Referat: Deportivo Alavés – FC Barcelona 0 - 1

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest, Piqué, Araujo, Alba, Busquets, Frenkie de Jong, Pedri (Lenglet 90’), Ferran Torres, Luuk de Jong (Jutglá 84’), Abde (Nico 72’)

Bænk: Neto, Arnau Tenas, Mingueza, Alves, Lenglet, Balde, Puig, Nico, Jutglá og Braithwaite

Mål: 0-1 Frenkie de Jong (87’)

Barca skulle forsøge at rejse sig fra skuffelserne mod Real Madrid og Bilbao, da de gæstede bundholdet Alavés i ligaen. Her havde Barca brug for alle tre point, hvis de ville holde trit med top 4 holdene i tabellen.

Barca lagde ud med at sidde på spillet og det betød et catalansk overtag. Alavés mødte ellers sine gæster højt på banen, men uden den store intensitet og Barca løste det uden problemer. Trods overtaget skulle der gå tolv minutter inden Barca afsluttede for første gang i opgøret. Det var Luuk det Jong ser fik sendt en udmærket helflugter afsted, men bolden gik et stykke forbi mål.

Barca fortsatte med at sidde spillet og opspillet var i perioder egentlig okay, men når de sidste pasninger eller indlæg skulle laves, mislykkedes det for catalanerne. Det blev kun til en række hjørnespark og var netop på et hjørnespark at Barca afsluttede igen efter en lille halv time med et forsøg fra Piqué gik forbi mål.

Der manglede fart i Barcas spil, men samtidig lykkedes de med at holde Alavés fra at skabe noget, så det var en noget kedelig affære tilskuerne var vidner til. Ude på sidelinjen så man en tydeligt frustreret Xavi. Få minutter før pausefløjtet fik Barca et nyt hjørnespark, hvor Busquets fik hovedet på, men den sad lige i favnen på keeperen. Da uret nærmede sig 45 minutter lavede Ferran Torres en stor fejl der gav hjemmeholdets Pere Pons frit løb mod mål, men heldigvis for Barca afsluttede han svagt lige på Ter Stegen. Det blev slutningen på en skidt første halvleg fra begge mandskaber.

Barca havde mere fart i spillet fra anden halvlegs start og i det 49. minut fik de sat et angreb op, hvor Abde kunne spille Luuk de Jong komplet fri foran mål, men kendetegnene for Barcas indsats, missede den sidste pasning. Barca fik sat hjemmeholdet under pres og det blev til en række hjørnespark, men heller ikke her virkede Barca særlige farlige.

Da uret rundede en times spil lykkedes det endelig for Barca at komme til en afslutning. Pedri sendte en dødbold ind i feltet hvor Luuk de Jong fik tåen på, men målmanden fik afværget på selve målstregen. Spillet var åbnet lidt mere op og det udnyttede Alavés til et par omstillinger, men Barca fik stoppet hvad der kom. Barca fortsatte med at dominere, men det kneb gevaldigt med at komme frem til chancer. Først i det 72. minut skiftede Xavi ud for første gang, da Abde blev afløst af Nico.

Kort efter var det tæt på en føring til Alavés, da Juselo fik hovedet på bolden på en stor chance, men den strøg tæt forbi mål. Her var heldet med Barca. Kort tid efter kom Jutglá på banen i stedet for Luuk de Jong. Det trak op til en målløs affære, men i det 87. minut blev Ferran Torres spillet fri af Alba i feltet. Bolden blev uselvisk sendt videre til en total fri Frenkie de Jong, der sikkert gjorde det til 0-1. Forløsende scoring af hollænderen. Barca koncentrerede sig om at holde føringen i kampens sidste minutter. I overtiden lykkedes det dog Alavés at få afsluttet på et hjørnespark, men Ter Stegen fik afværget.

Barca fik dermed de tre meget vigtige point, men det skete på en problemfyldt aften, hvor ikke meget havde fungeret for dem.