Real Madrid - FC Barcelona 2 - 3

FCBARCELONA.DK - 23.04.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Rakitic, Iniesta, Messi, Luis Suárez, Alcácer (Gomes 70’)

Bænk: Cillessen, Mascherano, Digne, Gomes, Turan, Denis Suárez, Aleñá.

Mål: 1-0 Casimiro (29’), 1-1 Messi (33’), 1- 2 Rakitic (73’), 2-2 James (86’), 2-3 Messi (90’)

Det handlede om den traditionsrige El Clásico, da Real Madrid og Barca tørnede sammen på Santiago Bernabéu. Her havde Barca brug for alle tre point, hvis de ville holde liv i drømmen om det tredje mesterskab i træk. Luis Enrique måtte undvære den karantæneramte Neymar og det blev Paco Alcácer der fik hans plads i angrebet.

Madrid satte sig totalt på spillet i indledningn, hvor Barca slet ikke lykkedes at holde på bolden. Det brændte på et par gange og efter 6 minutter stod Ronaldo for kampens første afslutning, som Ter Stegen dog sikkert tog sig af. Derefter fik Barca bedre styr på spillet. De viste stor tålmodighed i pasningerne og efter 11 minutter havde de deres første forsøg, da Suárez sendte et skud et par meter forbi.

Spillet bølgende frem og tilbage mellem to hold der spillede offensivt og der var stor intensitet på Bernabéu. Efter 18 minutter var det Madrid der var tæt på ved Benzema og lige efter svarede Suárez igen med endnu en afslutning forbi mål. Minuttet efter var Madrid uhyre tæt på at komme foran, da Ronaldo sendte et drøn af et skud af sted, men her kom Ter Stegen ned og afværgede med en flot og vigtig redning. Lige inden havde Marcelo plantet en albue ansigtet på Messi, der blødende måtte forlade banen. Argentinerne kom dog hurtigt ind igen efter den brasilianske svinestreg.

Kampen var helt åben og de to hold skiftedes på det nærmeste til at angribe. Barca havde bolden mest, men de havde svært ved at skabe det helt store foran mål. Efter en lille halv time fik Madrid udbytte af deres anstrengelser. Et hjørnespark blev i første omgang clearet af Ter Stegen, men Marcelo sendte efterfølgende bolden ind i feltet, hvor Ramos sendte den på stolpen. Casimiro var klar på riposten og gjorde det til 1-0. Barca lykkedes med et effektivt svar blot fire minutter senere. Efter et godt angreb fandt Rakitic Messi udenfor feltet og her trak han forbi et par modstandere og sendte bolden i nettet til en flot og hurtig udligning.

Slagudvekslingen fortsatte, for efter 36 minutter måtte Ter Stegen ud i fuld længde for at redde et skud fra Modric. Lige efter måtte en skadet Bale forlade banen. Det var Barca der sluttede halvlegen bedst af. De fik sat Madrid under pres og få minutter inden pausen var Messi på spil igen, da han sendte bolden tæt forbi mål. I tillægstiden var det på ny tæt på en føring til Barca efter et hjørnespark, hvor Messi foran et tomt mål ikke lykkedes at dreje bolden i nettet. 1-1 ved pausen efter 45 intense og jævnbyrdige minutter.

Real Madrid lagde klart bedst ud efter pausen, hvor Barca på ny havde store problemer med at komme ind i kampen. Efter få minutter måtte Ter Stegen hive endnu en flot redning frem, da Kroos sendte et godt skud af sted. Fem minutter senere var det endnu tættere på, da Benzema fra tæt hold headede på mål, men her præsterede Ter Stegen en utrolig refleksredning. Kort efter angreb Barca for første gang i halvlegen og det gav en kæmpe mulighed til Alcácer foran mål, men her var det Navas i Madrid-målet der viste flot spil. Barca kom igen bedre med og kampen blev på ny jævnbyrdig. Efter en times spil var Barca tæt på igen, denne gang på et hjørnespark hvor Piqué kom højest, men også her var Navas klar med en flot redning.

Spillet fortsatte med at bølge frem og tilbage mellem de to meget jævnbyrdige hold. Der blev spillet med højt tempo og det kogte på det stopfyldte Bernabéu. Midt i halvlegen kunne Madrid være kommet foran, da en ellers ret anonym Ronaldo blev spillet fri foran mål, men han misbrugte med et skud der gik over. Lige efter var det Barcas tur til at få en 100% chance, da Suárez flugtede tæt foran mål, men Navas kom ud i fuld længde og afværgede. Kort efter foretog Luis Enrique en noget uventet udskiftning, da Gomes afløste Alcácer og tog plads i angrebets venstre side, en position han aldrig har spillet i Barca før.

Efter 72 minutter viste Ter Stegen sin klasse igen, da Asensio forsøgte sig. Minuttet efter kom Barca foran. Rakitic opsnappede en returbold udenfor feltet, hvor han tog et træk og kanonerede bolden i nettet, tæt op af den ene stolpe. 1-2 og skuffelsen kunne høres på Bernabéu. Kort efter blev frustrationerne kun større på lægterne, da Ramos så rødt efter en grov tackling af Messi, da han var ved at starte en omstilling. Dermed havde Barca kampen lige hvor de ville og 10 minutter før tid kunne Piqué have lukket den, da han kom til en komplet åben mulighed, men igen kom Navas i vejen. Naves reddede også tre minutter senere, da det var Messi der forsøgte sig.

Trods en mand i undertal spillede Madrid lige op med Barca og efter 86 minutter kom udligningen. Marcelo sendte bolden ind foran mål, hvor James umarkeret kunne sende den i nettet til 2-2. Her svigtede markeringerne totalt i Barcas forsvar og pludselig syntes sejren tabt. Barcas spillere hang med hovedet og de havde svært ved at få sat en sidste offensiv i gang. Det lignede derfor en pointdeling, lige indtil at Sergi Roberto i kampens sidste tillægsminut drev bolden frem i en hurtig omstilling. Den endte hos Alba, der fandt Messi i feltet og han placerede bolden tæt op af den ene stolpe til 2-3. Barcas spillere gik nærmest amok i en glædesrus, mens tilskuerne på Bernabéu ikke troede der egne øjne. Lige efter fløjtede dommeren af og Barca havde hentet en flot og vigtig sejr, der åbner kampen om mesterskabet op.

.:FORSIDE:.