Olympiakos - FC Barcelona 0 - 0

FCBARCELONA.DK - 31.10.17

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Mascherano, Umtiti, Alba, Busquets, Sergi Roberto (Deulofeu 45’), Paulinho (Rakitic 62’), Denis Suárez (Gomes 75’), Messi, Luis Suárez

Bænk: Cillessen, Digne, Vermaelen, Gomes, Rakitic, Deulofeu, Alcácer

Mål:

Tirsdag aften var Barca en tur i Grækenland for at møde Olympiakos i Champions League gruppekamp nummer fire. Ernesto Valverde havde for en gangs skyld givet en startplads til Denis Suárez, mens også Paulinho startede inde på midten sammen med Sergi Roberto.

Allerede efter to minutter var Barca tæt på, da Semedo forsøgte sig med en afslutning udenfor feltet, men keeperen var på plads. Man havde forventet et angribende græsk mandskab, som var tvunget til at vinde for at være med i kampen om at gå videre fra gruppespillet, men Olympiakos stod langt tilbage på banen og satsede ikke noget. Efter 14 minutter var grækerne tæt på at bryde igennem, men Umtiti kom akkurat ned i sidste sekund med en tackling.

Efter 20 minutter var Messi tæt på med en afslutning, som keeperen dog fik taget med besvær. Og fem minutter senere var Messi igen tæt på, men igen var Olympiakos’ Proto på plads på stregen. Efter en god halv time tog Messi sig af et farligt frispark, men målmanden fik akkurat sendt bolden til hjørne.

Kort før pausefløjtet måtte Sergi Roberto forlade banen med hvad der lignede en forstrækning i baglåret og han blev erstattet af Deulofeu. Han nåede dog ikke at gøre den store forskel før dommeren fløjtede til pause. På trods af nogle enkelte store chancer var der tale om en skuffende halvleg rent spillemæssigt fra Barcas side, hvor ikke meget fungerede.

Anden halvleg startede med et stor pres fra Barcas side, men spillet flød fortsat ikke. Luis Suárez fejlede fortsat i næsten alt han kom i nærheden af og heller ikke Messi lykkedes med meget. Efter en times spil burde Barca være kommet foran, da Luis Suárez blev sendt alene igennem. Han valgte dog at stoppe op og afleverere på tværs til Messi, som fejlede sin afslutningen og sendte bolden forbi mål. Kæmpe afbrænder. Kort efter forlod Paulinho banen til fordel for Rakitic.

Efter 73 minutter kom André Gomes på banen i stedet for Denis Suárez. Det satte en smule mere gang i det catalanske spil og efter 79 minutter var Luis Suárez centimeter tæt på, da han lobbede bolden på overliggeren. Kort efter forsøgte uruguayaneren igen at bryde fri, men afslutningen blev blokeret.

De sidste 10 minutter skulle man tro, at Olympiakos ville satse bare en lille smule for at gå efter en plads i ottendedelsfinale, men grækerne pakkede sig blot yderligere på egen bane. En græsk defensiv som Barca havde svært ved at låse op.

Efter 88 minutter tilkæmpede Messi sig et farligt frispark, men den tog keeperen sig af med en imponerende tv-redning. Et minut inde i overtiden forsøgte Messi sig med en afslutning udenfor feltet, men keeperen diskede op med en god redning nede ved stolpen.

Det blev ikke til flere catalanske chancer og dermed måtte Barca nøjes med et skuffende uafgjort resultat på 0-0. Valverdes mandskab manglede ideer og flow i spillet, hvilket resulterede i en noget skuffende præstation. Med det ene point er Barca dog fortsat på en førsteplads i gruppen med 10 point, foran Juventus med 7 og Olympiakos med 4.

.:FORSIDE:.