Referat: FC Barcelona – Eintracht Frankfurt 2 - 3

FCBARCELONA.DK - 14.04.22

// Eintract Frankfurt

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza (Dest 61’), Araujo, Eric Garcia (Luuk de Jong 70’), Alba, Busquets, Gavi, Pedri (Frenkie de Jong 46’), Dembélé, Aubameyang (Adama 61’), Ferran Torres (Memphis 80’)

Bænk: Neto, Arnau Tenas, Dest, Balde, Lenglet, Nico, Puig, Frenkie de Jong, Memphis, Adama, Braithwaite, Luuk de Jong

Mål: 0-1 Kostic, straffe (4’), 0-2 Borré (36’), 0-3 Kostic (67’), 1-3 Busquets (90’), 2-3 Memphis, straffe (90’)

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

Efter 1-1 i første opgør i Frankfurt, var det helt lige inden returkampen på Camp Nou i Europa Leagues kvartfinale. Her overraskede Xavi ved at have Gavi og Mingueza med i startopstillingen.

Frankfurt havde bolden de første par minutter og i det 3. minut hev Eric García danske Jesper Lindstrøm omkuld i feltet. Dommeren dømte straffe og det omsatte Kostic sikkert til en overraskende tysk 0-1 føring. Værst tænkelige start på kampen for Barca. Hjemmeholdet kom mere på bolden og de havde deres første afslutning i det 10. minut, da Aubameyang headede et indlæg fra Dembélé over mål.

Barca var mest på bolden og i det 17. minut var det tæt på en udligning da Araujo afsluttede, men en refleksredning fra Trapp i målet forhindrede en scoring. Barca fortsatte med at dominere og de fik sat Frankfurt under pres, men det kneb gevaldigt med at skabe noget foran mål. Både Dembélé og Torres forsøgte sig på egen hånd, men de afgørende pasninger nåede ikke frem. Frankfurt virkede farlige når de slog kontra og det lykkedes i det 33. minut, men Ter Stegen tog sig sikkert af afslutningen.

Tilskuerne på Camp Nou sad og ventede på en udligning, men i stedet var det tyskernes Borré der i det 36. minut sendte et brag af et langskud af sted, hvor bolden strøg i nettet til 0-2. Frustrationerne lyste ud af Barcas spillere. Kort efter var tyskerne farlige igen med et skud fra Jakic som Ter Stegen afværgede. Barcas spillere virkede rystede, mens Frankfurt var flyvende. De var tæt på igen i det 43. minut, da Knauff sendte et hårdt skud tæt over mål. Mere skete der ikke i en katastrofal første halvleg af Barca, hvor det slet ikke havde fungeret for hjemmeholdet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Xavi valgte at erstatte Pedri med Frenkie de Jong i pausen. Barca indledte halvlegen med at skabe en kæmpe mulighed til Aubameyang på et godt oplæg af Dembélé, men chancen blev brændt. Barca havde mere fart i bolden og Frankfurt stod meget på egen banehalvleg, men det kneb fortsat med at skabe noget for catalanerne. I det 56. minut fik Frankfurt skabt en farlig omstilling, men Ter Stegen greb og afværgede situationen. Kort efter kom Adama og Dest ind i stedet for Aubameyang og Mingueza.

Barca satsede fremad banen i jagten på en reducering og det gav gæsterne mere plads til omstillinger. Det så man midt i halvlegen da Kostic afsluttede fra kanten af feltet, hvor bolden blev sendt i nettet tæt op af den fjerneste stolpe. 0-3 og så blev der meget stille på Camp Nou. Lige efter blev Eric García erstattet af Luuk de Jong og Barca gik over til at spille med tre mand i forsvaret. Barca kæmpede for at skabe muligheder, men Frankfurt forsvarede sig godt og samtidig virkede de farlige hver gang de kom frem på banen. Det så man et kvarter før tid, da Kamada sendte et skud tæt forbi Barcas mål. Med 10 minutter tilbage kom Memphis på banen i stedet for Ferran Torres.

Kort efter troede tilskuerne på Camp Nou at Barca havde reduceret, men scoringen af Busquets blev annulleret for offside. Kort efter var Araujo gået med frem i feltet og han fik en helt åben mulighed, men måtte se bolden blive blokeret til hjørne. Barca satsede alt og netop som uret havde rundet 90 minutter lykkedes det endelig at få reduceret. Det var Busquets der flot sendte en returbold i nettet til 1-3. Det kogte på Camp Nou, for man øjnene muligheden for et mirakel. Barca pressede på, men minutterne tikkede af sted.

Da man var nået til det sidste minut af dommerens tillægstid blev der begået straffespark mod Luuk de Jong. Det omsatte Memphis sikkert til en 2-3 reducering, men det var for sent, for lige efter fløjtede dommeren af. Dermed blev Barca sendt ud af Europa League efter en forfærdelig kamp.