// Copa del Rey // Cornellà

FC Barcelona: Neto, Mingueza, Lenglet, Araujo, Junior, Pjanic, Puig (Dembélé 46’), Ilaix (Busquets 74’), Braithwaite, Trincao (Pedri 74’), Griezmann (Konrad 101’)

Bænk: Ter Stegen, Busquets, Matheus, Pedri, Dembélé, Tenas, Konrad og Collado

Mål: 0-1 Dembélé (93’), 0-2 Braithwaite (120’)

Barca trådte ind i pokalturneringen Copa del Rey med opgøret mod naboerne fra Cornellá, der sensationelt havde slået Atlético Madrid ud i forrige runde. Cornellá spiller til daglig i tredjebedste række og det fik Koeman til at stille med et reservespækket hold, hvor der blandt andre blev plads til den 18-årige Ilaix, der dermed fik sin debut. Kampen blev spillet på kunstgræs på et lille stadion med plads til blot 1.500 tilskuere, så det var meget uvante forhold for Barca-spillerne.

Det var tydeligt at Barca skulle vænne sig til banen, for de havde svært ved at holde på bolden, der tog nogle uvante spring. Det blev heller ikke nemmere af, at Cornellá modigt gik højt på banen. Det betød en masse boldtab i den rodede indledning. Først efter et kvarter skabte Barca noget farligt, hvor et indlæg fra Ilaix ramte en modstander på armen i feltet, men dommeren vinkede afværgede. Havde der været VAR til rådighed, var der nok blevet dømt straffe.

Barca fortsatte med at have problemer med spillet og kombinationerne. Den lille bane gjorde det svært at få bredde spillet og underlaget gjorde det heller ikke lettere. Der var således ingen rytme i Barcas spil og når de endelig fik presset hjemmeholdet tilbage, var det svært at finde plads. Cornellá gik uimponeret til opgaven og det lykkedes dem at få en række hjørnespark, men Neto kom ikke på det store arbejde. Først efter en halv time var Barca farlige for første gang, da Ilaix forsøgte sig, men hans skud blev blokeret til hjørne.

På samme hjørnespark sendte Trincao et godt skud af sted, som keeperen med besvær tog sig af. Få minutter efter fik Barca frispark udenfor feltet og bolden blev sendt ind i feltet. Her blev der begået straffespark mod Araujo og dommeren pegede korrekt på 11-meter pletten. Det tog Pjanic sig af, men han sparkede svagt og målmanden reddede. Skidt aktion af den bosniske spiller, der sammen med holdkammeraterne måtte gå til pause med 0-0 efter en skuffende indsats.

Dembélé kom på banen fra anden halvlegs start i stedet Puig, der ikke var lykkedes med meget. Efter et par minutters spil fik Braithwaite en helt åben chance foran mål, da han lidt tilfældigt modtog bolden, men han måtte se målmanden afværge med en fodparade. Der var mere fart i Barcas spil og Cornellá blev presset længere tilbage og det gav en god mulighed til Griezmann i det 55. minut, men han flugtede bolden over mål. Minuttet efter viste Cornellá tænder for første gang med en god afslutning, men Neto hev en vigtig redning frem.

Efter et udmærket første kvarter af anden halvleg for Barca, gik gassen igen ud af deres spil. Det udnyttede hjemmeholdet til at komme bedre med og kampene åbnede op. Som tiden gik øjnene Cornellá muligheden for en overraskelse og det var tydeligt at Barca var til tale med. I det 72. minut afsluttede hjemmeholdet igen, men også her var Neto på plads. Kort efter var det slut for

Ilaix og Trincao, der blev afløst af Busquets og Pedri. Det lignede et tydeligt forsøg fra Koemans side på at undgå forlænget spilletid.

10 minutter før tid var Lenglet gået med frem, hvor der blev begået straffe mod ham. Denne gang var det Dembélé der lagde bolden til rette, men han brændte med et fladt skud midt i målet, som målmanden let tog sig af. Endnu en misset mulighed for at lukke kampen. Et par minutter senere fik Braithwaite en åben chance foran mål, men danskeren ramte ikke målet. Barca pressede Cornellá tilbage og i det 89. minut fik Pjanic sendt et godt skud af sted, men hjemmeholdets målmand hev en flot redning frem. I overtiden var Barca tæt på igen med et hovedstod af Lenglet der strøg tæt forbi mål. Mere skete der ikke og så skulle man ud i forlænget spilletid.

Der var kun spillet et par minutter af den forlængede spilletid, da Dembélé sendte et hårdt skud af sted fra kanten af feltet. Målmanden havde fingrende på bolden, men kunne ikke forhindre den i at gå i mål. Forløsende scoring og 0-1 til Barca. Målet gav mere ro over Barcas spil og de satte sig solidt på kampen mod et træt Cornellá-mandskab. I det 101. minut blev Griezmann afløst af Konrad og et minut senere kunne amerikaneren have gjort det til 0-2 på en stor mulighed, men målmanden afværgede til hjørne.

Cornellá var tvunget frem og i det 109. minut fik de afsluttet, men uden problemer for Neto. Barcas spillere bevarede roen trods hjemmeholdets satsning. De holdt dem fra for alvor at skabe noget og samtidig blev der holdt godt på bolden. I det 120. minut slog Barca en kontra der totalt fangede Cornellá, så Pedri fik frit løb mod mål. Han spillede uselvisk videre til Braithwaite, der let kunne gøre det til 0-2. Barca fik en således fortjent sejr, men det skete ikke uden problemer. Med sejren er holdet videre til 1/8 finalerne i Copa del Rey.