Referat: Espanyol – FC Barcelona 2 - 2

FCBARCELONA.DK - 04.01.20

© Getty Images

FC Barcelona: Neto, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic (Vidal 46’), De Jong (udvist 74’), Messi, Suárez, Griezmann (Semedo 79’)

Mål: Iñaki Peña, Semedo, Umtiti, Junior, Vidal, Pérez og Ansu Fati

Mål: 1-0 David López (23’), 1-1 Suárez (50’), 1-2 Vidal (58’), 2-2 Wu Lei (87’)

Barca tog hul på 2020 med lokalopgøret mod Espanyol, et opgør der samtidig var et møde mellem ligaens bundhold og førerhold. Barca måtte undvære en Ter Stegen med knæproblemer og derfor var det Neto der vogtede målet for første gang i ligaen i Barca-trøjen. Ellers stillede holdet op i stærkeste formation. I anledning af det catalanske lokalderby, stillede Barca op i deres catalanske senyera-trøje.

Barca lagde ud med at sidde på spillet, mens Espanyol stillede sig op foran eget felt i en klar defensiv taktik. Det gav helt automatisk et massivt overtag i boldbesiddelse til Barca, men der manglede fart i bolden og det var mere end svært at finde huller i hjemmeholdets defensiv. Messi så man ikke meget til i indledningen, hvor der også blev sløset en del med pasningerne.

Billedet fortsatte med et Barca-mandskab på bolden, men uden ideer eller temposkift. Der blev forsøgt at skabe noget på kanterne, men hverken Alba eller Sergi Roberto lykkedes med det store. Espanyols offensiv så man intet til før man nåede til midt i halvlegen, hvor de fik et frispark midt på Barcas banehalvdel. Bolden blev sendt højt ind i feltet, hvor David López uhindret kunne stige til vejrs og snitte den i nettet til 1-0 til Espanyol. Her svigtede Barcas markeringer og tilskuerne jublede på Estadi Cornellá-El Prat.

Først fem minutter senere kom opgørets første afslutning til Barca, da Messi sendte et forkølet skud mod mål. Espanyols scoring gav dem ekstra kræfter og det betød, at de kom meget mere på bolden. Barca kunne slet ikke få spillet til at hænge sammen og man skulle hen til halvlegens sidste fem minutter, inden gæsterne igen fik skabt noget. Det var Sergi Roberto der i det 41. minut lagde et indlæg som Messi fik hovedet på, men bolden sad lige i favnen på keeperen.

Minuttet efter var det uhyre tæt på en udligning, da Suárez tog et godt træk i feltet og afsluttede, men han måtte se stolpen komme i vejen. I dommerens overtid burde udligningen være kommet, da Barca kom fire mod tre, men Griezmann lagde en skidt pasning til Messi, så afslutningen ikke for alvor blev farlig. Det stod således overraskende 1-0 til Espanyol ved pausen efter en skidt halvleg af Barca.

Ernesto Valverde reagerede i pausen ved at sende Vidal på banen i stedet for Rakitic. Barca lagde ud i et højere tempo end man havde set i første halvleg og det gav resultat allerede efter 50 minutters spil. Her lagde Alba en god pasning ind i feltet, hvor Suárez flot ekspederede bolden i nettet, tæt op af den ene stolpe. 1-1 og katastrofen var afværget i første omgang.

Barca fastholdt momentum og havde et klart overtag og i det 58. minut var der fuldt udbytte igen. Suárez opsnappede bolden i feltet og sendte den modsat til Vidal, der med stor kraft headede den i nettet til en 1-2 føring til gæsterne. Scoringen tvang Espanyol frem på banen og det gav Barca mere plads. Det så man et eksempel i det 64. minut, da Messi driblede over en halv banehalvdel og serverede bolden til en komplet fri Suárez, men han måtte se keeperen afværge. Her kunne Suárez have lukket kampen.

Barca virkede i total kontrol og Espanyol fik ikke meget ud af deres offensive satsning. Det virkede mere som om en 1-3 scoring var på vej, men det blev der lavet om på et kvarter før tid. Her trak De Jong noget hovedløst sit andet gule kort i opgøret, da han hev en modstander i trøjen. Her burde han have tænkt sig bedre om, men Barca var reduceret til 10 mand. Blot fire minutter senere var det tæt på en udligning, da Wu Lei headede på mål, men Neto hev en flot redning frem. Valverde valgte at sende Semedo på banen i stedet for Griezmann og det betød, at Sergi Roberto rykkede op på midtbanen.

Espanyol lugtede blod og satsede fremad banen i jagten på en udligning. Samtidig forsøgte Barca at lukke kampen, så spillet bølgede frem og tilbage. I det 86. minut fik Suárez en ny chance for at lukke opgøret, da han fra kanten af feltet forsøgte at loppe bolden over målmanden, men det lykkedes ikke. Blot et minut senere var det Espanyol der slog kontra og her viste Wu Lei stor klasse, da han fik sendt bolden forbi til Neto til en 2-2 udligning.

Begge mandskaber gik efter sejren i kampens sidste minutter, men ingen af kom til afslutninger inden dommeren fløjtede af. Barca måtte således nøjes med det ene point mod ligaens absolutte bundhold, i en kamp de ellers flot havde fået vendt, men hvor De Jongs udvisning blev dyr.

.:FORSIDE:.