Referat: FC Barcelona – Athletic Club Bilbao 2 - 3

FCBARCELONA.DK - 17.01.21

// Supercup

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest (Mingueza 46’), Lenglet (Trincao 106’), Araujo, Alba, Busquets, De Jong, Pedri (Pjanic 89’), Messi, Griezmann, Dembélé (Braithwaite 88’)

Bænk: Neto, Iñaki Peña, Pjanić, Braithwaite, Riqui Puig, Trincão, Umtiti, Junior og Mingueza

Mål: 1-0 Griezmann (40’), 1-1 De Marcos (42’), 2-1 Griezmann (76’), 2-2 Villalibre (90’), 2-3 Williams (93’)

Barca og Bilbao mødtes i den spanske Supercup finale, et opgør der blev spillet i Sevilla, hvor det var sæsonens første titel der stod på spil. Hos Barca var Messi blevet klar, efter at have siddet ude i semifinalen mod Real Sociedad.

Bilbao lagde ud med et højt pres og det gav Barca problemer i indledningen, hvor de havde svært ved at holde på bolden. Derfor foregik det meste på baskernes præmisser i starten, uden at de dog kom frem til noget. Begge hold spillede i noget adstadigt tempo og tydeligvis uden at ville spille med for stor risiko. Der blev kæmpet hårdt om alle bolde, men ellers skete der ikke det store det første kvarter.

Barca havde problemer med at holde på bolden og spillerne på det nærmeste skiftedes til at lave fejl. Det betød at der ikke kom rytme i det catalanske spil, der virkede tandløst i offensiven. Messi så man næsten ingenting til og i det hele taget var der ikke meget der lykkedes for catalanerne fremad banen. Rent defensivt blev Bilbao til gengæld holdt godt tilbage og især Araujo spillede solidt. Der skulle gå 25 minutter inden at kampens første afslutning kom og den var til Bilbao. Capa fyrede et godt skud af, men Ter Stegen hev en flot redning frem og afværgede til hjørne.

Barca fik langsomt bedre styr på spillet, men man skulle hen til det 36. minut før de afsluttede for første gang. Det var Messi der sendte et forsøg tæt over mål. Få minutter efter fik Barca endelig sat et godt angreb op og så var der fuldt udbytte. Alba sendte bolden ind til Messi i feltet, men hans skud blev blokeret. Bolden røg hen til Griezmann der sendte den i nettet til 1-0. Den catalanske glæde varede kort, for blot to minutter senere var der udlignet. Alba missede totalt sin markering på et indlæg og så kunne De Marcos gøre det til 1-1. Det blev slutningen på en jævnbyrdig halvleg, hvor ikke meget var lykkedes for Barca.

Der kom lidt mere fart i spillet fra anden halvlegs start, hvor Bilbao lagde ud med at afslutte først, da Dani García i det 50. minut sendte bolden forbi mål. Kort efter fik Barca frispark et stykke udenfor feltet, men det forhindrede ikke Messi i at forsøge sig. Han måtte dog se bolden gå tæt forbi mål. Minuttet efter var det Griezmann der forsøgte sig med et lop over målmanden, men bolden sad lige i hænderne på ham. Kort inden at uret rundede en time, troede Bilbao at de var kommet foran, da Raul García sendte bolden i nettet, men en VAR kendelse annullerede målet for en snæver offside.

Barcas spil begyndte at hænge bedre sammen og Bilbao havde ikke længere kræfter til det høje pres. Det betød at bolden var mere på catalanske fødder, men uden at det udmøntede sig i chancer. Det var der til gengæld tæt midt i halvlegen, da en dårlig clearing af Araujo gav Williams en stor mulighed, men han afsluttede svagt forbi mål. Barcas dominans blev mere markant og Bilbao var presset tilbage foran eget felt det meste af tiden. Det udnyttede Barca et kvarter før tid, da Alba blev sendt af sted i dybden. Han fandt Griezmann inde foran mål og så stod det 2-1 til Barca. Det fik straks Bilbao længere frem på banen, men det skabte samtidig mere plads. Det burde Barca havde udnyttet i det 83. minut, da de kom i overtal på en omstilling. Her missede Messi en afgørende pasning til De Jong og så løb det hele ud i sandet.

Barca virkede til at have godt styr på tingene. De spillede bolden godt rundt mens tiden gik, uden at Bilbao lykkedes med at skabe noget. I det 88. minut ville Koeman have friske kræfter på banen, da Braithwaite og Pjanic afløste Dembélé og Pedri. Minuttet efter begik Lenglet et klodset frispark udenfor feltet og det straffede baskerne. Bolden blev sendt ind i feltet hvor Villalibre fik foden på og udlignede til 2-2. Frustrationerne lyste ud af Barcas spillere, for i stedet for en sejr, skulle man nu ud i forlænget spilletid.

Der var kun spillet tre minutter af den forlængede spilletid, da Iñaki Williams tog chancen fra distancen. Bolden tog en blød bue over Ter Stegen og strøg ind i målkrydset via indersiden af stolpen. Fantastisk scoring og så førte baskerne med 2-3. Koeman reagerede ved at sende Riqui Puig ind i stedet for Busquets. Barca satte sig på spillet, men uden at skabe noget. Det gjorde Bilbao til gengæld i det 103. minut, da Nuñez pludselig stod helt fri, men han drejede bolden forbi mål. Her var heldet med Barca.

Koeman satsede offensivt ved at sende Trincao ind i stedet for Lenget fra anden halvlegs start af den forlængede spilletid. De Jong trak tilbage som bagerste mand, mens Araujo blev sendt frem i angrebet. I det 111. minut var det tæt op et selvmål af Bilbao, da Nuñez headede tæt forbi eget mål på et indlæg fra Messi. Minuttet efter fik Griezmann en god mulighed, hvor han flugtede et stykke forbi mål. Bilbao gjorde alt for at få tiden til at gå, mens Barca kæmpede for at få en forløsende scoring, men minutterne gik, uden at der blev skabt chancer. I det 120. minut var der dramatik, da Messi fik rødt kort for et frustrationsfrispark og så måtte Barca slutte finalen med 10 mand.

Det blev kedelige afslutning på finalen for Barcas vedkommende, hvor de førte indtil sidste minut af den ordinære spilletid, men smed sejren væk.