PSV Eindhoven – FC Barcelona 1 - 2

FCBARCELONA.DK - 28.11.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Lenglet, Piqué, Alba, Busquets, Rakitic, Vidal, Dembélé (Denis Suárez 79’), Messi, Coutinho (Malcom 69’)

Bænk: Iñaki Peña, Chumi, Miranda, Denis, Aleñá, Munir og Malcom

Mål: 0-1 Messi (60’), 0-2 Piqué (69’), 1-2 De Jong (82’)

Barca besøgte PSV i Champions League gruppespillets femte runde, hvor en sejr med garanti ville give dem førstepladsen i gruppen. Holdet måtte undvære en række skadede stamspillere som Sergi Roberto, Arthur og Luis Suárez. Også Umtiti blev sorteret fra inden kampstart på grund af knæproblemer. Disse fravær betød en del ændringer i startopstillingen.

PSV lagde bedst ud og allerede efter tre minutter blev Ter Stegen sat på sin første prøve, da han måtte ud i fuld længde og afværge et godt forsøg til hjørne. På hjørnesparket blev der afsluttet igen, men denne gang sad bolden lige på tyskeren. Herefter satte Barca på spillet og de fik et markant overtag i boldbesiddelse. Det fik de dog ikke meget ud af, for de afgørende pasninger missede. Man skulle frem til kampens 18. minut inden at Barca afsluttede for første gang, da Coutinho sendte bolden forbi.

Kort efter var PSV farlige igen, da Pereiro modtog bolden tæt foran mål, men han løftede den over mål. Barca fortsatte med at være mest på bolden, men der manglede fart i spillet og hjemmeholdet var ikke for alvor under pres. Først i det 34. minut afsluttede Barca igen og endnu en gang var det Coutinho der forsøgte sig, men bolden blev blokeret til hjørne. På dette hjørnespark fik Vidal afsluttet, men han måtte se en modstander redde inde på målstregen. Det gav et nyt hjørne her gentog situationen sig, med en afslutning af Vidal og en blokering på selve stregen.

Barca fastholdt momentum og indenfor få minutter afsluttede Messi to gange, men den sidste præcision manglede. Han kom til ny chance i det 42. minut, men denne gang blev skuddet blokeret. Minuttet efter sejlede det igen i Barcas forsvar, hvor De Jong headede på overliggeren. Riposten røg ned til Dumfries, der sendte bolden på stolpen. Her var heldet i den grad med det usikre Barca-forsvar. Det blev afslutningen på et første halvleg hvor Barca havde haft mest spil, men hvor de var mere end heldige med ikke at være bagud.

Barca lagde godt ud efter pausen, først med en afslutning fra Dembélé forbi mål og derefter et godt forsøg fra Messi, der tvang PSV-keeperen ud i en god redning. PSV spillede stadig godt med og efter en lille time var det Ter Stegen der måtte hive en vigtig redning frem på et hjørnespark. Minuttet efter kom kampens første scoring og den stod Messi for. Dembélé fandt argentineren i feltet og trods omgivet af fire PSV-spillere, blev bolden sendt i nettet til en ikke helt fortjent 0-1 føring til gæsterne.

Blot to minutter efter kun Rakitic have fordoblet føringen, men han misbrugte den åbne chance med et skud over mål. PSV var rystet og kort efter var det Dembélé der afsluttede, men her kom keeperen i vejen. Midt i halvlegen foretog Barca sin første udskiftning, da Coutinho blev afløst af Malcom. Et par minutter efter kom scoringen til 0-2. Barca fik frispark udenfor feltet og det sendte Messi overraskende fladt ind til Piqué, der drejede bolden i nettet. Scoringen fik ikke PSV til at miste modet og et kvarter før tid var det uhyre tæt på en reducering efter en grum fejl af Busquets. Den bragte Lozano helt fri foran mål, men Ter Stegen kom godt ud og blokerede. Lige efter headede De Jong tæt forbi det catalanske mål. I disse situationer så man Barcas problemer i forsvaret udstillet.

Med 10 minutter tilbage valgte Valverde at sende Denis Suárez på banen i stedet for Dembélé, der havde ydet en godkendt indsats. Få minutter efter blev PSV belønnet for deres arbejdsindsats, da De Jong fik hovedet på et indlæg og gjorde det til 1-2. Scoringen skabte optimisme på Philips Stadion og PSV satsede fremad banen. Barca kom under pres og var i problemer, men to minutter før tid fik de en kontra, hvor Messi sendte Malcom alene mod mål. Han misbrugte dog den store chance med et skud over mål. Her burde brasilianeren have lukket kampen.

Kampens sidste minutter var nervepirrende for Barca og PSV kom til en enkelt afslutning som Ter Stegen tog sig af. Det sluttede derved med 1-2 til Barca efter en skidt indsats, specielt i forsvaret. Resultatet betød samtidig, at Barca vinder gruppe B.

.:FORSIDE:.