FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Balde 82’), Christensen, Alonso, Alba, De Jong (Koundé 83’), Pedri, Gavi (Busquets 52’), Raphinha (Dembélé 61’), Fati (Torres 61’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, Bellerín, Koundé, García, Araujo, Balde, Busquets, Kessié, Dembélé, Torres og Memphis

Mål: 1-0 Alonso (7’), 1-1 Joselu, straffe (73’)

Barac spillede sin første kamp efter VM-pausen med lokalopgøret mod Espanyol, hvor Xavi havde samtlige spillere til sin rådighed.

Barca tog straks initiativet mod et Espanyol-mandskab der var kommet til Spotify Camp Nou for at forsvare sig. Hjemmeholdet dominerede klart fra start og det var tæt på at give resultat allerede efter 6 minutter spil, hvor Gavi løb i dybden og afsluttede energisk, men bolden blev afværget til hjørne. Her blev bolden sendt ind over, hvor Andreas Christensen fik den ekspederet videre til Marcos Alonso, der med hovedet kunne gøre det til 1-0 på sin første ligascoring i Barca-trøjen.

Barca sad på det hele og Espanyol havde svært ved at holde på bolden. Der var god fart i hjemmeholdets spil og der var konstant fare på færde. Det kom til afslutninger af Lewandowski og Sergi Roberto, men begge gange måtte de nøjes med hjørnespark. Også Ansu Fati havde et godt forsøg, hvor bolden strøg forbi mål. Barca fortsatte de gode takter og midt i halvlegen burde de have scoret igen, da Alba lagde en bold ind til Alonso foran mål, men han missede ved at sende den et stykke forbi. Lige efter var det Raphinha der afsluttede, men her afværgede målmanden til hjørne.

Man skulle hen til kampens 33. minut inden at Espanyol havde sit første forsøg på mål. Her lykkedes de med en omstilling så Nico Melamed kunne afslutte, men bolden strejfede Sergi Roberto og gik til hjørne. Kort efter havde Raphinha endnu et godt forsøg, men også her måtte han se keeperen afværge. Intensiteten faldt lidt ud af Barcas spil i halvlegens slutfase og der kom ikke flere afslutninger inden pausefløjtet. Barca kunne gå til pause med en fortjent føring, der nok burde have været et par mål større.

Barcas dominans fortsatte efter pausen, men uden at spillet for alvor sprudlede. Espanyol vovede sig lidt længere frem på banen, men blev effektivt stoppet af hjemmeholdets genpres. Allerede i det 52. minut foretog Xavi sin første udskiftning, da Busquets erstattede Gavi, der så ud til at have rygsmerter. Kort efter afsluttede Barca for første gang i anden halvleg, da Lewandowski fik en helt åben hovedstødsmulighed, men han afsluttede svagt forbi mål. Netop som uret havde rundet en time, kom Dembélé og Torres på banen i stedet for Raphinha og Fati.

Barca fortsatte jagten på endnu en scoring der kunne lukke kampen, men de offensive aktioner lykkedes ikke for alvor. Bolden var stadig klart mest på hjemmeholdets fødder, men uden at der kom noget ud af det. Midt i halvlegen skete der det, der ikke måtte ske, da Alonso tilfældigt trådte støvlen af Joselu i Barcas felt og dommeren pegede på straffesparkspletten. Joselu tog sig selv af sparket og fik sendt en ufortjent udligning ind, selvom Ter Stegen var tæt på at afværge.

Modgangen fortsatte for Barca, for i det 77. minut fik Alba sit andet gule kort for at brokke sig til den kontroversielle dommer Mateu Lahoz. Barcas undertal varede dog kort, for i det 81. minut var der vild dramatik, da Lahoz udviste både Cabrera og Vini hos gæsterne, for derefter at annullere kortet til Cabrera efter VAR, så Espanyol også var 10 mand på banen. Kort efter var det uhyre tæt på en scoring af Barca, da Andreas Christensen havde godt forsøg, men målmanden hev en ren klasseredning frem. Et par minutter efter var det Lewandowski der forsøgte sig, men også her kom målmanden i vejen. I det 82. minut blev Koundé og Balde sendt på banen i stedet for De Jong og Sergi Roberto.

Det kogte på lægterne på det næsten fyldte Camp Nou og Barca satte alt ind på at få den forløsende scoring de manglede. Dommer Lahoz lagde 9 minutter til og Espanyol blev presset tilbage foran eget felt. De blev udsat for et massivt pres, men Barcas afgørende pasninger og aktioner lykkedes ikke. Det var tæt på i tillægstidens døende sekunder, men afslutningen fra Lewandowski strøg tæt forbi mål. Der kom ikke flere mål i opgøret og Barca måtte derfor nøjes med det ene point i et opgør, hvor der aldrig burde være kommet tvivl om udfaldet.