Referat: Dynamo Kiev – FC Barcelona 0 - 4

FCBARCELONA.DK - 24.11.20

© Getty Images

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Lenglet (Alba 64’), Mingueza, Junior, Pjanic (Puig 64’), Aleñá, Trincao (Konrad 83’), Coutinho (Griezmann 64’), Pedri (Matheus 72’), Braithwaite

Bænk: Neto, Alba, Puig, Matheus, Griezmann, Dembélé, Konrad og Iñaki Peña

Mål: 0-1 Dest (52’), 0-2 Braithwaite (57’), 0-3 Braithwaite, straffe (69’), 0-4 Griezmann (90’)

Med sejre i de tre første kampe, skulle Barca forsøge at holde gang i den gode stime i Champions League gruppespillet, da de mødte Dynamo Kiev på udebane. Det var en stærkt afbudsramt trup Koeman havde med til Ukraine og det kunne ses på startopstillingen, der i stor stil bestod af reserver. Holdet kunne motiveres af, at en sejr ville sikre dem en plads i 1/8 finalerne, selvom der resterer yderligere to runder.

Dynamo overlod frivilligt initiativet til Barca, der satte sig på spillet fra start. Bolden blev kørt rundt i de velkendte mange kombinationer, men Barca blev mødt af en solid ukrainsk defensiv, som det var svært at bryde igennem. Til gengæld fungerede Barcas genpres udemærket, for når bolden var mistet, kom den hurtigt på catalanske fødder igen.

Det var dog uhyre sparsomt hvad Barca fik ud af det klare overtag. Det blev til et par hjørnespark i indledningen, men ingen afslutninger. Kampens første afslutning kom fra Dynamo i det 18. minut, men her sad bolden lige i favnen på Ter Stegen. Barcas problemer med at skabe noget fortsatte og hverken Coutinho, Pedri eller Trincao lykkedes med meget, mens Braithwaite ikke så meget til bolden. Der skulle således gå næsten en halv time inden at Barca afsluttede for første gang, da Coutinho sendte et langskud forbi mål.

Med tiden blev Barcas overtag mere markant, men bolden blev flyttet rundt uden at der skete noget. Det var tydeligt at der manglede ideer i spillet og derfor var det et tandløst Barca-mandskab man så på banen i Kiev. Halvlegen blev sluttet af med en omstilling fra Dynamo hvor der blev afsluttet fra en spids vinkel, men Ter Stegen var klar med en parade. Slut på en trist og kedelig halvleg, hvor Barca slet ikke kunne få gang i offensiven.

Der kom lidt mere fart i Barcas spil fra anden halvlegs start. Spillet var klart mere målsøgende og belønningen kom i det 52. minut. Her sendte Pedri bolden ind til Braithwaite, der lod den gå videre til Dest tæt foran mål og han svigtede ikke. 0-1 til Barca og første scoring af Dest i Barca-trøjen. Målet gav tydeligvis det reservespækkede Barca-mandskab mere selvtillid og allerede i det 57. minut blev det 0-2. Mingueza snittede et hjørnespark fra Aleñá og tæt inde foran mål stod Barithwaite klar og sparkede bolden i nettet. Det var danskerens første sæsonscoring.

Kort efter valgte Koeman at foretage en tredobbelt udskiftning, da Alba, Puig og Griezmann afløste Lenglet, Pjanic og Coutinho. Det betød at Junior rykkede ind i det centrale forsvar. Blot fem minutter senere blev der dømt straffe til Barca, da Braithwaite blev skubbet i ryggen i feltet. Meget overraskende valgte Griezmann at lade Braithwaite tage sparket og han sendte bolden hårdt i nettet til 0-3. Kampen syntes afgjort og det var nok årsagen til, at Matheus blev sendt på banen til sin debut i stedet for Pedri.

Kort efter burde Barca havde øget sin føring, da Dest spillede Puig totalt fri foran mål, men catalaneren missede totalt sin afslutning, så bolden strøg langt over mål. Kort efter kom Konrad på banen i stedet for Trincao. Barca sad totalt på tingene og lod aldrig Dynamo få troen på, at de kunne skabe et mirakel. Barca ville gerne score mere og både Dest og Coutinho var tæt på i kampens slutfase. Da uret netop havde rundet de 90 minutter kom der en velkommen scoring af den kritiserede Griezmann, der fik god plads i feltet og bankede bolden i mål. Mere skete der ikke og Barca fik en sikker sejr på 0-4 efter en flot anden halvleg, hvor Braithwaite spillede en hovedrolle. 

.:FORSIDE:.