Referat: FC Barcelona – Borussia Dortmund 3 - 1

// Champions League // Dortmund

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Umtiti, Lenglet, Junior, Busquets, De Jong, Rakitic (Vidal 80’), Suárez (Wague 90’), Messi, Dembélé (Griezmann 26’)

Bænk: Neto, Todibo, Wague, Vidal, Arthur, Ansu Fati og Griezmann

Mål: 1-0 Suárez (29’), 2-0 Messi (32’), 3-0 Griezmann (67’), 3-1 Sancho (77’)

Der var topopgør i Champions League gruppe F, da Dortmund gæstede Camp Nou, et opgør hvor Barca med en sejr ville sikre sig førstepladsen i gruppen. Ernesto Valverde overraskede ved at indlede kampen med Rakitic på banen og Griezmann på bænken.

Kampen blev indledt med en kæmpe fejl af Rakitic der gav Dortmund en helt åben chance. Her fik Schulz bolden forbi Ter Stegen, men inde på stregen stod Umtiti med en frelsende fodparade. Her var det tæt på en chokstart af tyskerne. Herefter tog Barca styringen og Dortmund blev presset tilbage på banen. Det catalanske overtag udmøntede sig i et par afslutninger af Messi og Dembélé, men uden at det var tæt på scoringer.

Tyskerne kom bedre med i en periode, hvor de var mere på bolden, men Barcas defensiv fungerede fint. Midt i halvlegen fik Luis Suárez bolden sendt i nettet på et oplæg af Messi, men en VAR-kendelse annullerede korrekt målet. Lige efter var det tyskerne der kom til en åben mulighed, hvor Ter Stegen let kunne samle bolden op. Var der blevet scoret i situationen, var målet dog med garanti blevet annulleret for en klar offside.

Lige efter var det dårligt nyt for Barca, for Dembélé kom skævt ned i en duel og kom til skade med sit ene knæ. Han humpede grædende fra banen og blev afløst af Griezmann. Barca fik mere fart i spillet og her havde tyskerne svært ved at følge med. Det gav fuldt udbytte i det 29. minut, da Messi assisterede til Suárez, der stensikkert gjorde det til 1-0. Det skabte både jubel og lettelse på Camp Nou.

Blot tre minutter senere blev jublet igen på Camp Nou. Hummels begik en kæmpe fejl, så Suárez kunne spille Messi komplet fri og så førte Barca med 2-0. Målet gav mere ro over Barcas spil og Dortmund blev holdet fint på afstand af det catalanske felt. Barca dominerede klart frem til pausefløjtet efter flotte 45 minutter af hjemmeholdet.

Barca indledte anden halvleg med at skabe en kæmpe mulighed til Griezmann, men han måtte se sit skud blive pareret af målmanden. Her burde franskmanden havde lukket kampen. Som opgøret skred frem kom tyskerne længere frem på banen og var langt mere på bolden end de første 45 minutter. Barca havde pludseligt svært ved at holde på bolden og få skabt noget, så det meste foregik på Dortmunds præmisser. Det gav en god mulighed efter en times spil, men her viste Ter Stegen sin klasse med en vigtig redning.

Dortmunds satsning frem af banen gav mere plads til Barca og det udnyttede de midt i halvlegen. Messi drev bolden frem i en omstilling og lagde en millimeter præcis pasning til Griezmann, der sikkert sendte bolden i nettet til 3-0. En forløsende scoring for den franske angriber, der har haft en svær sæsonstart i sin nye klub. Målet skabte ro over Barcas spil i en periode og et kvarter før tid var de tæt på igen, da Messi sendte et frispark af sted der snittede overkanten af overliggeren. To minutter senere sløsede Barca på markeringerne i den bagerste kæde og det udnyttede Sancho med et skud der overraskede Ter Stegen og så var der reduceret til 3-1.

Det gav tyskerne mere blod på tanden og Barca blev presset tilbage. Hjemmeholdet havde tydeligt svært ved at holde på bolden og Dortmunds overtag blev markant. Det så dog ud til at Barcas defensiv fungerede fint, lige indtil kampens 87. minut, hvor Sancho sendte nyt godt skud af sted. Her fik Ter Stegen fingerspidserne på bolden, der derefter prellede af på undersiden af overliggeren. Endnu en vigtig aktion af Barca-keeperen. Barca holdt stand de sidste minutter af opgøret, der dermed sluttede med en fortjent catalansk sejr efter en solid indsats, hvor de aldrig for alvor havde været i problemer.