Real Madrid - FC Barcelona 2 - 0

FCBARCELONA.DK - 17.08.17

 

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué (Semedo 50’), Umtiti, Alba (Digne 78’), Busquets, Mascherano, Rakitic, Gomes (Deulofeu 72’), Messi og Suárez

Bænk: Cillessen, Semedo, Vidal, Digne, Denis Suárez, Alcácer, Deulofeu.

Mål: 1-0 Asensio (4’), 2-0 Benzema (39’)

Barca var på noget der kunne ligne en umulig opgave, da de mødte Real Madrid på Bernabeu i returopgøret i den spanske supercup. Første kamp på Camp Nou var endt med en 1-3 sejr til Madrid.

Træner Ernesto Valverde bød på en reel revolution i startopstillingen, med flere ændringer i forhold opgøret på Camp Nou. Opstillingen var et tremands forsvar og Sergi Roberto og Alba som wingbacks, så midtbanen bestod af fem spillere, samt Messi og Suárez alene i front – en helt uventet 3-5-2 opstilling.

Madrid lagde med at skabe en kæmpe mulighed allerede i det første minut, da Modric sendte et skud af sted, som Umtiti fik blokeret tæt foran mål. Barca kunne slet ikke få styr på spillet og det blev straffet efter 4 minutter. Her røg en skidt clearing af Umtiti ud til Asensio, der langt udenfor feltet sendte et skud af sted. Her stod Ter Stegen som forstenet og kiggede på bolden gå i nettet. 1-0 til hjemmeholdet. Mærkeligt at tyskeren slet ikke reagerede.

Intet fungerede for Barca mod et veloplagt Madrid-mandskab, der gjorde hvad de ville. Der skulle næsten gå 10 minutter, inden at Barca lykkedes med at holde bolden på modstanderens banehalvdel i en kort periode, et klart billede på den ringe start de havde fået. Første catalanske afslutning kom i det 12. minut, da Suárez sendte et skud langt over mål. Barca fik langsomt bedre styr på spillet og efter et kvarter var det tæt på en udligning, da Messi kom ind i feltet til en god mulighed, men her pillede Navas bolden fra ham. Lige efter var det Suárez der fik en mulighed, men her greb Madrid-forsvaret ind.

Efter den gode periode for Barca, kom Madrid tilbage i opgøret satte sig på spillet. De holdt godt på bolden og deres høje pres var effektivt. Barcas bagerste kæde var ofte i vildrede og det betød en masse mistede bold. Det var præcist hvad der skete i det 33. minut, da Mascherano havde et skidt boldtab, så Lucas Vazquez kunne sende et skud af sted. Her var heldet med Barca, for bolden prellede af på stolpen.

Madrid fortsatte i samme spor, mod et Barca-mandskab der på det nærmest blev gjort til grin med hjemmeholdets pasninger. Endnu værre blev det efter 39 minutter. Denne gang var det Busquets der smed bolden væk, så Marcelo kunne sende den ind foran mål. Her svigtede Umtiti totalt i sin markering, så Benzema let kunne gøre det til 2-0. Ren ydmygelse af Barca! Et par minutter efter brændte det på igen, da Ter Stegen tog sig af et skud fra Lucas Vazquez. Det blev sidste farlige aktion i en første halvleg, hvor Barca slet ikke kunne følge med og hvor Madrids føring godt kunne have været større.

Der var kun spillet fem minutter af anden halvleg, da Valverde overraskende sendte Semedo i aktion i stedet for Piqué, der så ud til at trække lidt på det ene ben, da han forlod banen. Samtidig gik holdet tilbage til et forsvar på fire mand. Et par minutter senere var det uhyre tæt på en reducering, da Messi trak godt ind i feltet og sendte bolden over Navas, men han måtte se den tage undersiden af overliggeren. Her manglede heldet for Barca. Madrid svarede igen lige efter med en god afslutning af Benzema, hvor Ter Stegen fik afværget til hjørne.

Kampen var mere jævnbyrdig, men det virkede samtidig som om, at Madrid mere koncentrerede sig om at kontrollere opgøret end at skabe noget. Efter en lille time lagde Semedo en god bolden ind i feltet som Suárez fik hovedet på, men Navas havde ikke de store problemer med at redde. Lige efter manglede Sergi Roberto lige akkurat det sidste, for at kunne sende en pasning fra Alba i nettet. Madrid havde tydeligt sluppet foden lidt fra speederen og det gav Barcas spillere mere plads, men det evnede de ikke at udnytte. Bolden blev smidt for hurtigt væk og den catalanske offensiv virkede tandløs.

Madrid-spillerne spadserede videre og sendte bolden rundt, mens olé-råbende fulgte efter hver eneste pasning. Hjemmeholdets tilskuere nød tydeligvis hvert eneste minut. De fik sig dog en forskrækkelse 20 minutter før tid, da Navas havde problemer med et skud fra Messi, hvor riposten røg ud til Suárez, men her kom stolpen i vejen. Lige efter blev en meget anonym André Gomes afløst af Deulofeu. Kampen var dalet markant i intensitet og selvom Barca forsøgte at komme tilbage, virkede catalanerne noget opgivende i deres attitude. De skulle score fire mål for at vinde supercuppen og det virkede helt umuligt.

I det 78. minut foretog Valverde sin sidste udskiftning, da Digne afløste Jordi Alba. Kampen fortsatte i samme spor, med et Madrid-hold der kun gjorde det mest nødvendige og et Barca-mandskab der hang med hovederne og ikke rigtig fik skabt noget. Der blev derfor ikke budt på de store begivenheder i kampens slutfase, hvor Madrid stille og roligt kunne køre sejren hjem. Dermed vandt de med 2-0 og samlet set hentede de overlegent den spanske supercup med 5-1, efter to skuffende kampe af Barca. 

 

.:FORSIDE:.