// Espanyol

ps5 art

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Piqué, Araujo (García 46’), Alba (Dembélé 72’), Busquets, Frenkie de Jong (Aubameyang 62’), Pedri (Luuk de Jong 89’), Gavi (Nico 72’), Adama, Ferran Torres

Bænk: Neto, Eric García, Mingueza, Puig, Nico, Dembélé, Braithwaite, Aubameyang,  Luuk de Jong, Abde, Jutglá og Tenas.

Mål: 0-1 Pedri (2’), 1-1 Darder (40’), 2-1 Raul de Tomas (65’), 2-2 Luuk de Jong (90’)

Barca gæstede lokalrivalerne Espanyol i et opgør hvor Xavi og hans spillere skulle bruge point hvis de ville fastholde 4. pladsen i ligatabellen. Dest startede inde i stedet for den karantæneramte Dani Alves, men ellers var der genvalg på alle pladser i forhold til kampen mod Atlético Madrid en uge tidligere.

Barca fik en perfekt start på kampen med en scoring af Pedri inden uret havde rundet to minutter. Alba lagde et præcist indlæg og her stod Pedri klar og dirigerede bolden i nettet til 0-1. Espanyol reagerede med at sætte Barca under pres og det lykkedes de med, men afslutninger blev det ikke til fra hjemmeholdets side. Der blev kæmpet hårdt i nærkampene og Espanyol gik kontant til opgaven, hvilket medførte en del frispark. Barca kunne ikke finde rytme i spillet og det var noget rodet hvad der foregik.

Barca havde tydeligvis svært ved at holde på bolden i længere tid og skabe noget, men modsat havde de godt styr på hjemmeholdet når de forsøgte at angribe. Det betød en periode ude målchancer, men med masser af intenst spil og flere nærkampe. Det betød at der kom en noget ond stemning spillerne imellem. Det var ret jævnbyrdigt mellem de to mandskaber og ingen virkede for alvor i kontrol. Man skulle hen til det 37. minut før der igen blev afsluttet.  Alba lagde en ny præcis pasning der bragte Adama fri, men hans hårde skud sad lige på målmanden. Den mulighed burde der være kommet mere ud af.

Lige efter fik Ferran Torres hovedet på bolden, der strøg tæt over mål. Et minut efter afsluttede Espanyol for første gang indenfor rammen, men Ter Stegen kom godt ned og afværgede. Kort efter fik Espanyol presset Barca tilbage og det udnyttede Darder til at sende et godt skud af sted som Ter Stegen ikke kunne nå. Bolden strøg i nettet til en 1-1 udligning. Mere skete der ikke i en jævnbyrdig første halvleg, hvor Barca havde haft de største chancer, men hvor de måtte nøjes med 1-1 ved pausen.

Eric García kom på banen fra anden halvlegs start i stedet for Araujo, der havde fået et hårdt spark på den ene ankel. Billedet var det samme som de første 45 minutter, hvor der blev kæmpet hårdt og skabt meget lidt foran de to mål. I det 56. minut lykkedes det dog at for Gavi energisk at få bolden sendt i nettet, men scoringen blev annulleret for en snæver offside på Frenkie de Jong. Kort efter blev netop Frenkie de Jong afløst af Aubameyang og det betød, at Gavi trak ned på midten.

Espanyol var sjældne gæster foran Barcas felt, men i det 65. minut missede Eric Garciá totalt sin opdækning af Raul de Tomas der kom helt fri og let kunne sende bolden i nettet til 2-1. Frustrationerne lyste ud af Barcas spillere samtidig med, at der blev jublet på Cornellá-El Prat. Xavi reagerede ved at sende Dembélé og Nico på banen i stedet for Alba og Gavi. En klar offensiv satsning, for Barca gik over til et tremands forsvar. Espanyol trak sig tilbage foran eget felt og overlod initiativet til Barca, der indledte jagten på en udligning.

Det var dog meget svært at finde huller i hjemmeholdets forsvar og samtidig benyttede Espanyol enhver lejlighed til at stoppe spillet. Der var masser af afbrydelser og Barca fandt ingen ro i opspillet. Både Dembélé og Adama viste initiativ på kanterne, men uden at der kom noget ud af det. Spillet virkede forhastet og uden på sidelinjen så Xavi frustreret ud. I det 89. minut valgte han at sende Luuk de Jong på banen i stedet for Pedri. Lige efter var der dramatik, da Piqué havde et sammenstød med Espanyols Melamed og så røg de begge ud.

Kampen gik ind i overtiden, hvor Barca kastede alle mand frem. Dommeren havde lagt 6 minutter til og da der manglede 30 sekunder, sendte Adama bolden ind i feltet, hvor Luuk de Jong viste sine kvaliteter med hovedet frem og sendte en forløsende 2-2 udligning i nettet. Kort efter blev kampen fløjtet af og Barca havde reddet det ene point, efter at have været i store problemer.