Referat: FC Barcelona – Espanyol 1 - 0

FCBARCELONA.DK - 08.07.20

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo (Fati 46’), Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic (Araujo 90’), Sergi Roberto, Messi, Suárez (Braithwaite 82’), Griezmann (Vidal 71’)

Bænk: Neto, Vidal, Arthur, Braithwaite, Iñaki Peña, Araujo, Monchu, Puig, Fati, Cuenca, Morer og Collado.

Mål: 1-0 Suárez (56’)

Der var tale om det traditionsrige lokalderby mellem Barca og Espanyol, da de to naboer mødtes på Camp Nou i ligaens 35. spillerunde. Barca havde brug for en sejr for at holde liv i mesterskabsdrømmen, mens Espanyol ville rykke ned med alt andet end en sejr, så der var meget på spil for begge mandskaber. I startopstillingen bød Quique Setién kun på en enkelt ændring i forhold til den flotte 4-1 sejr over Villarreal, nemlig at Rakitic afløste Vidal.

Espanyol lagde ud med fem mand i bagerste kæde og med bussen parkeret foran eget felt. Det gav Barca et klart overtag, men der var ikke meget plads at spille på. Bolden blev spillet rundt, men uden at der skete mere. I stedet var det Espanyol der havde kampens første afslutning, da de i det 10. minut slog en farlig kontra. Det bragte Embarba fri i feltet, men Ter Stegen hev en vigtig fodparade frem.

Barca fortsatte med at have bolden markant mest, men de havde store problemer med at finde huller i den massive mur. Der var optræk til noget farligt et par gange, men de afgørende pasninger svigtede. Man skulle hen til midt i halvlegen, før at Barca fik afsluttet for første gang. Det var Messi der sendte et direkte frispark over mål. Et par minutter efter viste hjemmeholdet tænder igen, da Griezmann fandt Suárez i feltet, men han afsluttede svagt og måtte nøjes med et hjørnespark. På det headede Piqué over mål. Efter de gode minutter af Barca, fik Espanyol igen styr på sin defensiv og hjemmeholdets problemer med at skabe noget fortsatte.

Messi forsøgte i flere tilfælde at skabe noget på egen hånd, men der var ingen plads og bolden blev pillet fra ham hver gang. I det 43. minut blev Barca totalt fanget af en omstilling, hvor Didac kom fri og ville spille ind til Embarba i feltet. Her ramte Lenglet bolden forkert og havde det ikke været for en vigtig redning af Ter Stegen, havde der været selvmål. Riposten fik Didac fat på og hans skud tog ydersiden af stolpen. Her var heldet virkelig med Barca. Mere skete der ikke i en skidt halvleg af Barca, hvor de havde haft næsten al spillet, men hvor Espanyol havde været klart tættest på.

Setién satsede offensivt fra anden halvlegs start, da Ansu Fati afløste Semedo. Det betød at Barca havde fire angribere på banen. Ændringen betød samtidig at Sergi Roberto rykkede ned på højre back. Fati fik dog kun fem minutter på banen, inden han blev præsenteret for et rødt kort efter en grim stempling. Blot to minutter senere var det Piqué der blev udsat for en grov tackling og så var det Espanyols Pol Lozano der måtte forlade banen før tid.

Med 10 mod 10 var der straks mere plads og det var Barca hurtige til at udnytte. Griezmann modtog bolden i feltet og spillede smart med hælen til Messi, der afsluttede. Hans skud blev blokeret, men Suárez var klar på returbolden og sendte den sikkert i nettet til 1-0. Føringen fik noget overraskende ikke Espanyol til at reagere. De stod stadig foran eget felt og lod Barca spille bolden roligt rundt i en længere periode. Midt i halvlegen var Barca tæt på igen, da Messi helflugtede flot på et indlæg af Sergi Roberto, men López i målet afværgede med en refleksredning. Kort efter blev Griezmann afløst af Arturo Vidal.

Espanyol vovede sig længere frem på banen og i det 76. minut fik de skabt en farlig situation efter et hjørnespark, hvor bolden hoppede tæt forbi Barca-målet. Med otte minutter tilbage, blev Suárez erstattet af Braithwaite. Gæsterne lykkes med at stresse Barca i slutfasen, men kræfterne var ved at slippe op hos begge mandskaber. Barca forsøgte at holde bolden indenfor egne rækker, uden for alvor at satse fremad banen. I det 89. minut lykkede det for Espanyol at få sat et angreb op, hvor Raúl de Tomás afsluttede fra distancen, men Ter Stegen kom godt ned og parerede til hjørne.

Setién ville have en ekstra gardering i bagkæden i dommerens tillægstid, hvor Araujo afløste Rakitic. Espanyol forsøgte at redde lidt af æren og satsede fremad banen i de sidste minutter, men det blev ved 1-0 til Barca i en kamp, hvor ikke meget var lykkes for hjemmeholdet. 

.:FORSIDE:.