fbpx

Referat: FC Barcelona – Espanyol 1 - 0

FCBARCELONA.DK - 20.11.21

© Getty Images
// Espanyol

instabar


FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza (Araujo 88’), Piqué, Eric Garcia, Alba, Busquets (Puig 78’), De Jong, Gavi (Coutinho (70’), Nico (Demir 88’), Memphis, Akhomach (Abde 46’)

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Araujo, Riqui Puig, Demir, Coutinho, Lenglet, Luuk de Jong, Sergi Roberto, Umtiti, Balde og Abde

Mål: 1-0 Memphis, straffe (48’) 

Xavis debutkamp som Barca-træner var intet mindre end det traditionsrige lokalderby mod naboerne fra Espanyol. I mangel på angribere i truppen overraskende Xavi ved at indlede opgøret med den helt ukendte Ilias Akhomach i front, der dermed fik debut. Han lå i højde side, mens Gavi var rykket frem i angrebets venstre side. Det var et velbesøgt Camp Nou der tog imod spillerne.

Artiklen fortsætter under billedet
ps5 art


Barca lagde ud i et meget højt tempo og allerede i det 3. minut kom de til deres første afslutning, men skuddet fra Memphis gav ikke López i målet problemer. Barca satte sig effektivt på spillet mod en modstander, der det meste af tiden stod med alle mand foran eget felt. Genpresset fungerede fint når bolden var mistet og det betød, at bolden næsten konstant var på Barcas fødder i indledningen.

Espanyols kompakte defensiv gjorde det svært at finde plads, selvom der blev spillet godt over begge kanter, men indlæggene nåede ikke deres destinationer. Espanyol satsede på muligheden for omstillinger og dem fik de et par stykker af midt i halvlegen, men ikke noget der for alvor blev farligt. Først i det 25. minut fik Barca en ny mulighed og igen var det Memphis der forsøgte sig, men afslutningen sad lige i handskerne på López. Lige efter forsøgte Busquets sig fra distancen, men også her havde López styr på tingene.

Der kom en periode hvor Espanyol kom lidt mere på bolden, men det udnyttede de ikke til at true Barca for alvor. Modsat fortsatte problemerne for Barca med at komme frem til noget. Kun et skud langt over mål af Nico blev det til i det 39. minut. Til gengæld var Espanyol farlige i halvlegens næstsidste minut, hvor Mingueza viste skidt spil foran eget mål. Raul de Tomás afslutning ramte Piqué og bolden sneg sig tæt over mål. Mere skete der ikke i en intens halvleg hvor Barca-spillerne havde vist god gejst, men hvor de ikke havde skabt ret meget.

Artiklen fortsætter under annoncen


Xavi valgte at sende Abde på banen fra anden halvlegs start i stedet for Akhomach, som man ikke havde set meget til. Der var blot spillet tre minutter af halvlegen, da Gavi lagde en god pasning ind til Memphis i feltet. Hollænderen blev hægtet og det takserede dommeren til straffespark. Det tog Memphis sig stensikkert af og så blev der jublet på Camp Nou over 1-0 føringen. Få minutter efter var Abde på spil til en god mulighed, men afsluttet blev der ikke.

Barca sad totalt på opgøret mod et Espanyol-mandskab der var presset godt tilbage og i det 64. minut fik De Jong sendt bolden i nettet, mens scoringen blev korrekt annulleret for en klar offside. Som tiden gik forsvandt intensiteten noget ud af Barcas spil og det udnyttede Espanyol til at komme mere med. Midt i halvlegen kom gæsterne til en stor mulighed, hvor Raul de Tomás trak fri og afsluttede tæt forbi mål. Lige efter var det Barca der var farlige, da Abde sendte et skud tæt over mål. Espanyol satsede fremad banen og det var meget tæt på at give resultat i det 81. minut, da Raul de Tomás sendte et hovedstød af sted, der tog ydersiden af stolpen.

Barca kom under pres og spillerne virkede tydeligt nervøse. De havde svært ved at holde på bolden og i det 84. minut så alle på Camp Nou udligningen komme, da Dimata stod totalt fri i feltet til en åben hovedstødsmulighed, men på utroligste vis fik han sendt bolden forbi mål. Her var heldet virkelig med Barca. Det var det også to minutter senere, da Raul de Tomás endnu en gang måtte se en afslutning tage stolpen. Barca var under pres, men det lykkedes for dem at holde lidt mere på bolden i halvlegens sidste minutter, lige indtil det sidste minut af dommeren tillægstid. Her opstod der nærmest panik i Barcas felt, hvor Coutinho og Ter Stegen i fællesskab fik afværget en farlig situation.

Det blev dermed ved en 1-0 sejr til Xavi i hans debutkamp som Barca-træner, men det skete ikke uden problemer, for det var rent held at Espanyol ikke fik udlignet i slutfasen.

.:FORSIDE:.