fbpx

Referat: Celta Vigo - FC Barcelona 3 - 3

FCBARCELONA.DK - 06.11.21

© Getty Images
// Celta

FC Barcelona: Ter Stegen, Mingueza, Eric García (Araujo 46’), Lenglet, Alba, Busquets, De Jong, Nico (Puig 59’), Gavi (Abde 80’), Memphis, Fati (Balde 46’)

Bænk: Araujo, Riqui Puig, Demir, Coutinho, Luuk de Jong, Umtiti, Iñaki Peña, Carevic, Balde og Abde

Mål: 0-1 Fati (4’), 0-2 Busquets (17’), 0-3 Memphis (34’), 1-3 Aspas (51’), 2-3 Nolito (74’), 3-3 Aspas (90’)

Sergi Barjuan stod på sidelinjen for sidste gang inden Xavi tager over, da Barca mødte Celta på udebane i Vigo. Efter tre ligakampe i træk med kun et enkelt point som udbytte, var kravet en sejr til catalanerne, der stillede med præcist samme hold som mod Dynamo Kiev i tirsdags.

Celta mødte Barca i et højt pres og det gav dem en kæmpe mulighed i det 2. minut, da Aspas blev spillet komplet fri i dybden, men han misbrugte den store chance ved at sende bolden forbi mål. Få minutter efter kom kampens første mål, da Ansu Fati modtog bolden i venstre side. Her tog han et godt træk, hvorefter han drejede bolden over i den modsatte side af målet. Flot scoring og 0-1 til Barca. Spillet bølgede frem og tilbage, for det var to offensivt indstillede hold der mødtes på Balaídos og Celta virkede farlige næsten hver gang de angreb.

Det var flere gange optræk til noget farligt i begge ender af banen og i det 17. minut var det Barca der fik fuldt udbytte af et godt angreb. Her endte bolden hus Busquets på kanten af feltet og han sendte den roligt og kontrolleret i nettet, tæt opad den ene stolpe. 0-2 på stor effektivitet af catalanerne. Kampen fortsatte med at være underholdende, men som tiden gik fik Celta tilkæmpet sig et overtag en periode. Barca var lidt på hælene og offensiven gik i stå. Det gav en stor mulighed til Celta efter en halv time, men Tapia sendte bolden forbi mål.

To minutter senere fik Barca sat endnu et godt angreb op, hvor Alba kom fri i venstre side, hvor han sendte bolden ind foran mål. Her stod Memphis udækket og med hovedet drejede han bolden i nettet til en 0-3 føring. I det 38. minut kunne Barca havde scoret igen, da De Jong satte Fati flot op i feltet, men denne gang røg bolden forbi mål. Halvlegen sluttede med en rigtig dårlig nyhed for Barca, for i det 44. minut satte Fati sig ned på banen og tog sig til højre baglår. Han kunne ikke fortsætte og frustrationen lyste ud af den unge angriber. Det blev slutningen på en første halvleg, hvor Barca havde udvist stor effektivitet og fortjent var foran.

Barjuan sendte Balde og Araujo på banen fra anden halvlegs start i stedet for Fati og García. Balde blev rykket frem på en uvant position i angrebets venstre side. Celta lagde energisk ud efter pausen og de fik sat Barca under pres. Det så ud til at give udbytte i det 49. minut, da Gallardo fik sendt bolden i nettet bag Ter Stegen, men scoringen blev korrekt annulleret for offside. Celtas pres fortsatte og det gav dem en reducering i det 51. minut efter en stor fejl af Ter Stegen, hvor han ikke kunne holde på bolden på et indlæg. Aspas var klar på riposten og så stod det 1-3. Efter en lille time var der flere dårlige nyheder for Barca, for her var det Nico der måtte forlade banen med en skade. Puig kom ind i stedet.

Det lykkedes for Barca en periode at få stoppet Celtas offensiv. Der faldt lidt ro over kampen, hvor ingen af holdene skabte noget farligt. Barcas offensiv var tydeligt gået i stå og det varede ikke længe før Celta igen trykkede på speederen. Det kunne have givet resultat midt i halvlegen. Hvor Nolito fik sendt bolden i nettet, men han havde armen på bolden og så blev scoringen annulleret. Celta holdt fast i det massive pres og Barca spillere virkede febrilske. Der gik da heller ikke længe inden der kom endnu en reducering. Et dumt boldtab af Busquets på kanten af eget felt gav Celta en mulighed og her headede den tidligere Barca-spiller Nolito bolden ind til 2-3.

Det kogte på Balaídos, for tilskuere fornemmede et uventet point. Celtas satsning gav dog mere plads til omstillinger og dem kom der et par stykker af, hvor Puig fik afsluttet, men uden at det var rigtig farligt. Med 10 minutter tilbage blev Abde sendt ind i stedet for en træt Gavi. Det virkede som om at Barca var i kontrol i slutfasen, hvor det også blev til en god afslutning af De Jong, hvor bolden tog oversiden af overliggeren. Celta fik dog sat et sidste pres ind i nogle hektiske og svære minutter for Barca. Da uret havde rundet 95 minutter blev Celta belønnet for deres hårde arbejde, da Aspas fra kanten af feltet kanonerede bolden i nettet til en 3-3 udligning. Det fik Balaídos til at eksplodere i jubel, mens frustrationen lyste ud af Barca spillere.

Mere skete der ikke og Barca havde dermed sat en sikker sejr over styr i en katastrofal anden halvleg.

.:FORSIDE:.