man skulle således hen til det 65. minut før at Barca afsluttede, men Buffon tog sig af skuddet fra Messi. Lige efter kom Puig ind i stedet for Pedri og det satte straks mere fart i hjemmeholdets spil. I det 68. minut kunne der være blevet reduceret, da bolden tilfældigt landede foran en fri Griezmann, men han missede totalt den store chance. Barca begyndte at få mere fart i spillet og et kvarter fløjtede dommeren straffe til dem, da Griezmann blev nedlagt, men det blev ændret til offside på franskmanden, der ikke satte en ben rigtigt i kampen. To minutter senere var det Juventus der jublede for en scoring af Bunucci, men også her var der offside.

Riqui Puig holdt fart i Barcas spil og sammen med Messi forsøgte han, at skabe det momentum, der kunne bringe Barca tilbage i opgøret. 10 minutter før tid fik Barca frispark udenfor feltet, men her sendte Messi bolden lige i handskerne på Buffon. Lige efter blev en træt Araujo afløst af Mingueza. Det lykkedes for Barca at afslutte et par gange fra distancen i kampens sidste minutter, men uden at det for alvor virkede farligt. Juventus koncentrerede sig om sin føring og kom ikke i problemer. Det endte derved med en fortjent 0-3 sejr til Juventus efter endnu en skuffende indsats af Barca, der samtidig kostede dem førstepladsen i gruppen.

.:FORSIDE:.