Referat: Athletic Club Bilbao – FC Barcelona 3 - 2

// Bilbao // Copa del Rey

ps5 art

FC Barcelona: Ter Stegen, Alves, Piqué, Araujo, Alba, Busquets, Gavi (F. de Jong), Pedri (Braithwaite 105’), Abde (Nico 46’), Ferran Torres, Jutglá (Fati 59’, Dest 95’)

Bænk: Neto, Arnau Tenas, Mingueza, Balde, Lenglet, Dest, Puig, Frenkie de Jong, Nico, Ansu Fati og Braithwaite

Mål: 1-0 Muniain (2’), 1-1 Torres (20’), 2-1 Martínez (86’), 2-2 Pedri (90’), 3-2 Muniain, straffe (106’)

Det handlede om 1/8 finalen i pokalturneringen, da Barca og Bilbao tørnede sammen på San Mamés, hvor videre deltagelse blev afgjort i denne ene kamp. Dembélé var udeladt af truppen på grund af sin manglende forlængelse, mens Braithwaite tog plads på bænken efter sin lange skadespause.

Kampen fik den værst tænkelige start for Barca, da Bilbao allerede i det andet minut kom foran. Alba kunne slet ikke følge med Nico Williams på en omstilling, hvor bolden endte hos Muniain i feltet. Han løftede den køligt over Ter Stegen og så stod det 1-0. Bilbao satte Barca under et massivt pres og catalanerne kunne slet ikke holde på bolden. De halsede hele tiden efter og begik en del frispark. Bilbao dominerede totalt det første kvarter, hvor Barca slet ikke kunne følge med.

Langsomt gik gassen lidt af hjemmeholdet og Barca kom bedre med. Det gav udbytte i det 20.  minut på Barcas første gennemspillede angreb i opgøret. Ferran Torres modtog bolden i feltet og her drejede han den flot i nettet til en ikke helt fortjent udligning. Barcas scoring tog ikke modet fra baskerne, der spillede med stor intensitet. Det blev til et par baskiske afslutninger, blandt andet et hovedstød tæt over mål. Endnu tættere på var det efter en halv time, da Nico Williams kom fri og afsluttede, men Ter Stegen fik hånden på.

Spillet bølgede frem og tilbage, men Barca havde svært ved at skabe noget foran Bilbaos felt. Hjemmeholdet satte på ny tempoet op i halvlegens slutfase og så havde Barca igen svært ved at følge med. Det brændte på foran det catalanske felt og i det 41. minut lavede Alves en kæmpe fejl der gav Bilbao en stor mulighed, men Piqué kom heroisk ned med en vigtig blokering. Barca var på hælene og lige før pausefløjtet var det kun en fantastisk redning af Ter Stegen på selve målstregen der forhindrede en føring til Bilbao. Det blev sidste aktion i en underholdende halvleg, hvor Barca kunne være mest tilfreds med 1-1.

Xavi valgte at sende Nico på banen fra anden halvlegs start i stedet for Abde, nok for at skabe noget mere tyngde på midtbanen. Bilbao lagde bedst ud efter pausen, hvor Barca igen kom under pres og havde svært ved at holde bolden. Baskerne var tæt på i det 52. minut, men Ter Stegen tog sig af skuddet fra Iñaki Williams. Da uret rundede en time blev Fati og Frenkie de Jong sendt i aktion i stedet for Jutglá og Gavi.

Barca kom bedre med og holdt mere på bolden, men uden at skabe det store. Først midt i halvlegen afsluttede de for første gang efter pausen, men skuddet fra Torres blev rettet af til hjørne. Barcas spillere kæmpede godt, men det var tydeligt at spillet ikke fungerede for dem. De blev presset overalt på banen og det betød mange boldtab. Det kogte på San Mamés, hvor publikum som altid bakkede deres hold flot op. Der blev spillet med stor intensitet fra begge sider, men hele tiden med Bilbao som det klart farligste hold.

ps5 art

10 minutter før tid kunne en stor fejl af Frenkie de Jong have kostet et mål, men afslutningen fra Iñaki Williams sad i sidenettet. Få minutter efter var Williams i fokus igen med et indlæg der strøg over Ter Stegen og prellede af på overliggeren. Minuttet efter kunne Barca ikke holde stand længere, da bolden blev sendt ind i feltet, hvor Martínez på det nærmeste skovlede den i mål til 2-1. Det lignede en afgørelse, men Barca sendte alle mand frem i en sidste satsning og det gav resultat i overtiden. Her saksesparkede Alves bolden ind til Pedri i feltet, der med et hårdt skud gjorde det til 2-2.

Kampen måtte ud i forlænget spilletid og her var der skidt nyt for Barca i det 95. minut. Fati havde pådraget sig endnu en skade og måtte udgå. Dest kom ind i stedet. Minuttet efter sendte Iñaki Williams et skud meget tæt forbi Barcas mål. Begge mandskaber skruede lidt ned for tempoet en kort periode, men i det 103. minut lykkedes det Barca at komme til en afslutning, men skuddet fra Dest sad lige i favnen på målmanden. Kort efter var der dramatik, for bolden havde ramt Alba på armen i feltet og efter at have konsulteret VAR, dømte dommeren straffe. Det tog Muniain sig stensikkert af og så stod det 3-2.

Da anden halvleg af den forlængede spilletid gik i gang, kom Braithwaite på banen i stedet for Pedri, der selv bad om at komme ud. Barca sendte alle mand frem og spillede med stor risiko bagude, men selvom Bilbao kom under pres, virkede de i kontrol. Barca begyndte at sende bolde ind i feltet, men det kom er der ikke noget ud af. Baskerne afviste hvad der kom og det sluttede derved med en 3-2 sejr til hjemmeholdet efter en dramatisk kamp. Dermed er Barca ude af Copa del Rey allerede i 1/8 finalen.