fbpx

Referat: FC Barcelona – Dynamo Kiev 1 - 0

FCBARCELONA.DK - 20.10.21

// Dynamo Kiev

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza (Coutinho, 46’), Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Gavi (Sergi Roberto 69'), Dest, Luuk de Jong (Fati 46’), Memphis (Agüero 75’)

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Umtiti, Balde, Nico, Sergi Roberto, Puig, Demir, Coutinho og Ansu Fati

Mål: 1-0 Piqué (36’)

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza (Coutinho, 46’), Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Gavi, Dest, Luuk de Jong (Fati 46’), Memphis (Agüero 46’)

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Umtiti, Balde, Nico, Sergi Roberto, Puig, Demir, Coutinho og Ansu Fati

Mål: 1-0 Piqué (36’)

Kun en sejr kunne bruges til noget, da Barca tog imod Dynamo Kiev i Champions League, efter at gruppespillet var indledt med nederlag til Bayern München og Benfica. Koeman indledte opgøret med både Ansu Fati og Coutinho på bænken, mens der var genvalg til Dest som kantspiller i angrebet, en opgave han løste flot mod Valencia.

Barca lagde ud med at skabe en stor mulighed i kampens andet minut, men Dest sendte med hovedet bolden tæt over mål. Barca satte sig straks tungt på spillet og Kiev stod langt tilbage på banen. Der var dog ikke den store fart i Barcas spil og i det 12. minut fik de sig en forskrækkelse, da Kiev fangede Barca højt på banen i en omstilling. Piqué greb dog ind og blokerede skuddet fra Tsygankov.

Barca fortsatte med at være klart mest på bolden og i det 18. minut blev Luuk de Jong spillet komplet fri i feltet, man han missede sin afslutning med et hovedstød forbi mål. Her burde hollænderen have bragt sit hold foran, for chancen var rigtig stor og han var ikke presset. Få minutter efter afsluttede han igen og denne gang var der mere kvalitet, men Kievs målmand hev en flot redning frem. Barcas genpres fungerede glimrende og det betød at bolden hurtigt var tilbage på catalanske fødder, når den var mistet.

Barca fortsatte deres søgen efter et vigtigt føringsmål og det kunne være kommet i det 35. minut, da Dest kom til en god afslutning, men også her stod målmanden i vejen. Minuttet efter kom den scoring som tilskuerne sad og ventede tålmodigt på. Piqué var gået med frem og han satte flot foden på et præcist indlæg fra Alba. 1-0 til Barca. Kiev blev sat under pres i halvlegens sidste minutter og i det 43. minut fik Luuk de Jong endnu en mulighed, men denne gang røg bolden over mål. Der blev ikke afsluttet mere i første halvleg, hvor Barca fortjent var foran.

Koeman valgte at indlede anden halvleg med Fati og Coutinho på bekostning af Luuk de Jong og Mingueza. Det betød at Dest rykkede ned på sin vante plads som højre back. Barca dominerede fortsat, men uden den store fart i bolden. I det 53. minut lykkedes Barca at stjæle bolden fra Kievs målmand lige foran mål, hvor den endte hos Fati, men i stedet for at spille tilbage til en helt fri Coutinho, forsøgte han sig med et smart saksespark der gik forbi mål. Ud på sidelinjen så man Koeman hoppe i raseri over aktionen fra holdets 10’er.

Barcas problemer med at få gang i spillet forsatte, selvom de var klart mest på bolden. Midt i halvlegen blev Sergi Roberto skiftet ind i stedet for Gavi. Et par minutter efter kunne Coutinho have øget føringen, da han fra kanten af feltet afsluttede på en returbold, men bolden strøg tæt over mål. Kiev begyndte at komme bedre med og man kunne mærke nervøsiteten sprede sig på Camp Nou, for Barca virkede på ingen måde overbevisende i denne fase af kampen. Offensiven var gået helt i stå og spillerne begyndte at virke usikre. Med et kvarter tilbage kom Agüero på banen i stedet for Memphis, der ikke var lykkedes med meget.

Publikum på Camp Nou håbede på en scoring der kunne lukke kampen, men Barca var gået i stå og de koncentrerede sig om, ikke at spille med for stor risiko. De holdt godt på bolden og forhindrede samtidig ukrainerne i at skabe noget. Kampens sidste 10 minutter var således uden de store begivenheder og Barca hentede dermed de tre vigtige point i gruppespillet, men det skete ikke på nogen overbevisende måde, specielt ikke i anden halvleg.

.:FORSIDE:.