Referat: Athletic Club Bilbao – FC Barcelona 2 - 3

FCBARCELONA.DK - 06.01.21

// Bilbao

FC Barcelona: Ter Stegen, Dest (Mingueza 75’), Lenglet, Araujo, Alba, Busquets, De Jong, Pedri, Messi, Griezmann, Dembélé (Braithwaite 75’)

Bænk: Neto, Umtiti, Junior, Pjanic, Puig, Trincao, Braithwaite Peña, Mingueza og Konrad

Mål: 1-0 Williams (3’), 1-1 Pedri (14’), 1-2 Messi (38’), 1-3 Messi (68’), 2-3 Muniain (90’)

Der var tale om den udsatte kamp fra allerførste spillerunde, da Barca mødte Bilbao på San Mamés, hvor holdet har oplevet mange problemer tidligere. Griezmann vendte tilbage til startopstillingen og det sendte Martin Braithwaite ud på bænken.

Kampen fik den værst tænkelige start for Barca, for allerede i det 3. minut lykkedes Bilbao med en omstilling, hvor Williams løb i dybden. Han trak let forbi Lenglet og gjorde det til 0-1. Her så Barcas defensiv ikke godt ud. Det var tæt på at gentage sig i det 6. minut, da Yuri kom fri i feltet, men bolden sad i sidenettet. Minuttet efter svarede Barca igen med en stor mulighed til Dest, men målmanden afværgede. Barca satte sig langsomt på spillet og i det 13. minut sendte Dembéle et godt skud af sted som gav målmanden problemer. Minuttet efter kom udligningen til 1-1. Messi lagde en høj bold langt ind i feltet, hvor De Jong på selve baglinjen, i fuldt løb og med første berøring, løftede bolden tilbage mod Pedri, der med hovedet let fik den i nettet. Flot aktion af De Jong.

Herefter kom kampen ind i periode, hvor Barca var mest på bolden, men hvor Bilbao hele tiden lurede på muligheden for omstillinger. Kampen var åben, men Barcas defensiv fungerede bedre, godt hjulpet på vej af et effektivt genpres, der som oftest stoppede baskerne inden de nåede over midten. Midt i halvlegen kom Barca til en ny mulighed, hvor et forsøg af Alba endte i sidenettet. Barcas dominans voksede og i det 34. minut var en veloplagt Dembélé på spil igen med et godt skud, som målmanden på ny afværgede.

Udbyttet af overtaget kom i det 38. minut, hvor Pedri smart med fodsålen spillede bagud til Messi, der på det nærmeste trillede bolden i nettet til 1-2. Flot oplæg af den unge Pedri. Blot to minutter senere burde det nok være blevet 1-3, for Griezmann fik en helt åben chance, men han måtte se målmanden redde. Lige efter var Messi tæt på, men hans skud strøg tæt forbi mål. Mere skete der ikke i en første halvleg der var startet skidt for Barca, men hvor de var kommet flot igen og fortjent var foran ved pausen.

Bilbao lagde bedst ud i anden halvleg, hvor et skud fra Vencedor i det 48. minut ramte Araujo på vejen, men Ter Stegen stod klar i målet. Kort efter var baskerne farlige igen, men Araujo kom lige akkurat foran Williams og sendte bolden til hjørne. I det 52. minut var det Barca der viste tænder, da Messi sendte bolden i mål, men en snæver offside ophævede scoringen. Messi var på spil igen efter en lille times spil, da han fra kanten af feltet sendte et godt af sted, men han måtte se bolden tage ydersiden af stolpen helt oppe ved målhjørnet. Her manglede det sidste held.

Der gik dog blot tre minutter, inden at argentineren tog revanche. Griezmann fandt han i feltet og via undersiden af overliggeren gjorde Messi det til 1-3. Scoringen tvang hjemmeholdet længere frem, men Barca stod godt på banen og holdt baskerne fra at skabe noget. Samtidig var der god fart i den catalanske offensiv og det var tæt på at give resultat i det 71. minut, da Messi på ny måtte se træværket komme i vejen på en flot afslutning. Få minutter efter skiftede Koeman dobbelt ud, da Mingueza og Braithwaite afløste Dest og Dembélé. Det var tydeligt at 1-3 målet skabte ro over Barcas spil, for de holdt hovedet koldt trods Bilbaos bestræbelser på at skabe noget.

Hjemmeholdet gav ikke op og fem minutter før tid kunne de have udlignet, hvis ikke Araujo var kommet på tværs lige foran en fri Williams. Barca spillede med god ro og var på vej til en sikker sejr, lige indtil Messi i det 90. minut lavede en hovedløs pasning på tværs der bragte Bilbao i overtal. Det udnyttede Muniain til 2-3 reducering. I dommerens tillægstid holdt Barca godt på bolden og det lykkedes ikke for baskerne at komme til en afslutning inden dommerens sidste fløjt. Barca vandt dermed fortjent med 2-3 i et opgør med lovede takter.