fbpx

Referat: FC Barcelona – Atlético Madrid 4 – 2

FCBARCELONA.DK - 06.02.22

© Getty Images
// Atletico Madrid

ps5 art


FC Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Araujo, Alba, Busquets, Frenkie De Jong, Pedri (Nico (66’), Gavi (Dest 71’), Ferran Torres, Adama (Aubameyang 61’)

Bænk: Neto, Dest, Mingueza, Puig, Nico, Braithwaite, Dembélé, Luuk de Jong, Aubameyang, Tenas, Jutglá og Abde

Artiklen fortsætter under annoncen


Mål: 0-1 Carrasco (8’), 1-1 Alba (10’), 2-1 Gavi (21’), 3-1 Araujo (43’), 4-1 Alves (49’), 4-2 Suárez (58’)

Efter landskampspausen stod Barca overfor en svær opgave mod Atlético Madrid hjemme på Camp Nou i La Liga. Her startede nytilkomne Adama Traoré på banen, mens både Dembélé og Aubameyang tog plads på bænken.

Barca lagde ud med at sætte sig på spillet og Atlético blev presset tilbage i eget felt. Der blev skabt et par farlige situationer, men i det 8. minut fik Atlético sat en kontra op og den var effektiv. Luis Suárez blev sendt i dybden og han fandt Carasco foran mål, hvor han sikkert gjorde det til 0-1. Ærgerlig dukkert for de mange tilskuere på Camp Nou. De fik dog hurtigt noget at glæde sig over, for blot to minutter efter blev der udlignet. Adama skabte uro i Atléticos forsvar og efter et par returbolde sendte Alves bolden på tværs i feltet til Alba, der flot helflugtede den i nettet i fjerneste målhjørne. Fantastisk scoring af catalaneren.

Barca sad solidt på spillet og Atlético virkede pressede i mange situationer. Det catalanske genpres fungerede godt og det hele foregik på hjemmeholdets præmisser. Der var konstant optræk til noget farligt og det gav udbytte midt i halvlegen. Adama trak til baglinjen og lagde bolden ind over, hvor lille Gavi fik hovedet på bolden og gjorde det til 2-1. Det skabte vild jubel på Camp Nou, for comebacket var en kendsgerning. Et par minutter efter kunne der være blevet udlignet, da Joao Felix blev spillet komplet fri, men han afsluttede svagt i hænderne på Ter Stegen.

Barca fortsatte med at dominere og der var god fart i både bold og kombinationer. De søgte konstant at udfordre den sårbare Atlético-defensiv, men i det 36. minut var gæsterne tæt på igen, da Savic headede tæt forbi på et hjørnespark, hvor Barcas forsvar snorksov. Det kunne dog ikke tage glæden fra Camp Nou, hvor tilhængerne tydeligt nød at se holdet spille så flot. Glæden blev vekslet til jubel i det 36. minut, hvor det blev 3-1. Alves lagde en høj bold ind i feltet hvor Piqué headede på overliggeren, men Araujo var klar på riposten og sendte bolden i mål. Det blev slutningen på en fantastisk halvleg af Barca, hvor de fortjent var foran.

Anden halvleg fik en perfekt start for Barca, da Gavi i det 49. minut blev sendt i dybden, hvor han sendte bolden ind foran mål. Her kom Alves løbende og kanonerede bolden fladt i nettet til 4-1. Kampen syntes afgjort, men Atlético ville det anderledes. De skiftede tre mand ind og kom længere frem på banen, hvilket gav Barca problemer. Bolden blev smidt hurtigt væk og der blev ikke skabt noget fremad banen. Atlético dominerede og resultatet kom efter en lille times spil, hvor Luis Suárez efter et hjørnespark, let kunne heade bolden i nettet. Her sendte han en undskyldende gestus til sit gamle hjemmepublikum.

Kort efter blev Adama klappet fra banen, da han blev afløst af en debuterende Aubameyang. Barcas problemer med at holde på bolden fortsatte og der var ikke meget der lykkedes for hjemmeholdet. Det flydende spil var gået i stå og det blev kun endnu værre midt i halvlegen, da Dani Alves fik direkte rødt kort efter en svinestreg. Xavi reagerede straks ved at sende Dest på banen i stedet for Gavi. Initiativet blev overladt til Atlético, der indledte en jagt på endnu en reducering, der ville skabe spænding om kampens udfald. Barca-spillerne tog arbejdshandskerne på velvidende, at det ville kræve hårdt defensivt arbejde at køre sejren hjem.

Taktikken så ud til at fungere for Barca, for selvom Atlético var mest på bolden, var det ikke meget de fik ud af det. Barca fik stoppet hvad der kom og det handlede tydeligvis mere om at holde på bolden end at skabe noget. Det kogte på Camp Nou, for dommerens kendelser gik ikke Barcas vej, hvilket medførte rødt kort til Barcas assistenttræner Oscar Hernández for at brokke sig. Tiden gik og Atlético-spillerne begyndte at miste troen på et comeback. De evnede slet ikke at true Barcas defensiv, for der blev ikke skabt chancer i slutfasen. Barca spillede derimod med ro og der skete ikke mere inden dommeren fløjtede kampen af.

Det endte derved med en flot og fortjent sejr på 4-2 til Barca, skabt på de første fantastiske 50 minutter, men hvor holdet også viste at de kunne køre sejren hjem i undertal.

.:FORSIDE:.