Referat: Deportivo Alavés – FC Barcelona 1 - 1

// Alavés

FC Barcelona: Neto, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet (Trincao 46’), Alba (Dest 69’), Busquets (Pjanic 46’), De Jong, Messi, Dembélé (Pedri 46’), Ansu Fati (Braithwaite 78’) og Griezmann.

Bænk: Iñaki Peña, Arnau Tenas, Dest, Junior, Pjanic, Aleñá, Pedri, Trincao, Braithwaite og Konrad.

Mål: 1-0 Rioja (31’), 1-1 Griezmann (63’)

Efter tre ligakampe i træk, hvor der kun var kommet et enkelt point på kontoen, havde Barca brug for en sejr i udekampen mod baskiske Deportivo Alavés, for at holde trit med toppen af ligatabellen. Koeman valgte at indlede kampen med Dembélé og betød en plads på bænken til Pedri, der ellers gjorde det flot mod Juventus.

Alavés indledte meget afventende og overlod spillet til Barca, alt imens baskerne satsede på muligheden for omstillinger. Det gav et overtag til Barca, men der skulle gå 12 minutter inden de fik afsluttet for første gang. Det var Lenglet der flot spillede Fati helt fri i dybden, men han overplacerede bolden med et skud forbi mål. Den mulighed burde Fati have fået mere ud at. Kort efter viste Alavés tænder for første gang på en kontra hvor Edgar fik afsluttet, men Neto greb godt ind i to omgange.

Barca fortsatte med at dominere og i det 20. minut var de farlige igen, da Fati fandt Griezmann i feltet, men franskmanden missede totalt sin afslutning, så bolden gik langt over mål. Få minutter senere fik Barca frispark tæt udenfor feltet og her forsøgte Messi sig med et hårdt og fladt skud, men inde på selve målstregen stod en Alavés-spiller og afværgede. Barca fortsatte sin søgen med at finde huller i hjemmeholdets defensiv, men det var svært at finde plads. Messi forsøgte en del på egen hånd, men uden held.

I det 31 minut fik Alavés sat en kontra op, men Piqué fik fat på bolden og spillede tilbage til Neto. Han kludrede totalt med bolden der røg mellem benene på ham, så Rioja let kunne trille den i nettet til 1-0. Kæmpe brøler af den brasilianske keeper. Frustrationerne lyste ud af Barcas spillere, der fortsatte bestræbelserne på at skabe chancer, men Alavés lukkede godt af. Messi virkede vred og hev en advarsel for at sparke bolden væk ved et frispark til hjemmeholdet. Der kom ikke flere muligheder i en første halvleg, hvor Barca havde haft mulighederne for at komme foran, men hvor Netos brøler var blevet dyr.

Koeman reagerede med en tredobbelt udskiftning i pausen, hvor Lenglet, Busquets og Dembélé blev afløst af Trincao, Pjanic og Pedri. De to førstenævnte havde gule kort og Koeman ville næppe løbe en risiko for undertal. Ændringerne betød, at De Jong endnu en gang rykkede ned i det centrale forsvar.

Barca lagde ud med god fart i bolden og Alavés blev presset tilbage foran eget fælt, hvor det var meget svært at finde huller. Bolden blev spillet frem og tilbage, men der kom ikke meget ud af det. Der var optræk til flere muligheder, men hver gang kom en Alavés-fod i vejen. Efter en times spil var der dramatik, da hjemmeholdets Jota Peleteiro fik sin anden advarsel i kampen og måtte forlade banen. Allerede minuttet efter blev overtallet udnyttet af Barca, da en bold tilfældigt kom ind i feltet hvor Griezmann var vågen. Han tippede den over målmanden og så var der udlignet til 1-1.

Blot to minutter senere var det uhyre tæt på en føring til Barca, da Messi trak ind i feltet og afsluttede, men han måtte se keeperen komme ud i fuld længde og afværge. Kort efter blev Jordi Alba afløst af Dest. Barca fortsatte med at presse Alavés, der stod med alle mand foran eget felt. I det 71. minut troede Barca-spillerne at de var kommet foran, men Griezmanns scoring blev annulleret for offside på Trincao. Billedet fortsatte på samme måde, med et hjemmehold der nærmest var belejret og i det 78. minut var det Fati der forsøgte sig med et god skud, men også her var målmanden på plads. Lige blev Fati taget ud til fordel for Braithwaite.

Barca kæmpede alt hvad de kunne for at få det forløsende mål, men man skulle hen til kampens sidste minutter, før de igen var tæt på. Først Dest og dernæst Pjanic havde gode forsøg fra distancen, men Pacheco i målet havde en stor aften. Barca sendte alle mand frem i feltet i de døende minutter, hvor det blev til flere hjørnespark. Barca kunne have fået sejren på en åben mulighed til Piqué, men ham ramte forbi bolden tæt foran mål. Det blev dermed ved 1-1 efter en kamp hvor Barca havde siddet totalt på kampen og været i overtal, men uden at få fuldt udbytte med hjem.