fbpx

Referat: Athletic Club Bilbao – FC Barcelona 1 - 1

FCBARCELONA.DK - 21.08.21

© Getty Images
// Bilbao

FC Barcelona: Neto, Dest (Emerson 82’), Eric García, Piqué (Araujo 30’), Alba, Busquets, De Jong, Pedri (Sergi Roberto 62’), Griezmann, Memphis, Braithwaite (Demir 61’)

Bænl: Emerson, Lenglet, Araujo, Sergi Roberto, Puig, Manaj, Peña, Demir, Nico, Gavi, Balde og Tenas

Mål: 1-0 Martínez (50’), 1-1 Memphis (76’)

Barca mødte Bilbao på San Mamés i anden runde i La Liga og her valgte Ronald Koeman at stille med de præcis samme elleve som indledte opgøret mod Real Sociedad for en uge siden, hvor Barca vandt med 4-2. Det betød samtidig genvalg til danske Martin Braithwaite.


Bilbao pressede Barca fra start og det gav dem et par hjørnespark i de første minutter af opgøret. Det var dog Barca der kom til den første store chance i det 7. minut, da Memphis trak godt ind i feltet og serverede bolden til en komplet fri Braithwaite, men danskeren brændte fælt med et skud over mål. To minutter efter var det Bilbao der var tæt på, da Neto tog et forsøg fra Williams. Lige efter var heldet med Barca, for her ramte hjemmeholdets Sancet undersiden af overliggeren med et godt skud. Det var virkelig et Barca-mandskab i problemer man så på San Mamés.

Bilbaos høje pres forhindrede Barca i at holde på bolden og i det 18. minut lavede Neto et skidt udspark så Williams kom helt fri, men De Jong kom glidende med en frelsende blokering. Barca havde store problemer med at holde på bolden og det betød at spillet fremad banen slet ikke fungerede. Bilbao fortsatte med at presse højt og det skabte stor usikkerhed hos catalanerne, der ofte virkede febrilske i spillet. Efter en halv time var der flere dårlige nyheder for Barca, for her måtte Piqué forlade banen med en skade og Ronald Araujo kom ind i stedet.

Bilbao fortsatte med at presse højt og de virkede konstant farlige i deres spil. Det kom til et par afslutninger mere af Williams, men heldigvis for Barca, havde han ikke indstillet sigtekornet. Barca var ikke i stand til at skabe noget i en længere periode, men i halvlegens tillægstid fik Barca et frispark som Memphis sendte ind i feltet og det endte med en scoring af Araujo på et flot saksespark. Dommeren mente dog at Braithwaite forinden havde begået frispark og så blev målet annulleret. Den kendelse var noget tvivlsom. Første halvleg endte således uden mål efter 45 svære minutter for Barca.

Bilbao indledte anden halvleg med at skabe en kæmpe chance hvor først Neto fik afværget og dernæst Araujo reddede på selve målstregen. Det blev en stakket frist, for få minutter efter bragte Bilbao sig foran med 1-0. Det skete på et hjørnespark hvor Martínez kom fri og headede bolden i nettet. Blot tre minutter senere kunne der være blevet udlignet, da Dest trak ind i feltet og fik afsluttet, men målmanden fik afværget. Bilbao holdt presset mod Barca og efter en times spil ville Koeman prøve noget nyt, da Sergi Roberto og Demir afløste Pedri og Braithwaite. Dermed fik Demir officiel debut i Barca-trøjen.

Lige efter var hjemmeholdet farlige igen, da Sancet sendte et godt skud af sted, men Neto hev en flot og vigtig redning frem. Barca begyndte at få lidt mere styr på spillet og genpresset begyndte også at fungere bedre. Det var tæt på at give udbytte i det 74. minut, da De Jong forsøgte at løfte bolden i nettet, men den prellede af på overliggeren. Blot to minutter var det netop genpresset der fungerede og det gav en omstilling, hvor Sergi Roberto sendte Memphis afsted mod mål. Hollænderen viste stor klasse ved at banke op i målkrydset til en flot 1-1 udligning.

Barca lugtede muligheden for tre point og kræfterne begyndte at mangle hos hjemmeholdet. Det betød at det nu var Barca der sad på spillet og det gav en stor mulighed i det 85. minut, hvor De Jong satte Memphis op til en god mulighed, men denne gang endte bolden forbi mål. Kampen fik en dramatisk afslutning, da Eric García hev i nødbremsen ved en omstilling i overtiden og det betød rødt kort til catalaneren. Bilbao havde dog ikke tid til at udnytte overtallet og opgøret sluttede dermed 1-1, et resultat som Barca kunne være mest tilfredse med efter en svær aften. 

.:FORSIDE:.