Real Sociedad - FC Barcelona 2 - 4

FCBARCELONA.DK - 14.01.18

Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Vermaelen, Alba, Rakitic, Busquets, Gomes (Digne 79’), Messi, Suárez (Denis Suárez 87’), Paulinho (Dembélé 65’)

Bænk: Cillessen, Vidal, Mascherano, Digne, Iniesta, Denis Suarez og Dembélé.

Mål: 1-0 Willian José (11’), 2-0 Juanmi (34’), 2-1 Paulinho (38’), 2-2 Suárez (50’), 2-3 Suárez (71’), 2-4 Messi (85’) 

Barca skulle på en svær opgave ude mod Real Sociedad, en bane de ofte har haft det svært på. Valverde overraskede ved at sende Iniesta ud på bænken og i stedet satse mere på fysikken med Rakitic, Paulinho og Gomes på midten. Også Dembélé startede ude, hvilket betød endnu en 4-4-2 opstilling fra Barca-trænerens side.

Barca lagde godt ud med målsøgende spil og der var optræk til et par farlige situationer i de første minutter, uden at der dog blev afsluttet. Det gjorde der til gengæld efter 10 minutter, da Messi havde kampens første forsøg, men her gik bolden tæt over mål. Lige efter havde hjemmeholdet sit første gennemførte angreb og her var der fuldt udbytte. Bolden blev sendt højt ind i feltet, hvor Barca-forsvaret missede markeringerne totalt, så Willian José kunne heade bolden i nettet til en 1-0 føring til baskerne.

Lige efter kunne Barca havde udlignet, da Paulinho fik en god mulighed i feltet, men brasilianeren tøvede og afsluttede svagt. Real Sociedads scoring satte sit præg på Barcas spil, der pludselig var usikkert og usammenhængende. Der blev lavet mange fejl og det betød, at det meste foregik på baskernes præmisser. Efter 20 minutter var hjemmeholdet tæt på igen, da Vermaelen kom med en frelsende fod og blokerede et skud fra Canales.

Barca kunne slet ikke spillet til at fungere. Gomes virkede helt ved siden af sig selv og på midten lavede Busquets flere fejl end man normalt ser fra hans side. Efter en halv time fik Real Sociedad igen sendt bolden forbi Ter Stegen, men dommeren annullerede scoringen for et frispark mod Rakitic. Den kendelse var meget tvivlsom, så her var heldet med Barca. Lige efter var Real Sociedad tæt på igen, da Ter Stegen, med det yderste af fingerspidserne, fik afværget et forsøg til hjørne.

Barca var i større problemer end man har set meget længe og efter 34 minutter gik det så galt igen. Canales spillede Juanmi fri i feltet og hans skud ramte Sergi Roberto og snød Ter Stegen fuldstændig. 2-0 til hjemmeholdet og Barca-spillerne virkede rystede. Det kom de dog hurtigt ud af, for i det 38. minut kom der en tiltrængt reducering. Suárez blev sendt af sted i venstre side, hvor han lagde ind foran mål. Her fik Paulinho ekspederet bolden over stregen til en vigtig 2-1 reducering. Målet ændrede dog ikke på, at det fortsat var Real Sociedad der sad på spillet, men der kom ikke flere mål inden pausen.

En stor fejl af Busquets gav Real Sociedad en god chance i anden halvlegs første minut, men Ter Stegen kom godt ned og parerede. Få minutter efter kom nok kampens højdepunkt. Messi spillede til Luis Suárez, der i en position udenfor feltet, drejede bolden i en høj bue over Rulli i målet og i nettet. Utrolig fræk og kontrolleret afslutning af Suárez, der dermed havde udlignet til 2-2.

Barca var kommet flot tilbage, men det rystede ikke hjemmeholdet. De spillede fortsat godt med, selvom det var et klart bedre Barca-mandskab de var oppe imod, end de første 35 minutter af opgøret. Der var tale om en jævnbyrdig affære og kampen kom ind i en periode uden afslutninger. Efter 65 minutter besluttede Valverde at sende Dembélé på banen i stedet for Paulinho, der havde arbejdet godt. Jævnbyrdigheden fortsatte og Barca-forsvaret fik ingen tid til at slappe af, for Real Sociedad virkede farlige hver gang de angreb.

Efter 71 minutters spil tog hjemmeholdets keeper Rulli et langt udspark, hvor Vermaelen kom op og fik hovedet på. Bolden røg i dybden og Luis Suárez opfangede hurtig situationen, så han i helt fri position kunne gøre det til 2-3. Flot comeback af Barca-spillerne. Lidt efter var det Gomes der blev taget ud til fordel for Digne. Det betød, at Alba rykkede op på en uvant plads på midtbanen. Real Sociedad gav ikke op, men Barca havde godt styr på kampen. Der blev spillet sikkert rundt og hjemmeholdet blev holdt fra at skabe noget farligt.

Fem minutter før tid fik Barca frispark udenfor feltet og det tog Messi sig af. Han sendte bolden over muren og op i krydset, mens Rulli kun kunne stå og se på. Fantastisk scoring af Messi og med 2-4 var kampen lukket. Valverde foretog en udskiftning mere, da Denis Suárez afløste Luis Suárez i sidste ordinære minut. Mere skete der ikke inden dommeren fløjtede af efter en kamp, hvor Barca havde været i store problemer, men hvor de fik præsteret et imponerende comeback.

.:FORSIDE:.