Murcia – FC Barcelona 0 - 3

FCBARCELONA.DK - 24.10.17

FC Barcelona: Cillessen, Semedo, Mascherano, Vermaelen, Digne (Cucurella 83’), Gomes, Denis Suárez, Aleñá (Rakitic 76’), Deulofeu (Sergi Roberto 76’), Arnaiz, Alcácer

Bænk: Ortolá, Piqué, Sergi Roberto, Rakitic, Cocurella

Mål: 0-1 Alcácer (44’), 0-2 Deulofeu (52’), 0-3 Arnaiz (56’)

Barca trådte ind i pokalturneringen Copa del Rey mod Murcia, hvor det næsten udelukkende var reserver og B-holdsspillere der udgjorde startopstillingen. Hjemmeholdet spiller til daglig i tredjebedste række og med en returkamp i vente på Camp Nou, valgte Valverde at spare næsten alle sine nøglespillere. Det betød de første minutter denne sæson til både Cillessen og Vermaelen, mens det var førsteholdsdebut til Arnaiz.

Murcia stillede sig frivilligt tilbage og overlod initiativet til Barca, der satte sig massivt på spillet. Der var optræk til et par farlige situationer i indledningen, men uden at der blev afsluttet. Der gjorde der derimod efter 10 minutter, da Murcia første gang var gæster foran Barcas mål, men her strøg bolden tæt forbi. Kort efter var det Barca der var farlige, men Alcácer ramte ikke bolden på Dignes oplæg tæt foran mål.

Barca fortsatte med at have bolden mest, men der manglede ideer i det catalanske spil. Deulofeu var reelt den eneste der udfordrede Murcias forsvar, men intet lykkedes for ham. Det var således et noget tandløst Barca-mandskab man så i aktion. Midt i halvlegen burde de dog være kommet foran på et hjørnespark, hvor Vermaelen blot skulle skubbe bolden i nettet, men han ramte den skævt og så løb den kæmpe chance ud i sandet. Efter en lille halv time forsøgte hjemmeholdet sig igen, men denne gang med et skud langt over mål.

Barca kunne ikke få gang i spillet, der manglede fart. De havde svært ved at finde huller i hjemmeholdets forsvar og hverken Denis Suárez eller Aleñá evnede at svinge taktstokken på midten. Efter 40 minutter viste Barca endelig tænder offensivt, da Alcácer fik sendt et godt hovedstød af sted, som målmanden reddede. Riposten røg ud til Denis Suárez, der afsluttede højt over mål. Her burde han havde bragt sit hold foran. Det varede dog kun fire minutter, inden at Barca-spillerne endelig fik noget at glæde sig over. Deulofeu sendte en høj bold ind i feltet, hvor Alcácer kom højest og headede den i nettet til 0-1, der også var stillingen ved pausen.

Der var mere fart i Barcas spil fra anden halvlegs start og det varede ikke længe, inden at det gav udbytte. Efter 52 minutter tog Deulofeu på en ren slalomtur ind i feltet og forbi tre mand, inden han sendte bolden under keeperen og i nettet. Flot scoring til 0-2 af catalaneren. Blot fire minutter senere var det stortalentet Arnaiz der viste sig frem. Han modtog bolden i venstre side udenfor feltet, hvorefter han tog et par træk ind i banen og bankede bolden i mål til 0-3. Fantastisk aktion af den formstærke B-holdsangriber. Dermed var det sidste spinkle håb om et mirakel taget fra Murcia-spillerne. Blot et par minutter viste Arnaiz stor driblekunst i feltet, men her kom målmanden ud og blokerede.

Efter de to hurtige scoringer, slap Barca igen foden lidt fra speederen. De holdt stadig godt på bolden og var i fuld kontrol, men man skulle til midten af halvlegen, før at de afsluttede igen. Det var Alcácer der forsøgte sig med et skud fra distancen, hvor bolden sad lige på målmanden. Kort efter måtte Cillessen pludselig til at arbejde lidt for sin løn, da Murcia var farlige tæt foran mål, men hollænderen kom ned og sikrede sig bolden.

Et kvarter før tid foretog Valverde to udskiftninger på samme tid, da Sergi Roberto og Rakitic afløste Deulofeu og Aleña. Begge hold vidste at kampen var afgjort og det kunne ses på spillet. Der manglede tempo, men Barca forsøgte stadig at komme frem til målchancer. Med små 10 minutter tilbage var det så tid til førsteholdsdebut til Cucurella, da han afløste Lucas Digne. Kort efter snorksov Barcas forsvar, så Murcia kom til en helt åben chance, men igen viste Cillessen sin klasse med en flot redning. Murcia gik højt på banen i slutfasen i jagten på et trøstmål. Det gav samtidig mere plads og det var Denis Suárez tæt på at udnytte i næstsidste minut, men målmanden fik afværget.

Endnu større var chancen i overtiden, da Gomes spillede Alcácer helt fri, men han tøvede og så blev bolden blokeret. Det blev sidste farlige aktion i kampen og Barca hentede dermed den ventede sikre sejr, uden for alvor at folde sig ud. Returkampen spilles på Camp Nou om en måneds tid.

.:FORSIDE:.