fbpx

Referat: Dynamo Kiev - FC Barcelona 0 - 1

FCBARCELONA.DK - 02.11.21

// Dynamo Kiev

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza, Eric García, Lenglet (Araujo 79’), Alba, Busquets, De Jong, Nico, Gavi (Dembélé 65’), Memphis, Ansu Fati (Balde 87’)

Bænk: Neto, Dest, Araujo, Riqui Puig, Dembélé, Demir, Coutinho, Luuk de Jong, Umtiti, Iñaki Peña, Balde og Álvaro Sanz

Mål: 0-1 Fati (69’)

Barca havde i den grad brug for alle tre point i udebaneopgøret mod Dynamo Kiev i Champions League gruppespillets fjerde runde, hvis håbet om kvalifikation til 1/8 finalerne skulle holdes i live. Holdet blev styrket med Frenkie de Jong og Ansu Fati, der begge vendte tilbage efter kortere skadesfravær.

Barca lagde ud med at skabe en stor mulighed til Memphis tæt foran mål allerede i det 3. minut, men hans afslutning blev blokeret. Det var catalanerne der var mest på bolden og de mødte Kiev i et højt pres. Det gav en ny mulighed til Fati i det 10. minut, men også hans skud blev stoppet af en modstander. Trods Barcas overtag i spillet var Kiev hele tiden godt med og de blev bakket godt op af deres tilhængere. Samtidig forsvandt tempoet i Barca spil.

Barca havde tydeligt svært ved at skabe noget, som man har set det så mange gange denne sæson. Ingen lykkedes med at skabe det catalanske spil og det udnyttede Kiev til at komme længere frem på banen. Det gav en kæmpe mulighed til hjemmeholdet i det 24. minut, men Shaparenko ramte bolden skidt. Kiev fik presset Barca tilbage og i det 26. minut afsluttede de igen på en åben mulighed, men her hev Ter Stegen en vigtig fodparade frem. Kun to minutter efter brændte det på igen med en ukrainsk afslutning, hvor bolden sneg sig forbi mål. Tre store chancer til Kiev indenfor fem minutter.

Barca kunne slet ikke få spillet til at fungere. Kombinationerne der skulle skabe overtal mislykkedes og det samme gør de individuelle aktioner. Heller ikke spillet over kanterne var godt, for hverken Alba eller Mingueza var farlige med deres indlæg. Til gengæld fik Barca stoppet Kievs offensiv og i det 42. minut kunne det være blevet til en catalansk føring. Nico stod fri og headede på mål, men bolden ramte uheldigt Memphis, da målmanden ellers så prisgivet ud. Det blev afslutningen på en frustrerende halvleg af Barca, hvor ikke meget havde fungeret for dem.

Barca lagde noget tøvende ud efter pausen, men det lykkedes alligevel for dem at kontrollere spillet. Det kneb stadig med at skabe farlige situationer og første afslutning i anden halvleg var ukrainsk, da Karavaiuv efter en lille time sendte bolden tæt forbi mål. Kort efter var der stor dramatik i Kievs felt, hvor Fati sparkede efter bolden og faldt i feltet. Dommeren dømte straffe til Barca, men han ændrede beslutningen efter at have konsulteret VAR. Lige efter var der sæsondebut, da Dembélé afløste Gavi.

Barca fik efterhånden presset Kiev tilbage i eget felt det meste af tiden og der var flere gange optræk til farlige situationer, uden at der dog blev afsluttet. Det blev der lavet om på i det 69. minut, da Mingueza sendte bolden ind i feltet. Den endte hos Fati, der kanonerede den op i nedtaget til en catalansk 0-1 føring. Barca havde kampen hvor de ville og det fik dem til at slippe foden lidt fra speederen. Det blev alligevel til afslutning af Dembélé et kvarter før tid, som keeperen tog sig af. Kort efter blev Araujo sendt på banen i stedet for Lenglet.

Kiev var tvunget frem på banen og i det 81. minut kom de til en rigtig god afslutning, men Ter Stegen stod klar med en vigtig redning. Barca forsøgte at holde på bolden for at forhindre Kiev i angribe. Der blev ikke satset 100% fremad banen, men alligevel foregik det meste spil på Kievs banehalvdel. Et par minutter før tid kom Balde ind i stedet for en træt Ansu Fati. Netop som uret rundede 90 minutter fik Kiev hjørne og her stod Zarbany helt fri, men han ramte bolden skævt, så den gik forbi mål. Her var heldet med Barca. I overtiden skabte Dembélé en god mulighed med sin hurtighed, hvor han spillede videre til Balde, der ikke ramte målet. Barca lykkedes fint at holde Kiev fra at skabe noget i de sidste minutter af opgøret og det blev dermed til en vigtig catalansk sejr på 0-1.

.:FORSIDE:.