Referat: FC Barcelona – Deportivo Alavés 5 - 1

FCBARCELONA.DK - 13.02.21

// Alavés

FC Barcelona: Startopstillingen ser således ud: Ter Stegen, Mingueza (Dest 72’), De Jong (Pjanic 72’), Lenglet, Junior, Busquets (Umtiti 46’), Puig, Ilaix Moriba, Trincao, Messi og Griezmann (Dembélé 81’)

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Dest, Pjanic, Dembélé, Pedri, Alba, Matheus, Umtiti, Konrad og Collado

Mål: 1-0 Trincao (29’), 2-0 Messi (45’), 2-1 Rioja (57’), 3-1 Trincao (74’), 4-1 Messi (75’), 5-1 Junior (80’)

Koeman valgte at spare en række spillere til hjemmekampen mod Alavés i ligaen. Det gav plads fra start til spillere som Junior, Puig, Trincao og Ilaix, mens De Jong fik en uvant plads i det centrale forsvar.

Barca satte sig massivt på spillet fra start og allerede i det andet minut var det tæt på, da Griezmann kom til en helt åben chance, hvor hans skud blev blokeret. Lige efter sendte Trincao et skud forbi mål. Der var god fart i Barcas spil og genpresset fungerede fint, så Barca sad på det hele de første 10 minutter. Alavés lykkedes dog med en enkelt omstilling, men her blev bolden sendt langt over mål.

Herefter gik farten ud af Barcas spil, der pludselig blev præget af mange fejlpasninger, hvor den unge Ilaix var den største synder. Alavés kom bedre med og fik et par hjørnespark, men uden at det førte til noget. Barca kæmpede med at få spillet til at fungere igen, men det kneb gevaldigt mod gæsternes kompakte defensiv og samtidig så man usædvanligt lidt til Messi. I det 28. minut var det Alavés der lykkedes at afslutte fra distancen, men her stod Ter Stegen hvor han skulle.

Minuttet efter trak Mingueza til baglinjen og lagde ind i feltet hvor bolden endte hos Ilaix. Han lagde skråt tilbage til Trincao, der sendte bolden fladt i nettet til 1-0. Målet gav mere ro over Barcas spil og i det 36. minut troede Barca at de havde scoret igen, da Messi sendte bolden i nettet, efter at Griezmann havde afsluttet på målmanden, men scoringen blev annulleret for offside. Det var en meget kontroversiel kendelse, for tv-billederne var ikke overbevisende og Koeman var rasende ude på sidelinjen.

Det varede dog ikke længe før at Messi tog revanche, for i halvlegens sidste minut modtog han en god bold fra Busquets, hvorefter han tog nogle træk og afsluttede fra distancen. Bolden tog indersiden af stolpen og gik i mål til 2-0 føring. Perfekt afslutning på første halvleg for hjemmeholdet.

Koeman valgte at sende Umtiti på banen i stedet for Busquets fra anden halvlegs start og det betød at De Jong rykkede op på midtbanen. Alavés lagde bedst ud efter pausen med en god mulighed til Lucas Pérez, men bolden endte forbi mål. Der var ingen fart i Barcas spil og det så mest ud som om, at de ville spare kræfter fremfor at forsøge noget. Det var tæt på at blive straffet i det 56. minut, da Lucas Pérez sendte bolden lige over mål. Minuttet efter lavede Ilaix en fæl fejlpasning der totalt solgte Barca-forsvaret, så Rioja kom helt fri og han missede ikke. Bolden strøg sikkert i nettet til en 2-1 reducering og den unge Ilaix tog sig frustreret til hovedet over sin store fejl.

Reduceringen vækkede Barca, for pludselig kom der igen fart i bolden og spillet blev mere målsøgende. Messi sendte et direkte frispark af sted som målmanden tog sig af og lige efter kom Trincao helt fri, men målmanden fik fingerspidserne på, så bolden gik til hjørne. Blot et minut senere forsøgte Messi sig igen, men her strøg bolden tæt forbi mål. Lige efter kom Pedri på banen i stedet for Ilaix. Barca fortsatte i samme gear og i det 66. minut blev Griezmann spillet helt fri, men han missede sin afslutning, så bolden gik forbi.

Alavés stod tilbage med alle mand og kæmpede alt hvad de kunne, men et kvarter før tid måtte de kapitulere. Messi blev spillet fri dybden, men bolden blev pillet fra ham, da han ville drible forbi målmanden. Den røg ud til Trincao, der sikkert sendte den i nettet til 3-1. Bolden var kun lige givet op, da Messi modtog den foran gæsternes felt, hvorefter han drejede den op i fjerneste målhjørne til 4-1 Fantastisk scoring af argentineren og så var kampen lukket. Der gik kun fire minutter, inden at bolden på ny lå bag Alavés-keeperen. Messi løftede smart bolden ind til Griezmann i feltet, der fandt Junior foran mål og han skubbede den i kassen til 5-1. Tre mål på seks minutter af Barca.

Barca slap foden lidt fra speederen i kampens sidste minutter, for der var ingen grund til at bruge unødvendige kræfter. Trincao lykkedes at få bolden sendt i nettet en gang mere, men en klar offside annullerede korrekt scoringen. Det blev dermed ved 5-1 til Barca i en kamp, hvor de aldrig for alvor havde været i problemer.