fbpx

Referat: FC Barcelona – Elche 3 - 2

FCBARCELONA.DK - 18.12.21

© Getty Images
// Elche

FC Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Lenglet, Eric García, Alba, Busquets, De Jong (Puig 76’), Gavi, Jutglá (Nico 72’), Dembélé, Abde (Balde 89’)

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Mingueza, Umtiti, Balde, Nico, Àlvaro Sabz, Puig, Coutinho og Luuk de Jong

Mål: 1-0 Jutglá (16’), 2-0 Gavi (19’), 2-1 Morente (62’), 2-2 Milla (63’), 3-2 Nico (86’)

Artiklen fortsætter under billedet
ps5 art


Efter skuffende resultater mod Betis og Osasuna, skulle Barca forsøge at komme tilbage på sporet i hjemmekampen mod Elche. Her manglede Xavi flere profiler og det kunne ses på startopstillingen, der indeholdt uvante navne som Lenglet, Jutglá og Abde.

Allerede i kampens andet minut fik Barca sendt bolden i nettet, men scoringen fra Jutglá blev annulleret for offside. Barca satte sig tungt på spillet og der var samtidig god fart i bolden. Spillet var målsøgende over kanterne og Elche var under pres det meste af tiden. De gode takter blev belønnet efter et kvarters spil, hvor Dembélé sendte et hjørnespark ind i feltet. Her kom Ferrran Jutglá højest og drejede bolden i nettet med hovedet til en 1-0 føring. Det var hans første scoring i Barca-trøjen.

Blot tre minutter senere blev det 2-0. Gavi modtog bolden på midten hvor han tog et par gode træk, hvorefter han sendte bolden i nettet via indersiden på stolpen. Flot scoring og det var også første gang at han scorede for Barca. Fem minutter senere snorksov den catalanske defensiv, da Elche sendte en dødbold ind i feltet. Her fik Rojo lov til at stå helt fri, men han brændte stort med et skud over mål. Barca fortsatte de gode takter med hurtigt og målsøgende spil, hvilket gav Abde en god mulighed efter en halv time, men målmanden parerede i to omgange.

Kort efter var det Dembélé der afsluttede, men her endte bolden i sidenettet. Barca søgte tydeligt et mål mere inden pausen og de fik presset Elche tilbage. Abde afsluttede over mål, men det var først i halvlegens sidste at det for alvor var tæt på. Her fik Barca sat et godt angreb op, hvor Alba sendte bolden ind foran mål til Gavi, men hans skud blev blokeret. Det blev afslutningen på en god første halvleg af Barca, hvor de havde siddet på det hele og fortjent var foran.

Anden halvleg blev indledt med en misforståelse i Barcas forsvar, så Boyé pludselig kom fri, men Ter Stegen fik afværget. Minutter efter lagde Alba en skidt tilbagelægning, så Pérez kom fri i feltet, men heldigvis for Barca, drejede han bolden forbi mål. Skidt start efter pausen af Barca. Hjemmeholdet virkede ikke overbevisende og Elche spillede mere med, hvilket gav dem en ny mulighed i det 54. minut, men også her greb Ter Stegen godt ind. Først da uret nærmede sig en times spil fik Barca afsluttet efter pausen, men Jutglá måtte nøjes med hjørne.

Elche fortsatte jagten på en reducering og den kom i det 62. minut, da Morente vandt en nærkamp med Lenglet og fyrede et hårdt skud af, hvor bolden strøg forbi Ter Stegen og i nettet. Her burde Barca-keeperen nok have afværget. Chokket havde ikke lagt sig på Camp Nou, inden at bolden igen lå i nettet bag Ter Stegen. Elche fik sat en omstilling op, hvor bolden blev sendt på tværs i feltet, så Milla med hovedet kunne gøre det til 2-2. Her så Barcas forsvar virkelig skidt ud og især Araujo svigtede sine pligter. Frustrationerne kunne mærkes på Camp Nou, for Barca havde været på vej mod en sikker sejr.

Allerede i det 65. minut kunne Jutglá havde bragt roen tilbage på Camp Nou, da han modtog bolden i feltet tæt foran mål, men han brændte stort ved at sende den over mål. Først i det 72. minut skiftede Xavi ud for første gang, da Nico afløste Jutglá. Kort efter var det netop Nico der var tæt på, da han sendte bolden forbi Elches målmand, men den blev blokeret på selve stregen af en Elche-spiller. Lige efter blev De Jong afløst af Puig.

Barca havde ikke samme gnist i spillet som i første halvleg. Der var en del fejlpasninger og misforståelser mellem spillerne og nervøsiteten kunne mærkes på Camp Nou som tiden gik. Forløsningen kom først i det 85. minut, da Gavi energisk fik sendt bolden ind i feltet, hvor Nico hårdt presset fik sendt den hårdt i nettet til 3-2. Camp Nou jublede vildt, mens Elches spillerne appellerede for offside. VAR-dommeren endte dog med at godkende scoringen. Elche forsøgte at komme frem på banen i kampens sidste minutter, men Barca holdt kontrollen og gæsterne kom ikke frem til noget inden slutfløjtet.

Barca fik dermed de tre meget vigtige point, men det kom til at holdt hårdt i en kamp, hvor det reelt aldrig burde være blevet så spændende.

.:FORSIDE:.