fbpx

Referat: FC Barcelona – Getafe 2 - 1

FCBARCELONA.DK - 29.08.21

© Getty Images
// Getafe

FC Barcelona: Ter Stegen, Emerson (Dest 63’), Araujo, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Sergi Roberto (Gavi 74’), Griezmann (Mingueza 84’), Memphis, Braithwaite (Nico 74’)

Bænk: Neto, Dest, Mingueza, Umtiti, Pjanic, Puig, Coutinho, Peña, Demir, Nico, Manaj og Gavi

Mål: 1-0 Sergi Roberto (2’), 1-1 Sandro (19’), 2-1 Memphis (30’)

Koeman ændrede en del på holdet til kampen mod Getafe, hvor Piqué var skadet og García ude med karantæne. Det betød en startplads til Araujo og Lenglet i det centrale forsvar. Noget overraskende startede Emerson inde i stedet for Dest på højre back, mens det var mere ventet at Ter Stegen tog pladsen i målet efter sin skadespause.

Barca fik en perfekt start på kampen med en scoring allerede efter to minutter. Memphis sendte Alba mod baglinjen og han forsøgte at finde Braithwaite foran mål. Danskeren ramte dog ikke bolden, men Sergi Roberto stod klar og gjorde det til 1-0. Barca satte sig på spillet, men Getafe var godt med og afsluttede for første gang i det 8. minut, da Aleñá sendte et skud forbi mål. Barca fortsatte med at dominere, men uden at få det store ud af det.

Det straffede Getafe i det 19. minut, da de gennemførte et godt angreb, hvor Barca-spillerne halsede noget efter. Sandro spillede bande med Aleñá og bankede bolden i nettet til 1-1. Begge spillere har en fortid i Barca, men Sandro undlod ikke at fejre scoringen, hvilket blev mødt med pibekoncert på Camp Nou. Det var tydeligt at Barca havde svært ved at skabe noget, men efter en halv time fik de sat en omstilling op, hvor De Jong fandt Memphis i feltet. Han tog et par hurtige træk og sendte bolden i nettet ved nærmeste stolpe. 2-1 på en flot scoring af hollænderen.

Den catalanske dominans fortsatte uden at det var overbevisende. Offensiven fungerede ikke optimalt og Griezmann så man intet til. Heller ikke Braithwaite lykkedes med meget. I det 42. afsluttede Getafe fra distancen, hvor Ter Stegen ikke kunne holde bolden. Han fik fat på den i anden omgang og stødte sammen med en Getafe-spiller, så han måtte have behandling. Mere skete der ikke i første halvleg, hvor Barca ikke havde skabt meget, men hvor de til gengæld havde været effektive.

Getafe lagde bedst ud efter pausen og i det 50. minut havde Jankto et godt forsøg, hvor Ter Stegen afværgede til hjørne. På det hjørnespark blev bolden headet tæt over mål. Barca kunne slet ikke komme i gang og det betød at det var gæsterne der svingede taktstokken en periode. Hjemmeholdet kunne ikke holde på bolden særligt længe af gangen og offensiven fungerede slet ikke. Getafe virkede modsat farlige hver gang de kom frem på banen og efter en time afsluttede de igen, men igen greb Ter Stegen ind.

I det 65. minut foretog Koeman sin første udskiftning, da Dest afløste Emerson, der ikke havde gjort det store indtryk. Dest fik sat lidt mere fart i spillet på højrekanten, men problemerne for Barca fortsatte, for ingen tog rigtig ansvar. De Jong og Memphis var reelt de eneste der forsøgte at skabe noget. I det 74. minut var der skidt for Barca, for her satte Braithwaite sig ned og tog sig låret. Han blev erstattet af Nico og samtidig kom Gavi ind i stedet for Sergi Roberto, der også havde fået et knubs. Gassen var ved at gå lidt af Getafe og det udnyttede Barca til at få lidt mere styr på spillet.

Koeman var dog ikke helt tryg, for i det 84. minut sendte han Mingueza på banen i stedet for Griezmann i en klar defensiv satsning der viste, at nu skulle sejren sikres. Kort efter lykkedes det endelig for Barca at komme til en afslutning, da Memphis afsluttede akrobatisk på et indlæg fra Dest, men bolden gik over mål. Barca lykkedes med at være i kontrol i kampens slutning og det forhindrede Getafe i at komme frem til noget. Det sluttede derved med en 2-1 sejr til Barca, men uden at indsatsen havde været overbevisende.

.:FORSIDE:.