Paris Saint-Germain - FC Barcelona 4 - 0

FCBARCELONA.DK - 14.02.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto, Piqué, Umtiti, Alba, Busquets, Gomes (Rafinha 59’), Iniesta (Rakitic 73’), Messi, Neymar, Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Digne, Mathieu, Rakitic, Denis Suárez, Rafinha, Alcácer

Mål: 1-0 Di Maria (18’), 2-0 Drexler (40’), 3-0 Di Maria (55’), 4-0 Cavani (71’)

Barca mødte PSG i den første af to 1/8 finaler i Champions League. Her gjaldt det om at komme hjem fra Paris med et godt udgangspunkt til returopgøret den 8. marts. Luis Enrique valgte som ventet at stille med den stærkest mulige formation, hvor det kun var valget af Gomes på bekostning af Rakitic der overraskede lidt.

PSG lagde aggressivt ud med et højt pres og allerede efter 5 minutter var de tæt på for første gang, hvor Ter Stegen greb godt ind udenfor feltet. Lige efter var det Sergi Roberto der kom med en vigtig blokering af et skud fra Cavani. PSG styrede spillet fuldstændigt og Barca kunne slet ikke holde på bolden. Efter 11 minutter brændte det på igen, da Ter Stegen hev en pragtredning frem på en helt åben mulighed til Matuidi. Barca var i massive problemer mod et PSG-mandskab der spillede hurtigt og med stor selvtillid. På midtbanen styrede Di Maria fuldstændig kampen, mens man ikke så meget til Iniesta eller Messi.

Efter 18 minutter begik Umtiti et frispark lige udenfor feltet og her viste Di Maria sig frem i ren Messi-stil, da han sendte bolden over muren og i nettet. Fortjent 1-0 til hjemmeholdet mod et rystet Barca-mandskab, der slet ikke kunne få det til at hænge sammen. Få minutter senere kunne føringen være blevet øget, da Cavani kom til en god chance, men igen greb Ter Stegen godt ind. Barca kom langsomt bedre med, hvor de forsøgte at holde på bolden og få kombinationerne til at køre. Der skulle gå næsten en halv time før at catalanerne kom til deres første chance, men så var den til gengæld også kæmpestor. Gomes blev spillet totalt fri foran mål, men her kom målmanden ud og afværgede til hjørne. Her burde portugiseren have udvist større skarphed.

Lige akkurat da det så ud som om, at Barca havde kæmpet sig ind i kampen, skruede PSG igen op for tempoet. Det gav to store muligheder til franskmændene indenfor samme minut, hvor Ter Stegen igen måtte på arbejde. Tyskeren var klart sit holds bedste mand. Barca kunne slet få spillet til at fungere og i front så man stort intet til Suárez, mens Neymar som den eneste forsøgte noget på egen hånd. Problemerne forsatte for Barca og efter 40 minutter blev de straffet igen. Draxler modtog bolden efter et skidt boldtab af Messi og så stod det 2-0 til PSG. Frustrationerne lyste ud af Barcas spillere, for sjældent havde de følt sig så udspillet. Det forblev ved de 2-0 ved pausen, en føring som godt kunne have været et mål eller to større.

PSG fortsatte i samme stil efter pausen, hvor de skabte et par gode muligheder i halvlegens første minutter. Barca fortsatte med det idéforladte spil, hvor ingen tog ansvar. Det catalanske spil var tydeligt præget af, at både Iniesta og Busquets var langt fra topformen og Messi der virkede fuldstændig uinspireret. Efter 55 minutter kom så en ny belønning til det franske hold, da Di Maria fik lov til at trække mod målet uden at nogen gik til ham og så sendte han stille og roligt bolden forbi Ter Stegen og i nettet. 3-0 og så var Barca i endnu større problemer. I denne situation så man en totalt passiv Barca-defensiv.

Efter en time foretog Luis Enrique sin første udskiftning, da Rafinha kom på banen i stedet for Gomes, der ikke havde gjort meget rigtigt. Det ændrede ikke det store ved Barcas spil og PSG gjorde næsten hvad de havde lyst til, godt bakket op af et fyldt stadion i Paris, hvor tilskuerne havde en fest. Offensiven fungerede fortsat ikke for Barca, mens hjemmeholdet virkede farlige hver gang de angreb. De gjorde de efter 72 minutter, hvor Cavani modtog bolden i feltet og uimodståeligt sendte den i nettet til en ydmygende 4-0 scoring. Barcas spillere hang med hovedet og det var tydeligt at de ikke rigtigt forstod, hvad der var ved at ske.

Med et kvarter tilbage kom Rakitic på banen i stedet for Iniesta, der havde været en skygge af sig selv. Barca kom lidt længere frem på banen og 10 minutter før tid kom holdets første forsøg efter pausen, da Neymar drejede et skud forbi mål. Få minutter senere var det rent uheld for Barca, at der ikke kom en reducering, da Umtiti sendte bolden på stolpen efter et hjørnespark. Her kunne en scoring have skabt lidt håb, men den udeblev. Barcas offensive satsning var dog ingen alvorlig trussel mod PSG, der uden de store problemer kunne køre kampen hjem.

Det endte dermed med en fortjent 4-0 sejr til PSG, efter en nærmest katastrofal indsats af Barca, der må rejse ydmyget hjem til Barcelona, hvor det ser næsten håbløst ud inden returkampen om tre uger.

.:FORSIDE:.