Rayo Vallecano – FC Barcelona 2 - 3

FCBARCELONA.DK - 03.11.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Arthur (Vidal 67’), Rakitic, Coutinho (Munir (67’), Suárez, Rafinha (Dembélé 52’)

Bænk: Cillessen, Chumi, Semedo, Arturo Vidal, Aleña, Munir og Dembélé

Mål: 0-1 Suárez (11’), 1-1 Pozo (36’), 2-1 Àlvaro (56’), 2-2 Dembélé (86’), 2-3 Suárez (90’) 

Det handlede om ligaens 11. runde da Barca besøgte oprykkerne fra Rayo Vallecano, der har haft en svær start på sæsonen med kun en enkelt sejr. Trods den store forskel i tabellen valgte Valverde at stille med en slagkraftig formation, hvor Rafinha endnu en gang fik pladsen i stedet for den skadede Leo Messi.

Rayo forsøgte at holde fast i sin velkendte offensive stil med et højt pres, men det var alligevel Barca der havde bolden klart mest i indledningen. Kampens første afslutning kom i det 7. minut, hvor Suárez sendte et frispark forbi mål. Få minutter efter spillede Rakitic Alba fri i dybden og han sendte bolden ind til Suárez foran mål, der sikkert gjorde det til 0-1.

Barca kontrollerede spillet og lykkedes med at holde bolden indenfor egne rækker, men uden at komme frem til noget. Rayo-spillerne løb meget forgæves, men de lykkedes alligevel catalanerne fra at blive rigtig farlige. Som tiden gik kom hjemmeholdet bedre med og efter en halv time fik de gang i en omstilling, hvor Pozo kom foran Sergi Roberto og afsluttede, men her strøg bolden tæt forbi mål.

Rayo fortsatte de gode takter mod et Braca-hold der pludselig havde svært ved at holde på bolden. Det blev straffet i det 36. minut, da Pozo afsluttede fra kanten af feltet. Bolden tog indersiden af stolpen og så var der udlignet. I minutterne efter var Barca under pres, men i det 41. minut var de uhyre tæt på at komme foran igen, da Suárez måtte se et skud tage stolpen. Mere skete der ikke i de første 45 minutter, hvor Barca havde skabt meget få muligheder.

Barca lagde bedst ud i anden halvleg, hvor de satte sig på spillet. Det gav en stor mulighed til Rafinha efter 52 minutter, men han afsluttede svagt. Lige efter valgte Valverde at foretage sin første udskiftning, da Dembélé afløste Rafinha. Rayo kom hurtigt bedre med og kampen blev helt åben. Det udnyttede hjemmeholdet efter en times spil, hvor Raul de Tomás først headede på stolpen, hvorefter Àlvaro sendte riposten i nettet til en 2-1 føring til hjemmeholdet. Det fik tilskuerne på Vallecas til at eksplodere i glæde.

Barcas spillere var rystet og Rayo spillede med stor selvtillid. De pressede gæsterne overalt på banen og Barca fandt ingen ro i spillet. Valverde var ikke tryg ved hvad han så og midt i halvlegen foretog han en dobbelt udskiftning, da Vidal og Munir blev sendt i aktion i stedet for Arthur og Coutinho. Problemerne fortsatte dog for Barca, der slet ikke kunne få tingene til at fungere. I stedet virkede Rayo farlige næsten hver gang de angreb.

Hjemmeholdet fik et par frispark udenfor feltet, som Ter Stegen dog tog sig sikkert af, mens den catalanske offensiv slet ikke fungerede. Det fik Valverde til at sende Piqué frem som en ekstra angriber og det gav Barca et overtag i kampens slutfase. Munir havde et forsøg tæt fordi mål og kort efter fik Suárez en stor hovedstødschance, men her sad bolden lige på målmanden. Barca fastholdet presset og belønningen kom i det 86. minut. Rakitic sendte en bold ind i feltet, hvor Piqué fik sendt den videre til Dembélé . Han first timede med et skud langs jorden, hvor bolden krøb i mål til en 2-2 udligning.

Barca stillede sig tydeligt ikke tilfreds med det ene point, for de fastholdt presset og havde stadig Piqué fremme. Da uret havde taget fat på kampens sidste ordinære minut, sendte Sergi Roberto en lang høj bold ind i feltet, hvor alle koncentrerede sig om Piqué. Det udnyttede Suárez, da han flot ekspederede bolden i nettet til en 2-3 scoring. Flot comeback af catalanerne på blot tre minutter. Rayo forsøgte til det sidste at komme tilbage og det var tæt på at lykkes i det sidste minut af tillægstiden, men her hev Ter Stegen en vigtig redning frem.

Barca vandt derved med 2-3 efter en kamp hvor ikke meget var lykkes for dem, men hvor et flot comeback reddede de tre point i hus.

.:FORSIDE:.