Referat: Betis – FC Barcelona 4 – 6 efter straffespark

// Supercup // Real Betis

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Christensen 79’), Koundé, Araujo, Alba (Alonso 79’), De Jong (Busquets 63’), Pedri, Gavi (Kessié 96’), Dembélé (Torres 63’), Raphinha (Fati 86’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, Alonso, García, Balde, Christensen, Busquets, Kessié, Ansu Fati, Memphis og Ferran Torres

Mål: 0-1 Lewandowski (40’), Fekir (77’), 1-2 Fati (93’), 2-2 Loren (101’)

Straffespark: 3-2 Wiliam José, 3-3 Lewandowski, 4-3 Loren, 4-4 Kessié, Juanmi brændte, 4-5 Fati, Calvalho brændte, 4-6 Pedri.

Betis og Barca mødtes i semifinalen i den spanske Supercup, der spilles i Saudi Arabien. Xavi overraskede ved at lade spillere som Christensen, Busquets og Fati starte på bænken, mens Sergi Roberto og Raphinha uventet startede inde.

Betis forsøgte at byde Barca op til dans fra start, men det varede ikke længe inden at catalanerne satte sig totalt på spillet. Der blev skabt et par farlige situationer foran andalusiernes mål i indledningen, men begge gange var Lewandowski uskarp. Barca havde Betis presset helt i bund, men uden at skabe det store. Da uret rundede 20 minutter havde Barca haft bolden i 81% af tiden uden af få afsluttet.

I det 22. minut begik Koundé en kæmpe fejl, da han sendte bolden i fødderne på Fekir foran Barcas felt. Franskmanden trak forbi Ter Stegen, men lige da han skulle sende bolden i det tomme mål, kom Araujo tilbage med en frelsende tackling. Vigtig aktion af uruguayaneren. Minuttet efter blev scoret i den anden ende af banen, da Pedri satte foden på et indlæg fra Raphinha. Barcas spillere jublede, men målet blev VAR-annulleret for en så snert offside, at tv-billederne ikke kunne dokumentere det.

Betis begyndte at komme bedre med og i det 32. minut var de tæt på at komme foran på et hjørnespark, men Ter Stegen afværgede på selv målstregen. Lige efter brændte det på igen foran Barcas mål på et indlæg, men Sergi Roberto kom lige akkurat foran Rodri foran det tomme mål. Kampen var helt åben og i det 40. minut blev Betis fanget højt på banen i en catalanske omstilling hvor Dembélé blev sendt afsted. Han trak ind i banen og spillede videre til Lewandowski. Polakken fik i første omgang blokeret sit skud, men han var klar på riposten og gjorde det til 0-1. I halvlegens tillægstid pressede Betis på og de kom til to farlige afslutninger, men begge gange viste Ter Stegen sin høje klasse.

Anden halvleg blev indledt med at ingen af holdene kom i kontrol. Spillet bølgede frem og tilbage uden at der blev afsluttet. Betis lagde et højt pres, men ikke noget der gav Barca problemer i opspillet. Det kneb dog gevaldigt for catalanerne at skabe noget fremad banen og der manglede ofte fart i bolden og præcision i pasningerne. Modsat kørte det heller ikke for Betis, så det var en noget tam indledning på anden halvleg fra begge sider.

Først i det 62. minut blev der afsluttet for første gang efter pausen, da Dembélé trak ind i banen og afsluttede tæt forbi mål. Lige efter blev netop Dembélé samt De Jong erstattet af Torres og Busquets. Udskiftningerne hjalp ikke på Barcas spil, for det hang slet ikke sammen og bolden blev hurtigt smidt væk. Betis øjnede helt sikkert muligheden for en udligning, men Barca gjorde det fornuftigt i defensiven, så andalusierne havde svært ved at komme til afslutninger. I det 74. minut havde de deres første forsøg i anden halvleg, da Fekir sendte bolden langt over mål. Fekir tog gevaldigt revanche få minutter senere, da han modtog bolden i feltet og afsluttede resolut til en 1-1 udligning.

Lige efter målet kom Christensen og Alonso på banen i stedet for Sergi Roberto og Alba. I det 81. minut troede Barca de var kommet foran igen, da Lewandowski sendte bolden i nettet, men igen annullerede en VAR-dom målet for offside. Lige efter fik Betis afsluttet, men Ter Stegen stod hvor han skulle. Minuttet efter blev Raphinha afløst af Ansu Fati. Begge mandskaber gik efter at afgøre kampen i den ordinære spilletid og det kunne være sket i det 92. minut, da Pedri sendte Fati alene mod mål, men Bravo i Betis-målet leverede en klasseredning. Mere skete der ikke inden dommeren fløjtede af og så skulle man ud i forlænget spilletid.

Efter tre minutter af den ekstra spilletid, sendte Alonso et frispark ind i Betis’ felt, hvor bolden først blev clearet. Den røg ud til Fati, der med en fantastisk helflugter sendte bolden i nettet til 1-2. Flot scoring af spanieren. Lige efter blev Gavi afløst af Kessié. Betis satte jagten ind på endnu en udligning og det lykkedes for dem i det 101. minut. Loren modtog bolden tæt foran mål og han sendte den smart i nettet med hælen til 2-2. Mere skete der ikke i første halvleg af den forlængede spilletid.

De sidste 15 minutter blev indledt påpasseligt fra begge sider, for ingen ønskede at risikere et mål imod sig. Det meste spil foregik på midten og der blev forsvaret med mange mand, når modstanderen havde bolden. I det 117. minut lykkedes det dog for Barca at få afsluttet, men forsøget fra Fati gav ikke Bravo i målet problemer. Lige efter fik Guardado sit andet gule kort og så var Betis reduceret til 10 mand. Det lykkedes ikke for Barca at drage fordel af overtallet i kampens døende minutter og så skulle supercup-semifinalen afgøres på straffespark, akkurat som det var sket i onsdagens semifinale mellem Real Madrid og Valencia.

I straffesparkskonkurrencen var Barca bedst. Begge hold scorede på deres første to spark, men derefter viste Ter Stegen klassen og tog to spark, mens Barca scorede på sine. Dermed er Barca klar til finalen i supercuppen mod Real Madrid.