Real Madrid - FC Barcelona 2 - 3

FCBARCELONA.DK - 30.07.17

FC Barcelona: Cillessen, Vidal (Semedo 63’), Piqué (Mascherano 73’), Umtiti (Vermaelen 63’), Alba (Digne 73’), Busquets (Samper 73’), Rakitic (Aleñá 73’), Iniesta (Sergi Roberto 46’), Messi (Denis Suárez 63’), Suárez (Alcácer 63’), Neymar (Turan 73’)

Mål: 0-1 Messi (3’), 0-2 Rakitic (7’), 1-2 Kovacic (14’), 2-2 Asensio (36’), 2-3 Piqué (50’)

Barcas sidste kamp i USA stod imod ingen mindre end Real Madrid, i et opgør der blev spillet i Miami. Her valgte Valverde at stille med en formation fra start, der meget vel kunne være et godt bud på hans stærkeste opstilling, med den omdiskuterede Neymar som en del af fronttrioen.

Barca fik en perfekt start på opgøret, da Messi allerede efter tre minutters spil kunne bringe sit hold foran. Argentineren modtog bolden i feltet og afsluttede, hvorefter den ramte Verane og snød Navas i målet. Der var god fart i det catalanske spil og der varede ikke længe før der igen var udbytte. Efter en bolderobring i det 7. minut endte bolden hos Neymar, der spillede ind foran mål. Her lod Suárez den gå videre til Rakitic, der sikkert sendte den i nettet til 0-2.

Madrid kunne slet ikke finde sig selv i opgøret og Barca sad totalt på spillet. De catalanske kombinationer fungerede godt og det blev til nye afslutninger af Rakitic og Suárez, uden at der kom scoringer ud af det. Der skulle gå næsten et kvarter inden at Madrid kom frem til noget for første gang, men så var der til gengæld også fuldt udbytte. Det var Kovacic der modtog bolden på kanten af feltet og sendte et godt skud af sted, hvor Cillessen i målet ikke kunne gøre noget. Reduceringen bragte Real Madrid mere ind i kampen og Barcas boldbesiddelse var ikke længere så markant. Efter 20 minutter var det så tæt på en udligning, da Benzema sendte et skud tæt forbi mål.

Efter den hæsblæsende indledning faldt der lidt ro over kampen den meget varme aften i Miami, hvor spillerne tydeligt var plaget af varmen. Man skulle hen til en halv times spil før det igen var tæt på, da Neymar fik en stor mulighed, hvor bolden blev sendt tæt forbi fjerneste opstander. Lige efter var Messi på spil med et skud over mål. Samme minut fik argentineren en endnu større chance, da han trak helt fri i feltet, men her fik Navas pareret med foden. Den chance burde Barca-angriberen have fået mere ud af.

Spillet bølgede frem og tilbage til glæde for de mange tilskuere på Hard Rock Stadium og efter 36 minutter fik de endnu en scoring. Madrid slog kontra efter et hjørnespark til Barca. Her svigtede det catalanske tilbageløb fuldstændig og så kom Madrid i overtal. Det bragte Asensio helt fri og han kunne nemt gøre det til 2-2. Halvlegens sidste minutter var præget af, at varmen havde tæret på kræfterne hos begge mandskaber og eneste dramatik kom få minutter pausefløjtet, da Barca-spillerne appellerede for straffe mod Messi, men her var dommerens fløjte tavs. Det blev slutningen på de første 45 underholdene minutter, hvor Barca havde fået en flot start, men hvor Madrid var kommet godt tilbage.

Valverde foretog kun en enkelt udskiftning i pausen, da Sergi Roberto afløste Iniesta på midtbanen. 2. halvleg fik en glimrende start for Barca, da Piqué efter få minutter kunne bringe sit hold foran med 2-3. Det var Neymar der lagde en frisparksbold ind i feltet hvor Madrids opdækning svigtede totalt, så Piqué let kunne dreje bolden i nettet. Svaret fra Madrid kom kort efter, da Bale sendte et skud tæt over mål. Et par minutter efter burde Barca have øget føringen, da Neymar blev spillet fri i dybden og driblede forbi Navas, men her sendte brasilianeren bolden forbi det tomme mål. Kæmpe afbrænder af Neymar.

Spillet vekslede frem og tilbage og efter en lille time var det Madrid der var tæt på, men Cillessen hev en flot redning frem på Marcelos afslutning. Endnu tættere på var det minuttet efter, da det var Isco der forsøgte sig, men endnu en pragtredning af Barca-keeperen forhindrede en udligning. Efter lidt mere end en times spil, valgte Valverde at foretage fire udskiftninger, da Vidal, Umtiti, Messi og Luis Suárez blev afløst af Semedo, Vermaelen, Denis Suárez og Alcacer. De mange ændringer betød, at Barcas spil lige skulle finde sig selv igen og kampen kom ind i en periode uden de store begivenheder. Spillet fortsatte med at bølge frem og tilbage, uden at det kom til afslutninger.

Et kvarter før tid skiftede Valverde ud igen, da Piqué, Busquets, Rakitic, Neymar og Alba blev afløst af Mascherano, Samper, Aleñá, Turan og Digne. Dermed var alle, med udtagelse af Cillesen, blevet skiftet ud. Også Madrid skiftede livligt ud og det betød at kampens rytme blev brudt. Man skulle hen til 10 minutter før tid, før der igen blev afsluttet. Det var Isco der sendte et godt skud af sted, hvor Cillessen måtte ud i fuld længde for at afværge til hjørne. Flot kamp af hollænderen. Lige efter var det Madrids nyindkøb Ceballos der forsøgte sig, men her strøg bolden lige forbi mål.

Barcas forsøgte at få gang i det fremadrettede spil, men kombinationerne lykkedes ikke som ønsket. De havde derfor svært ved at skabe noget foran mål, selvom de havde bolden klart mest. Heller ikke Madrids indskiftere kunne få spillet til at flyde, så det var lidt tilfældigt hvad der skete i kampens sidste minutter. Madrid havde et par forsøg i dommerens tillægstid, men uden at det for alvor var tæt på en udligning. Det sluttede dermed med en 2-3 sejr til Barca i El Clásico, efter en underholdende kamp i Miami, hvor Barca fortjente sejren.

.:FORSIDE:.