Referat: FC Barcelona – Celta Vigo 3 - 1

FCBARCELONA.DK - 11.05.22

// Celta

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves (Mingueza 89’), Araujo (Lenglet 68’) , Eric García, Alba, Frenkie de Jong, Gavi, Dembélé, Aubameyang (Luuk de Jong 84’), Ferran Torres (Puig 46’), Memphis (Fati 64’)

Bænk: Neto, Arnau Tenas, Lenglet, Umtiti, Mingueza, Jandro, Àlvaro Sanz, Puig, Ansu Fati, Adama, Braithwaite og Luuk de Jong

Mål: 1-0 Memphis (30’), 2-0 Aubameyang (41’), 3-0 Aubameyang (49’), 3-1 Aspas (50’)

Barca tog imod Celta i ligaens 36. runde, hvor en sejr ville bringe catalanerne tæt på en endelig andenplads i La Liga. I fraværet af den karantæneramte Busquets overraskede Xavi med at indlede kampen med fire angribere, mens Frenkie de Jong tog positionen på den defensive midtbane.

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art

Barca lagde utroligt passivt ud og det udnyttede Celta til at tage initiativet i starten, hvor de var klart mest på bolden. Hjemmeholdets spil var præget af mange fejl og samtidig gav Celtas høje pres store problemer med opspillet. Alligevel var kampens første afslutning til Barca, da Alves fra distancen sendte bolden milevidt over mål. Kort efter lavede Araujo en kæmpe fejl, så Aspas kom totalt fri foran mål og havde masser af tid, men Araujo kom godt tilbage og reddede selv situationen med en vigtig tackling.

Barca fortsatte med at spille noget af det dårligste man har set denne sæson på Camp Nou, hvilket ikke siger så lidt! Spillerne nærmest skiftedes til at smide bolden væk og de virkede nærmest rådvilde på banen. Det blev ikke bedre af, at de tabte de fleste dueller, så der var ikke meget at glæde sig over på Camp Nou. Celta havde klart mest fart i bolden og de virkede farlige når de angreb, men midt i al håbløsheden viste Dembélé pludselig hvad han kan, da uret rundede en halv time. Han tørrede to mand og trak ind i feltet, hvor han spillede på tværs til Memphis. Hollænderen ramte bolden skidt, men det var alligevel nok til at den gik i nettet til en ufortjent 1-0 føring.

Et par minutter efter var det tæt på en udligning, da Aspas afsluttede, men igen stod Araujo i vejen. Celta holdt presset og i det 35. minut var det Galhardo der sendte et godt skud af sted, men her kom Ter Stegen ud i fuld længde og afværgede til hjørne. Flot redning af tyskeren. Det trak op til en udligning, men i stedet blev det 2-0 i det 41. minut. Memphis blev sendt afsted i dybden, men hans pasning ind til Aubameyang missede. En forsvarsfejl betød at Aubameyang nærmest kunne skovle bolden i mål. Mere skete der ikke i en problemfyldt halvleg for Barca, hvor de alligevel var foran 2-0.

Xavi skiftede Riqui Puig ind fra anden halvlegs start i stedet for Torres, der slet ikke var lykkedes med noget. Barca lagde ud med et godt angreb, hvor Dembélé kom godt afsted på højre kanten og han fandt Aubameyang inde foran mål, der med en kølig inderside gjorde det til 3-0. Kampen syntes lukket, men det lavede Ter Stegen op bare to minutter senere, da en håbløs aflevering gav Aspas chancen og han takkede ved at reducere til 3-1. Celta havde igen mod på tilværelsen og de satte sig på spillet mod et passivt Barca-mandskab. Efter en times spil slog Barca en kontra hvor Memphis trak mod mål, man han blev stoppet ureglementeret af Murillo, der som bagerste mand fik rødt kort. Memphis tog selv frisparket og drejede bolden tæt forbi mål.

Efter 64 minutter kom Ansu Fati ind stedet for Memphis. Lige efter var der dramatik, da Araujo efter et sammenstød faldt bevidstløs på banen. Spillet blev stoppet i flere minutter og en ambulance kom på banen og kørte ham på hospitalet. Chokket over episoden sad nok i Eric Garciá, da han midt i halvlegen forærede Celta en kæmpe mulighed, men galiserne missede totalt den sidste pasning. Her var heldet med hjemmeholdet. Konsekvensen af Barcas overtal begyndte at vise sig, for catalanerne satte sig solidt på spillet og Celta blev presset ned i eget felt.

Med et kvarter tilbage troede Puig han havde scoret, men målet blev annulleret for offside efter en langtrukken VAR-vurdering. Barca virkede i kontrol og Celta så ikke ud til at have kræfter til et comeback i undertal. Med fem minutter tilbage blev Aubameyang afløst af Luuk de Jong, der efter blot et minut på banen headede tæt forbi mål. Kort efter var Dembélé på spil igen med et oplæg til Fati, der afsluttede forbi mål. Lige efter blev Alves afløst af Mingueza.

Dommeren lagde 11 minutter til på grund af Araujos uheld. Fem minutter inde i den ekstra spilletid forsøgte Fati sig fra distancen, men det skud tog keeperen sig af. Barca holdt godt på bolden uden at bruge mange kræfter og Celta blev holdt fra at komme frem på banen. Barca forsøgte at skabe noget i slutminutterne, men det lykkedes ikke og det sluttede derfor med en 3-1 sejr i et opgør, hvor catalanerne ikke havde spillet nogen god kamp.