FC Barcelona: Ter Stegen, Dest (Dembélé 46’), Lenglet (Busquets 82’), Araujo, Mingueza, Junior, De Jong, Pjanic (Coutinho 66’), Pedri (Puig 88’), Griezmann (Trincao 66’), Braithwaite

Bænk: Neto, Umtiti, Busquets, Aleñá, Puig, Matheus, Coutinho, Trincao, Dembélé og Peña

Mål: 0-1 Kike (57’), 1-1 Dembélé (67’)

Det handlede om den sidste kamp i 2020, da Barca tog imod baskiske Eibar i ligaen. Messi var ikke med på grund af sin forlængede juleferie og i startopstillingen lagde Koeman endnu en gang ud med en 3-5-2 formation.

Eibar var ikke kommet til Barcelona for at grave sig ned. De mødte Barca højt på banen og det gav hjemmeholdet problemer i opspillet. Det blev derfor en lidt rodet start, men i det 7. minut fik Barca et hjørnespark, hvor Araujo blev sparket over benet i feltet. Efter VAR blev der dømt straffe og det tog Braithwaite sig af, men sparket var svagt og bolden gik forbi mål. Skidt afbrænder af danskeren. Kort efter afsluttede Eibar for første gang, men også her gik bolden forbi.

Barca lykkedes med at kontrollere spillet i en periode, men der manglede både fart i bolden og ideer. Derfor var det meget lidt der lykkedes fremad banen. Samtidig havde Eibar held med sit høje pres og Barcas spillere fik ingen ro. Først i det 25. minut lykkedes det at sætte et godt angreb op, hvor Pedri sendte Junior afsted i dybden. Han sendte bolden ind foran mål, hvor Braithwaite flot sendte den i nettet, men scoringen blev annulleret af VAR for en snert offside.

Herefter fulgte der en periode, hvor Eibar lykkedes at presse Barca, men det blev kun til en række hjørnespark og ingen seriøse forsøg på mål. Barcas problemer med at skabe noget fortsatte og det var tydeligt, at der manglede en styrmand der turde tage ansvar. Der var optræk til noget farligt i et par situationer, men det var først i det 42. minut at der blev afsluttet igen, da Griezmann sendte et skud et stykke forbi mål. Det blev afslutningen på en skuffende halvleg af Barca.

Koeman sendte Dembélé på banen fra anden halvlegs start i stedet for Dest, der havde spillet en skidt første halvleg. Det betød en ændring til en 4-3-3 formation, hvor Mingueza rykkede ud som højre back.

Ændringen satte straks mere gang i Barcas spil og det var tæt på en give mål i det 50. minut, da netop Dembélé sendte et skud tæt forbi mål. De gode takter blev fastholdt med forsøg fra distancen af Pjanic og Griezmann, men uden at det for alvor var tæt på. Efter en lille time var det til gengæld meget tæt på, da Pedri spillede Dembélé helt fri, men han afsluttede lige på målmanden. Riposten røg ud til De Jong, der blot skulle løfte bolden i mål, men den endte i favnen på keeperen.

Minuttet efter fik Barca sig noget af en mavepuster. Araujo fumlede fælt med bolden som bagerste mand, så Kiko fik frit løb mod mål og her svigtede han ikke. 0-1 til Eibar, netop som det så ud til, at Barca var ved at komme i gang. Få minutter senere kom Coutinho og Trincao ind i stedet for Pjanic og Griezmann. Det skulle vise sig at være en god idé, for blot et minut senere spillede Coutinho Junior fri dybden. Han lagde bolden fladt på tværs af feltet, hvor Dembélé kom til og gjorde det til 1-1. Få minutter efter var det tæt på endnu en scoring til Barca, da Dembélé sendte bolden ind i feltet, hvor målmanden fik hænderne på. Bolden røg i maven på Braithwaite og strøg forbi mål.

Barca var tilbage i opgøret, men Eibar kæmpede godt og fik holdt hjemmeholdet fra at holde det gode momentum. Barca forsøgte alt hvad de kunne, men man skulle hen til kampens sidste minutter, før det igen var tæt på. Eibar blev trykket tilbage og det blev til gode muligheder til Pedri og Coutinho, men ind kom bolden ikke. Da uret rundede 90 minutter var der skidt nyt til Barca, for her måtte Coutinho forlade banen med noget der lignede en alvorlig knæskade. Det lykkedes ikke for Barca at skabe noget i overtiden og det sluttede dermed 1-1 efter en skuffende indsats, hvor Braithwaites brændte straffespark og Araujos fejl blev dyre.