FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Alonso 77’), Koundé, Christensen (García 46’), Balde (Alba 46’), Busquets, Gavi, Pedri, Dembélé, Raphinha (Kessié 62’), Ansu Fati

På bænken sidder Peña, Tenas, Bellerín, Araujo, García, Alonso, Alba, De Jong, Kessié, Torre og Alarcón

Mål: 1-0 Pedri (35’)

Efter at opgaverne i Supercuppen og Copa del Rey var løst succesfuldt, handlede det igen om La Liga, da Barca tog imod Getafe hjemme på Camp Nou. Her måtte Xavi undvære de karantæneramte Lewandowski og Ferran Torres.

Der var kun spillet tre minutter af kampen, da Getafe satte en omstilling op der endte med, at Mayoral sendte bolden i nettet, men målet blev korrekt annulleret for en klar offside. Her fik Barca en advarsel om, at gæsterne er farlige på kontra. Barca indledte jagten på huller i gæsternes massive defensiv, hvor de forsvarede sig med ni mand og det gav ikke meget plads. I det 7. minut afsluttede Barca for første gang, da Dembélé forsøgte sig fra kanten af feltet, men målmanden tog sig af forsøget.

Barca sad solidt på kampen og det skyldtes ikke mindst et effektivt genpres. Der var dog ikke meget fart i bolden fra hjemmeholdets side og Getafe havde ikke de store problemer med at stoppe hvad der kom. Barca kæmpede med at skabe noget foran mål og det var tæt på at lykkes midt i halvlegen, men Fatis boldkontrol i det lille felt var skidt. Lige da uret rundede en halv time var det Gavi der forsøgte sig fra kanten af feltet, men heller ikke her var keeperen i problemer.

I det 35. minut lykkedes det endelig at bryde gæsternes defensiv. Andreas Christensen brød et Getafe-angreb hvor han sendte bolden frem til Raphinha. Brasilianeren spillede ind foran mål til Pedri, der sikkert sendte den i nettet til 1-0. Det var en scoring der skabte lettelse på Camp Nou. I det 41. minut var Pedri tæt på at tage skurkens rolle, da han lagde en håbløs tilbagelægning fra midten af banen, så Mayoral kom helt alene igennem, men Ter Stegen leverede en klasseredning og afværgede en udligning. Mere skete der ikke i en første halvleg hvor Barca havde domineret og fortjent var foran.

Xavi skiftede uventet to mand ud i pausen, hvor García og Alba afløste Christensen og Balde. Det kunne næsten kun skyldes skadesproblemer, for begge spillere havde spillet fint i første halvleg. Billedet fortsatte på samme måde med Barca i kontrol, men de havde mere end svært ved at sætte de afgørende pasninger ind og det blev kun et par halve muligheder, blandt andet et lidt forkølet skud af Dembélé efter en lille time. Kort efter blev Raphinha afløst af Kessié. Det betød at Gavi rykkede frem i angrebets venstre side.

Getafe begyndte langsomt at arbejde sig mere ind i kampen og komme længere frem på banen. Barca fik samtidig sværere ved at holde længe på bolden og man kunne mærke nervøsiteten på lægterne. Barca virkede ikke længere truende i deres offensiv og et kvarter før tid var derimod Getafe der fik skabt en farlig situation, men hovedstødet fra Mayoral gik et stykke forbi mål. Uden på sidelinjen kunne man se Xavi være frustreret over kampens udvikling. Han håbede helt sikkert på en forløsende scoring der kunne lukke kampen. I det 77. minut blev Alonso sendt ind i stedet for Sergi Roberto og det betød at Koundé overtog højre back.

Barca kom igen i kontrol og fik stoppet Getafe i deres bestræbelser. Hjemmeholdet holdt igen godt på bolden og i det 85. minut kunne der være blevet scoret, da Dembélé tog på et flot raid og spillede ind til en fri Kessié i feltet, men hans afslutning sad lige på målmanden. Getafe skiftede tre mand ud i slutfasen i jagten på en udligning. De gik frem på banen i et højt pres og det gav Barca problemer i opspillet. Da kampen var gået ind i tillægstiden fik Getafe skabt en god mulighed på en dødbold, men Ter Stegen greb sikkert ind. Det blev sidste aktion i opgøret og Barca kunne hente en fortjent sejr, men skete ikke efter nogen overbevisende indsats.