FC Barcelona: Ter Stegen, Alba (Junior 20’), Piqué, Umtiti, Sergi Roberto, Busquets, De Jong, Arthur (Rakitic 74’), Ansu Fati (Vidal 83’), Messi, Griezmann

Bænk: Neto, Semedo, Araujo, Junior, Rakitic, Arturo Vidal og Rey Manaj

Mål: 1-0 Griezmann (34’), 2-0 Sergi Roberto (39’), 2-1 Angel (65’)

Det var et møde mellem ligaens nr. 2 og 3, da Getafe lagde vejen forbi Camp Nou i ligaens 24. runde. Træner Quique Setién bød kun på en lille overraskelse i startopstillingen, hvor Arthur startede inde efter fire kampe i træk på bænken.

Getafe mødte Barca højt på banen og det gav hjemmeholdet store problemer i opspillet. De havde svært ved at finde hinanden og det betød, at bolden ofte blev sparket op af banen og mistet. Efter første 10 rodede minutter fik Barca lidt bedre styr på spillet og efter et lille kvarter var de farlige for første gang. Messi blev spillet helt fri på kanten af feltet, men argentineren missede sit lop over målmanden, der let pillede bolden ned.

Efter 20 minutter var der skidt nyt til Barca, da Alba måtte forlade banen med noget der lignede en lyskeskade. Junior blev sendt på banen i stedet. Minuttet efter lagde Busquets en håbløs tilbagelægning, der bragte Molina helt fri, men Umtiti kom tilbage med en vigtig blokering til hjørne. På samme hjørnespark fik fik Molina headet på mål, men Ter Stegen parerede med en ren refleksredning. Nyom var klar på riposten og sendte bolden i nettet, men en VAR-kendelse annullerede scoringen for et stort frispark mod Umtiti i situationen.

Lige efter sejlede Barca-forsvaret igen, da Cocurella kom til en afslutning der gik tæt forbi mål. Der skulle gå en halv time inden at Barca for første gang for alvor fik presset Getafe tilbage i en længere periode. Det gav udbytte i det 34. minut, hvor Messi smart fandt Griezmann i feltetm, hvor franskmanden frækt tippede bolden forbi keeperen til 1-0. Føringen skabte lidt mere ro over Barcas spil og allerede i det 39. minut blev det 2-0. Junior sendte bolden fladt ind i feltet, hvor Fati smart lod den passere, så Sergi Roberto i fri position fordoblede den catalanske føring.

Barca fortsatte de gode takter i halvlegens sidste minutter, hvor Messi i det 42. minut sendte et frispark lige over mål. Argentineren var tæt på igen i dommerens tillægstid, da han headede et indlæg fra Griezmann på mål, men her fik keeperen afværget. Det blev således ved 2-0 ved pausen efter en halvleg der var startet svært for Barca.

Getafe fortsatte med det høje pres fra anden halvlegs start, men det var som om at Barca havde godt styr på det. De lod sig ikke stresse og kom fornuftigt ud af de fleste situationer. Det var tydeligt at de primært koncentrerede sig om at kontrollere spillet, for der er var ikke for alvor fart i bolden eller mange forsøg på at skabe noget. Kun et par halve catalanske chancer blev det til i det første kvarter.

Gæsterne havde tydeligt problemer med at skabe noget, men i det 66. minut fik de for første gang efter pausen sat noget op. Nærmest ud af det blå blev bolden sendt ind til den indskiftede Angel, der med en kontrolleret helflugter fangede Ter Stegen på det forkerte ben og så stod det 2-1. Bare fem minutter senere var det uhyre tæt på en udligning, da først Mata og dernæst Angel afsluttede tæt foran mål, men frygtløst spil af Ter Stegen på selve målstregen forhindrede en scoring. Her kunne man tydeligt mærke en lettelse på Camp Nou. To minutter senere kunne Griezmann have lukket kampen, da han pludselig stod helt fri i feltet, men han kanonerede bolden over mål. Fæl afbrænder af franskmanden.

Kort efter foretog Setién sin første udskiftning, da Rakitic afløste Arthur, som man ikke havde set meget til. Getafes pres skabte mere plads til Barca og 10 minutter før tid fik Griezmann en ny mulighed, men her sendte han bolden forbi. Barcas spil virkede nervøst under Getafes høje pres og i det 83. minut afløste Vidal Fati i en klar defensiv udskiftning, der skulle skabe lidt ro. Det lykkedes til dels, for det lykkedes at holde Getafe væk i kampens sidste minutter, selvom det ikke for alvor var overbevisende. Kampens sidste mulighed stod Messi for, da han i næstsidste minut sendte et skud tæt forbi sammenføjningen.

Getafe lykkedes ikke med at skabe spænding om slutresultatet i tillægstiden og Barca fik derfor sejren og de tre vigtige point, men det skete efter en indsats, der må have givet Setién noget at tænke over.