fbpx

Referat: Eintracht Frankfurt – FC Barcelona 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 07.04.22

© Getty Images
// Eintract Frankfurt

FC Barcelona: Ter Stegen, Araujo, Piqué (Lenglet 23’), Eric García, Alba, Busquets, Gavi (Frenkie de Jong 62’), Pedri, Adama (Dembélé 62’), Aubameyang, Ferran Torres

Bænk: Neto, Mingueza, Lenglet, Frenkie de Jong, Puig, Nico, Dembélé, Braithwaite, Balde og Tenas

Mål: 1-0 Knauff (48’), 1-1 Torres (66’) 

Artiklen fortsætter under billedet
FCBSHOP art


Barca mødte Eintract Frankfurt i den første af to kvartfinaler i Europa League og her lavede Xavi lidt om på holdet, idet Araujo, Gavi og Adama alle startede inde, mens Frenkie de Jong og Dembélé fik en pause. Araujo blev placeret som højre back i fraværet af Dest og Alves.

Ferran Torres stod for kampens første afslutning allerede i det 3. minut, men Trapp i målet fik fingerspidserne på, så bolden gik til hjørne. Kort efter svarede Frankfurt igen på en omstilling, hvor de skabte en kæmpe chance, men Knauff brændte stort. Her var heldet med Barca. Hjemmeholdet spillede med stor intensitet og pressede Barca overalt på banen. Det betød at det catalanske spil ikke fungerede og fremadrettet blev der ikke skabt meget.

I det 17. minut lykkedes det endelig for Barca at komme frem til en mulighed, men afslutningen fra Aubameyang tog sidenettet. Barca var ikke i kontrol mod et opsat tysk mandskab, der blev bakket flot op af deres tilhængere på Deutsche Bank Park. I det 23. minut var der dårlige nyheder til Barca, for Piqué måtte udgå med noget der kunne ligne en lyskeskade og Lenglet kom på banen i stedet. Barca kunne slet ikke få spillet til at hænge sammen og Frankfurt lykkedes ved flere lejligheder at pille bolden fra catalanern.

Frankfurt satte Barca under pres og forsvaret havde svært ved at cleare bolden. Det så man i det 38. minut hvor Ter Stegen ikke kunne holde et indlæg, hvorefter dommeren dømte straffe, da Busquets ville sende bolden væk. VAR trådte dog ind og ændrede dommen, for Busquets var først på bolden og Barca slap med skrækken. Intensiteten fortsatte resten af halvlegen, men uden at nogle af holdene kom frem til noget. Det stod derved 0-0 ved pausen og det kunne Barca være mest tilfreds med.

Artiklen fortsætter under annoncen


Anden halvleg var kun et par minutter gammel, da Frankfurt fik hjørne. Her blev bolden først clearet, men den røg ud til Knauff, der kanonerede den op i målhjørnet til 1-0. Flot mål og Barca var i problemer. Minuttet kunne efter kunne tyskerne havde scoret igen, men danske Jesper Lindstrøm sendte bolden tæt over mål. Barca-spilleren virkede rådvilde og rystede, for det gik tydeligvis ikke som de ville. Der blev stadig smidt mange bolde væk og kombinationerne fungerede ikke.

Det tog Xavi konsekvensen af efter en times spil, da Dembélé og Frenkie de Jong kom på banen i stedet for Adama og Gavi. Det satte straks mere gang i det catalanske spil og efter få minutter kom resultatet. Dembélé satte De Jong op, der sendte bolden videre til Ferran Torres. Han sendte sikkert bolden i nettet til en 1-1 udligning. Intensiteten begyndte langsomt at sive ud af Frankfurts spil og Barca kom langt mere på bolden. Tyskerne blev presset tilbage foran felt, men Barca havde svært ved at finde huller i defensiven.

I det 78. minut blev problemerne større for Frankfurt, da Tuta fik sit andet gule kort og måtte forlade banen. Det lignede en god mulighed for Barca til at få sejren, men overtallet betød ikke at det blev nemmere at skabe noget. Tyskerne forsvarede sig godt og det virkede samtidig som om, at Barca ikke satsede hele butikken med tankerne på, at der venter en returkamp på Camp Nou. Det lykkedes ikke for Barca sat skabe noget i slutfasen og kampen sluttede derved med 1-1.

.:FORSIDE:.