// Manchester United

FC Barcelona: Ter Stegen, Semedo, Piqué, Lenglet, Alba, Busquets (Aleñá 90’), Rakitic, Arthur (Sergi Roberto 66’), Coutinho (Vidal 66’), Messi, Suárez

Bænk: Cillessen, Umtiti, Sergi Roberto, Vidal, Aleñá, Malcom og Dembélé.

Mål: 0-1 Shaw, selvmål (12’)

Første Champions League kvartfinale mellem Manchester United og Barca blev spillet på Old Trafford og her stillede Barca som ventet med absolut stærkest mulige opstilling. Dembélé var dagen forinden klarmeldt til kampen efter tre ugers skadesfravær, men han tog plads på bænken. For Barca handlede det om at skabe et godt udgangspunkt inden tirsdagens returkamp på Camp Nou.

United stillede sig afventende tilbage på egen banehalvdel og overlod initiativet til Barca. Det gav et massivt overtag til gæsterne, men de havde svært ved at finde huller i Uniteds bagerste kæde på fem mand. Det lykkedes første gang efter 12 minutter, da Messi modtog bolden i feltet og sendte den ind til Suárez, der med hovedet forsøgte at finde Coutinho. I stedet snittede bolden Shaw, så den gik i nettet. Linjevogteren havde helt uforståeligt flaget oppe, for der var ikke skyggen af offside, hvilket en VAR-kendelse hurtigt fik bekræftet. 0-1 til Barca og dermed nærmest en perfekt start på kampen.

Barca fortsatte med at dominere og midt i halvlegen viste statistikken, at de havde haft bolden i 75% af tiden på Old Trafford, næppe noget som de lokale fans er vant til. United gik længere frem på banen og det gav Barca problemer med at spille bolden fremad banen. Det catalanske spil virkede pludselig febrilsk og der blev lavet fejl af især Busquets og Lenglet, der kunne være blevet dyre. United lykkedes dog ikke at skabe de helt farlige situationer foran mål. Et forsøg af Rashford over mål, var hvad det blev til.

Efter en halv time blev Messi udsat for hårdhændet behandling, hvor han faldt til banen og blødte kraftigt fra næsten, uden at dommeren skred ind. Argentineren modtog behandling og kom i aktion igen. Kort efter kunne Barca havde fordoblet sin føring, da Coutinho kom til en god afslutning, men en fodparade af De Gea i målet forhindrede en scoring. United forsatte med at skabe problemer for Barca og fem minutter før pausefløjtet fik de en stor mulighed, men Dalot headede svagt forbi mål. Mere skete der ikke i en første halvleg der var startet godt for Barca, men hvor United sluttede bedst af.

United satte sig også på det meste fra anden halvlegs start, men fortsat uden at få det store ud af det. Barcas spillere havde mere end svært ved at holde på bolden og det catalanske spil fungerede ikke. De blev presset overalt på banen og oftest var de tvunget til lange bolde, for at komme ud af presset.

Efter et svært først kvarter fik Barca bedre styr på tingene og midt i halvlegen var det dem der skabte noget, da Semedo smart spillede Suárez fri i feltet. Hans afsluttede, men bolden tog sidenettet. Lige efter valgte Valverde at foretage en dobbelt udskiftning, da Coutinho og Arthur blev afløst af Sergi Roberto og Vidal, helt sikkert for at styrke midtbanen. Holdet gik samtidig over til en klar 4-4-2 formation. Et par minutter senere var Barca farlige igen, da Alba kom fri, men De Gea hev en ny fodparade frem.

Spillet var mere ligeligt fordelt og Uniteds hårde arbejde begyndte at sætte sine spor hos hjemmeholdets spillere. Barca holdt på bolden i længere tid af gangen og det var tydeligt, at de passede meget på ikke at lave fejl. 10 minutter før tid fik Barca frispark lige udenfor feltet i en perfekt position for Messi. Han skød bolden under muren, men De Gea kom ned og fik afværget. United havde ikke kræfterne til for alvor at presse Barca i slutfasen og catalanerne holdt bolden godt indenfor egne række i de sidste minutter af opgøret.

Det sluttede således med en sejr på 0-1 til Barca i et opgør, hvor de ikke for alvor havde imponeret, men hvor United heller ikke havde haft et eneste forsøg indenfor rammen. Returopgøret på Camp Nou spilles allerede på tirsdag.