fbpx

Referat: FC Barcelona – Granada 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 20.09.21

© Getty Images
// Granada

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Araujo, Garcia, Balde (Mingueza 40’), Busquets (Piqué 74’), De Jong, Sergi Roberto (Luuk de Jong 46’), Coutinho (Gavi 60’), Demir (Puig 74’), Memphis

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Umtiti, Mingueza, Piqué, Lenglet, Gavi, Puig og Luuk de Jong

Mål: 0-1 Duarte (2’), 1-1 Araujo (90’)

Det var et afbudsramt Barca-mandskab der tog imod Granada i ligaens femte spillerunde. Det betød en plads i startopstillingen til unge spillere som Balde og Demir, mens Coutinho startede inde for første gang siden hans lange skadespause. Noget uventet startede Piqué på bænken.

Kampen fik en katastrofal start for Barca, for allerede i det andet minut lå bolden bag Ter Stegen. Granada udnyttede et passivt Barca-forsvar efter et hjørnespark, så en udækket Duarte kunne headede bolden i nettet til 0-1. Scoringen rystede Barca, der slet ikke kunne få spillet til at fungere. Granada pakkede sig foran eget felt og satsede på omstillinger. Det lykkedes for dem i det 12. minut, hvor en kontra sluttede med at Molina sendte bolden tæt over mål.

Artiklen fortsætter under annoncen


Gæsterne gjorde alt for at trække tiden, for at få tempoet ud af kampen. Det frustrerede publikum på Camp Nou, for det var på grænsen til det usportslige. Barcas problemer med at få gang i spillet fortsatte og først i det 18. minut afsluttede de for første gang, men så var det til gengæld også tæt på. Sergi Roberto afsluttede på en returbold efter et hjørne, men han måtte se bolden prelle af på overliggeren. Det var dog en enlig svale, for den catalanske offensiv fungerede ikke. Hverken Memphis eller Coutinho lykkedes med sine aktionen og heller ikke Demir gjorde meget rigtigt.

Bolden var klart mest på catalanske fødder og der begyndte efterhånden at komme lidt mere fart i spillet, men stadig uden at skabe det store. I det 40. minut var der dårlige nyheder for Barca, for her måtte Balde udgå med en rygskade. Mingueza kom på banen og lagde sig som højre back, mens Dest gik over i venstre side. Det var først i halvlegens slutfase, at Barca for alvor begyndte at virke farlige og i det 43. minut bød Araujo på et fantastisk hovedstød, hvor Granadas keeper hev en klasseredning frem. Kort efter afsluttede Dest godt, men også her afværgede målmanden. Det blev sidste aktion i en skuffende halvleg af Barca.

Koeman valgte at sende Luuk de Jong på banen fra anden halvlegs start i stedet for Sergi Roberto. Det betød at Coutinho rykkede ned på midtbanen. Barca lagde ud med fin fart i bolden og Granada blev sat under pres. Det var dog først i det 56. minut at der blev afsluttet, da Araujo sendte et hovedstød forbi mål. Det meste spil foregik foran det andalusiske felt, men der manglede de sidste idéer i Barcas spil. Dest kom fri et par gange i venstre side, men hans indlæg med venstrebenet var ikke gode. Lige inden uret rundede en times spil, blev Coutinho afløst af Gavi.

Artiklen fortsætter under annoncen
article stol


Barcas dominans var total og Granada stod med alle mand i eget felt. Det gjorde det svært at finde plads og tiden gik samtidig med, at frustrationerne voksede på Camp Nou. I det 70. minut fik Barca frispark lige udenfor feltet, men her sendte Memphis bolden lige i muren. Der var ikke meget der lykkedes for hollænderen denne aften på Camp Nou. Et kvarter før tid blev Piqué og Puig sendt på banen i stedet for Busquets og Demir.

Koeman valgte at sende Piqué op i front, så både han og Luuk de Jong kunne true i hovedspillet. Netop Luuk de Jong fik en stor mulighed tæt foran mål i det 80. minut, men han brændte ved at heade over mål. Lige efter var det Araujo der fik hovedet på bolden, men uden problemer for keeperen. Granada virkede ikke længere som nogen trussel. De koncentrerede sig om defensiven mod et Barca-mandskab, der nærmest febrilsk forsøgte at finde huller. Det lykkedes endelig i det 89. minut, hvor Gavi fik sendt bolden ind i feltet til Araujo, der uimodståeligt headede den i nettet til 1-1. Håbet var tilbage og Barca pressede på i tillægstiden for at få sejren. Bolden blev sendt ind i feltet, men uden resultat og dermed måtte hjemmeholdet nøjes med det ene point efter en skidt indsats. 

.:FORSIDE:.