Referat: Barcelona – Manchester United 2 - 2

FCBARCELONA.DK - 16.02.23

// Manchester United

FC Barcelona: Ter Stegen, Koundé, Araujo, Alonso (Christensen 66’), Alba (Balde 66’), De Jong, Kessié (Fati 66’), Gavi, Pedri (Sergi Roberto 42’), Raphinha (Torres 83’), Lewandowski

Bænk: Peña, Tenas, Sergi Roberto, Christensen, García, Balde, Torre, Fati, Torres, Alarcón og Casadó

Mål: 1-0 Alonso (50’), 1-1 Rashford (52’), 1-2 Koundé, selvmål (59’), 2-2 Raphinha (76’)

Barca tog imod Manchester United i den første af to playoff-kampe i Europa League, hvor der spilles om en plads i 1/8 finalen. Xavi overraskede ved at sende Christensen og Balde ud på bænken og i stedet starte kampen med Alonso og Alba.

United lagde klart bedst ud med stor intensitet, specielt i deres høje genpres og englænderne dominerede i kampens første minutter, men uden at komme frem til noget. Det gjorde Barca derimod efter 9 minutter, hvor Alba fandt Lewandowski i feltet, de De Gea i målet afværgede. Barca kom meget bedre med og fik et overtag og efter et kvarter fik de frispark på kanten af feltet, som Alonso sendte en meters penge over mål.

Nu var det Barca der sad på kampen, for deres genpres var effektivt og det gav United problemer. Det var tæt på at give resultat i det 19. minut, da Pedri sendte et skud over mål. Englænderen blev sat under pres, men uden at Barca lykkedes at skabe de helt store muligheder. Man skulle hen til det 27. minut før at United afsluttede for første gang, da et skud strejfede De Jong på vejen og strøg tæt forbi mål. Et par minutter efter var de tæt på igen, da Weghorst blev spillet helt fri i dybden, men Ter Stegen kom godt ud af målet og hev en vigtig fodparade frem.

Nu var det United der var ovenpå og i det 33. minut kom Rashford fri i feltet og afsluttede, men Ter Stegen kom ud i fuld længde og forhindrede en scoring. Spillet bølgede frem og tilbage og i det 37. minut var det Barca der var tæt på. Alba trak godt ind feltet og afsluttede, men De Gea fik afværget til hjørne. Kort efter var der skidt nyt for Barca, da Pedri måtte udgå med problemer med højre lår. Det betød at Sergi Roberto på banen i stedet, hvilket var en klar svækkelse af holdet. Det lykkedes ikke for nogen af holdene skabe noget i slutfasen af en spændende og jævnbyrdig først halvleg.

Barca indledte anden halvleg med et godt forsøg af Raphinha fra kanten af feltet, hvor bolden strøg meget tæt forbi mål. Minuttet efter begik Araujo en stor fejl i eget felt så Sancho kunne afslutte, man han ramte ikke målet. Det livlige spil fortsatte og efter 50 minutter kom kampens første scoring. Raphinha sendte et hjørne mod fjerneste stolpe og her kom Alonso højest og bragte Barca foran 1-0. Det blev jublet på Camp Nou, men blot to minutter senere blev der udlignet. Rashford modtog bolden i feltet og selvom vinklen blev spids, lykkedes det ham at sende den i nettet tæt op af stolpen.

Den hurtige udligning gav United ny energi og de satte sig på spillet, mens Barcas spillere virkede rådvilde. Efter en times spil blev Raphinha totalt tørret af Rashford, der sendte bolden ind foran mål, hvor Koundé var uheldig at sende den i eget net til 1-2. Dermed havde United vendt kampen på få minutter. Xavi reagerede ved at skifte tre spillere ud midt i halvlegen, da Christensen, Balde og Fati afløste Alonso, Alba og Kessié. Lige efter sendte Lewandowski et frispark tæt over mål. Barca kæmpede for at komme tilbage i kampen og fik god opbakning fra Camp Nou, men United spillede med overskud og virkede i kontrol i de fleste situationer.

Et kvarter før tid gav Barcas genpres udbytte, hvor Raphinha modtog bolden. Han sendte den hårdt ind i feltet mod Lewandowski, men bolden strøg forbi alle mand og i nettet til 2-2. Udligningen skabte et jubelbrøl på Camp Nou. I de efterfølgende minutter afsluttede Raphinha og Fati, men uden at det var tæt på. Med fem minutter tilbage kom Torres på banen i stedet for Raphinha, der blev klappet af banen. Et par minutter efter var Barca uhyre tæt på en føring, da et indlæg ramte Casimiro og tog stolpen. Her var United heldige.

Lige efter fik Fati en god mulighed i feltet, men De Gea leverede en refleksredning. Barca pressede på, mens United virkede tilfredse med 2-2, for de satsede ikke længere så intenst fremad banen. Kampen var gået ind i overtiden da Fati forsøgte sig igen, men bolden ramte en modstander og sneg sig forbi mål. Barca pressede på til det sidste, men der kom ikke flere mål i opgøret og dermed skal det hele afgøres om en uge på Old Trafford.