FCBARCELONA.DK - 24.07.21

// Girona

FC Barcelona: Iñaki Peña, Dest (Ndiaye 60'), Piqué (Lenglet 60'), Umtiti (Comas 46'), Balde (Igor 60'), Nico (De Jong 60'), Sergi Roberto (Pjanic 60'), Riqui Puig (Gavi 60'), Motimer (Collado 60'), Rey Manaj, (Memphis 41'), Demir (Griezmann 60')

På bænken sidder Neto, Lenglet, Pjanic, De Jong, Memphis, Griezmann, Tenas, Collado, Ramos Mingo, Gavi, Comas, Gomes og N'Diave.

Mål: 1-0 Piqué, straffe (20'), 2-0 Rey Manaj (24'), 2-1 Saiz, straffe (42'), 3-1 Memphis, straffe (85')

Barca mødte Girona i sæsonens anden træningskamp, hvor Koeman overraskede med en startopstilling, hvor flere af de disponible førsteholdsspillere startede på bænken.

Girona viste hurtigt, at de var en bedre modstander end Nástic i onsdags, for det var gæsterne der sad på spillet i indledningen, hvor Barca havde svært ved at få det til at fungere. Det var da også Girona der først viste tænder, da Stuani i det 10. minut kom til en åben chance, men Iñaki Peña hev en flot redning frem. Bolden røg ud til Saiz, men her kom Balde ned med en vigtig blokering.

Problemerne fortsatte for Barca og man så ikke meget til Puig som spilfordeler. Girona stod godt på banen og det havde Barca svært ved at løse. Efter 20 minutter viste Balde dog vejen, da han tog et godt træk ind i feltet og blev nedlagt. Straffe til Barca og det tog Piqué sig af. Her fik målmanden hånden på bolden, men den gik i mål til 1-0. Få minutter efter var Balde på spil igen i venstre side, hvor han sendte bolden ind til Rey Manaj foran mål og så stod det 2-0.

Barca fik bedre styr på tingene, men i det 36. minut var der skidt nyt, da Rey Manaj måtte udgå med en skade. Memphis blev sendt til opvarmning under stor jubel fra tilskuerne, men inden han nåede at komme på banen fik Girona straffe, da Mortimer havde arm på bolden i feltet. Det udnyttede Saiz stensikkert til en 2-1 reducering. Memphis kom på banen og efter et par minutter viste han hvad han står for, da han trak fri feltet og sendte et hårdt af sted, som målmanden tog sig af. I halvlegens sidste minut var det uhyre tæt på en udligning, da Saiz sendte et skud af fra distancen, hvor bolden tog undersiden af overliggeren. Det blev afslutningen på en underholdende første halvleg.

Koeman foretog kun en enkelt udskiftning i pausen, da Umtiti blev afløst af Comas. Begge hold lagde ud i et fint tempo efter pausen, hvor spillet bølgede frem og tilbage. Halvlegens første afslutning stod Memphis for, da han afsluttede fra en spids vinkel, men målmanden stod hvor han skulle. Lige efter fik hollænderen et skud blokeret. Det var tydeligt en opsat Memphis man så på Estadi Johan Cruyff. Lige inden uret rundede en time, foretog Koeman hele otte udskiftninger på samme tid.

En af de indskiftede var Pjanic og han tog et direkte frispark i det 63. minut, hvor bolden prellede af på overliggeren. Lige efter blev Memphis sat godt op af Griezmann, men her strøg bolden tæt forbi mål. Barca sad nu solidt på kampen. Genpresset fungerede godt og Girona havde svært ved at holde på bolden. Midt i halvlegen var det Griezmann der forsøgte sig, men bolden gik forbi mål. Barcas spil var hurtigt og målsøgende og de fortsatte med at sidde på kampen.

Jagten på en tredje scoring fortsatte, men Girona bed godt fra sig i defensiven. Der blev kæmpet om alle bolde og det lignede ikke en træningskamp tidligt på sæsonen. I det 84. minut blev der igen dømt straffe til Barca, da en Girona-spiller havde hånd på bolden i feltet. Memphis lagde bolden til rette og sendte den umiodståeligt op i målkrydset. Flot scoring af hollænderen. Mere skete der ikke i opgøret og Barca vandt dermed også deres anden træningskamp denne sæson, med en debutscoring af Memphis.