Olympique Lyon – FC Barcelona 0 - 0

FCBARCELONA.DK - 19.02.19

© Getty Images

FC Barcelona:  Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets, Rakitic, Sergi Roberto (Vidal 81’), Messi, Suárez og Dembélé (Coutinho 66’)

Bænk: Iñaki Peña, Coutinho, Malcom, Murillo, Vidal, Umtiti og Aleñá.

Mål: 

Det var den første af to ottendedelsfinaler i Champions League, da Barca besøgte Olympique Lyon. Her overraskede Ernesto Valverde ved at foretrække Sergi Roberto på midten, mens Vidal og Aleñá måtte tage plads på bænken. Det måtte Coutinho også, da pladsen i front ved siden af Messi og Suárez gik til Dembélé.

Kampen fik en livlig start, hvor Dembélé i det første minut afsluttede forbi mål og kort efter Messi skød over på et frispark. Lige efter bragte et skidt udspark af Ter Stegen Lyon i overtal, men tyskeren gjorde skaden god igen med en flot redning. I det 10. minut var hjemmeholdet tæt på igen, da Terrier skød fra distancen, men Ter Stegen fik i flyvende stil hånden på bolden, der tog overliggeren og gik til hjørne. Vigtig aktion af Barcas keeper.

Barca fik overraskende god plads i opspillet og det udnyttede Messi godt til at fordele spillet. Det gav en stor mulighed i det 17. minut, hvor Alba blev spillet i dybden og lagde bolden ind til en fri Messi, men han sendte bolden langt over. Den afbrænder ærgrede han sig tydeligt over. Lige efter var det Dembélé der forsøgte sig, men Lyons målmand afværgede. Efter de første livlige 20 minutter fik Lyon bedre styr på defensiven og det gjorde det sværere for Barca at finde plads. Genpresset fungerede dog glimrende og derfor var bolden mest på catalanske fødder.

Efter en halv time viste Lyon tænder igen, da Moussa Dembélé kom fri, men her fik Piqué sat en vigtig glidende blokering ind. Halvlegen blev sluttet af med gode forsøg fra begge sider. Først da Dembélé i det 43. minut sendte et godt skud af sted, der strøg tæt forbi mål og lige efter, da en skidt clearing af Lenglet satte Lyon i gang med en omstilling. Her kom Aouar fri til afslutning, men bolden gik forbi. I tillægstiden blev Lyon sat under pres, hvor Busquets fik afsluttet på en returbold, men bolden ramte en Lyon-spiller og sneg sig forbi den ene stolpe. Det blev slutningen på en underholdende første halvleg, hvor begge hold kunne have været foran.

Barca satte sig på spillet fra anden halvlegs start, men alligevel var det Lyon der afsluttede først efter pausen. Det var Depay der i det 52. minut sendt et skud tæt forbi mål. Barca fastholdt overtaget og Lyon blev presset tilbage foran eget felt, hvor der var meget lidt plads til Barcas kombinationer. Det blev spillet med tålmodighed, men de sidste afgørende pasninger mislykkedes.

Det var først i det 65. minut at Barca endelig fik afsluttet, da Messi satte hjemmeholdets målmand på prøve. Lige efter blev Coutinho sendt på banen i stedet for Dembélé, der var forsvundet ud af kampen efter en ellers god første halvleg. Overtaget til Barca begyndte at sætte sine spor hos Lyon-spillerne, der virkede trætte og hurtigt mistede bolden. Det gav muligheder til først Messi og dernæst Suárez, men uden at bolden kom i nettet.

Lyon var nærmest belejret foran eget felt og de havde ikke kræfter til at slå kontra. Barca gjorde alt hvad de kunne for at finde plads og såvel Coutinho som Alba forsøgte sig, men uden held. Vidal blev sendt i aktion i stedet for en træt Sergi Roberto og det catalanske pres fortsatte. Fem minutter før tid var Barca tæt på igen, da Messi lagde tilbage til Busquets der afsluttede, men keeperen fik afværget til hjørne. På dette tidspunkt viste skudstatistikken 22-5 i Barcas favør.

I kampens sidste minut fik Barca frispark udenfor feltet i en god position for Messi, men her endte bolden i muren. Det blev sidste forsøg i en kamp som Barca havde siddet på det meste af tiden, specielt efter pausen, men hvor skarpheden manglede foran mål. Dermed 0-0 og helt åbent til returkampen på Camp Nou den 13. marts.

.:FORSIDE:.