Real Betis - FC Barcelona 0 - 5

FCBARCELONA.DK - 21.01.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedi, Piqué, Vermaelen (Umtiti 43’) , Alba, Busquets (Deulofeu 82’), Rakitic, Gomes (Paulinho 68’), Sergi Roberto, Messi, Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Umtiti, Digne, Vidal, Paulinho, Aleña og Deulofeu

Mål: 0-1 Rakitic (59’), 0-2 Messi (64’), 0-3 Suárez (69’), 0-4 Messi (80’), 0-5 Suárez (89’)

Barca tog hul på anden halvdel af ligaen med udekampen mod Real Betis. Her vidste Valverde og hans spillere på forhånd, at en sejr ville bringe deres forspring i tabellen op på hele 11 point. Barca-træneren valgte da også at indlede opgøret med den nok stærkest mulige opstilling.

Betis lagde som ventet ultra offensivt ud og efter blot tre minutter forsøgte de sig for første gang, da Guardado sendte et hårdt skud tæt forbi mål. Barca blev mødt af et meget højt pres og det gjorde det svært at spille bolden op af banen. Der blev spillet i et højt tempo fra begge sider, men det var Betis der havde initiativet i starten. Efter 11 minutter kom hjemmeholdets næste afslutning, men her strøg bolden over mål. Det samme gjorde den efter et lille kvarter, da Semedo havde Barcas første forsøg i kampen.

Barca havde store problemer med at holde på bolden. Presset fra Betis stressede catalanerne og ofte var Ter Stegen tvunget til at spille bolden op af banen. Her missede han en god del af pasningerne og så var bolden hurtigt mistet. Intensiteten begyndte langsomt at sive ud af hjemmeholdets spil og Barca fik bedre plads på midtbanen. Det betød at de havde bolden i længere tid af gangen og efter 25 minutter var de tæt på at komme foran, da Sergi Roberto sendte et skud tæt over mål. Den mulighed burde han have fået mere ud af. Lige efter forsøgte Rakitic sig fra distancen, men her sad bolden lige i favnen på keeperen.

Barca var inde i en god periode og da uret havde rundet en halv time, blev Messi spillet fri i feltet af Suárez, men vinklen blev spids og bolden endte i sidenettet. Kort efter var der dårligt nyt til Barca, da Vermaelen måtte udgå med en skade i baglåret. Det betød at Umtiti blev sendt i aktion i stedet til et comeback efter hans lange skadesfravær. Halvlegen blev sluttet af med en afslutning til begge mandskaber, men uden at det for alvor var tæt på en scoring. De første 45 minutter sluttede derved 0-0 efter en intens og tempofyldt halvleg.

Betis lagde ud efter pausen i et højt tempo og det lykkedes for dem, at presse Barca i perioder de første 10 minutter. I det 56. minut havde hjemmeholdet halvlegens første afslutning, men Ter Stegen tog sig uden de store problemer at skuddet fra Fabián. Blot tre minutter senere kom så kampens første scoring. Barca fangede Betis med en omstilling, hvor Rakitic blev sendt alene mod mål og han svigtede ikke. Bolden blev sendt under målmanden til en 0-1 føring til catalanerne.

Blot fem minutter senere erobrede Busquets bolden til midten og spillede hurtigt Messi helt fri på kanten af feltet. Argentineren bankede sikkert bolden i nettet og så stod det 0-2 efter to hurtige scoringer. Lige efter valgte Valverde at sende Paulinho på banen i stedet for Gomes. Betis-spillerne virkede modløse og det blev kun værre for dem efter 69 minutters spil. Rakitic lagde en bold ind i feltet, hvor en selvsikker Luis Suárez helflugtede den i nettet til 0-3. Dermed var den kamp reelt lukket med tre mål på 10 minutter.

Barca sad på det hele mod et opgivende Betis mandskab, der ikke længere kæmpede så intenst. Barca havde ikke tænkt sig at stoppe op og 10 minutter før tid viste Messi hvorfor så mange mener han er verdens bedste spiller. Han tog på en tur ind i feltet, for til sidst at lægge bolden under målmanden til 0-4. Lige efter blev Busquets sparet og Deulofeu kom ind i stedet. Barca kunne gøre nærmest hvad de ville og de var tæt på et par gange i kampens slutminutter. Med et enkelt minut tilbage af den ordinære spilletid, kom så kampens sidste scoring. Her lagde Messi op til Luis Suárez, der takkede ved at banke bolden op i krydset. Barca hentede dermed en sikker sejr på 0-5, skabt på en fantastisk anden halvleg.

.:FORSIDE:.