Málaga - FC Barcelona 0 - 2

FCBARCELONA.DK - 10.03.18

FC Barcelona: Ter Stegen, Sergi Roberto (Gomes 73’), Umtiti, Piqué, Alba (Digne 77’), Busquets, Paulinho, Rakitic, Coutinho, Dembélé (Vidal 85'), Suárez

Bænk: Cillessen, Mina, Vermaelen, Digne, Gomes, Vidal og Alcácer

Mål: 0-1 Suárez (15’), 0-2 Coutinho (28’)

Barca måtte klare sig uden den skadede Andrés Iniesta og den nybagte far Leo Messi, da holdet besøgte ligaens absolutte bundhold, Málaga, i ligaens 28. runde. Det betød en plads i startopstillingen til Dembélé, der har haft svært ved at finde formen efter skiftet i sommers.

Barca var mest på bolden i indledningen, uden at der for alvor var fart i spillet. Málaga spillede afventende og overlod frivilligt initiativet til gæsterne. Der skulle gå et lille kvarter, inden at kampens første chance kom og den var stor. Suárez blev spillet helt fri foran mål, men han måtte se keeperen hive en flot redning frem. Blot to minutter senere lagde Alba en præcis bold højt ind i feltet, hvor Suárez fik masser af plads og let kunne heade den i mål til en catalansk 0-1 føring.

Man skulle hen til det 20. minut inden at hjemmeholdet havde deres første forsøg. Det var En-Nesyri der skød fra distancen, men Ter Stegen var på plads i målet. Lige efter fik Paulinho en helt åben chance der endte i sidenettet. Barca sad solidt på spillet og holdt godt på bolden mod et Málaga-hold der virkede usikkert, specielt i defensiven. Efter en halv time kom scoringen til 0-2. Dembélé modtog bolden i feltet, tog et godt træk og sendte den videre ind foran mål til Coutinho, der smart med hælen drejede den i nettet.

Blot to minutter senere blev Málaga reduceret til 10 mand, da Samu Garcia nedlagde Alba med en svinsk tackling. Det var som at udvisningen fik Barca til at tage lidt for let på tingene, for pludselig kom Málaga bedre med. Det gav dem en kæmpe chance i det 36. minut, hvor En-Nesyri brændte med et hovedstød tæt forbi mål. Her var heldet virkelig med Barca. Kort efter var det Rolán der sendte et skud over Ter Stegens mål. Barca fik koncentrationen tilbage i halvlegens slutfase, hvor først Rakitic og dernæst Paulinho forsøgte sig, men uden den nødvendige skarphed. Det blev dermed ved 0-2 ved pausen efter 45 minutter, som Barca havde domineret klart.

Barca lagde ud efter pausen med et forsøg fra Dembélé der gik forbi mål, men ellers var det en stille start på anden halvleg. Barca brugte ikke flere kræfter end højst nødvendigt og Málaga havde ikke evnerne til at true gæsterne. Efter 55 minutter fik Umtiti en god hovedstødschance på et hjørnespark, men her sad bolden lige i favnen på målmanden. Kort efter var det Paulinho der forsøgte sig, men uden held. Barca sad fuldstændig på spillet, men uden for alvor at folde sig ud.

Man skulle hen til midten af halvlegen, før at det for alvor blev farligt. Det var Dembélé der sendte et drøn af et langskud af sted, men her kom keeperen godt ned og parerede. Dembélé spillede måske sin bedste kamp for Barca siden hans langvarige skade. Billedet fortsatte uændret, med Barca i klar kontrol og Málaga der ikke var nogen trussel. Barca spillede tydeligt for halv kraft og sparede på kræfterne.

Med et kvarter tilbage foretog Valverde sin første udskiftning, da Gomes afløste Sergi Roberto. Portugiseren blev placeret på den for ham uvante position som højre back. Kort efter var det Digne der afløste Jordi Alba. Barca gjorde ikke meget for at øge tempoet i slutfasen, hvor Aleix Vidal kom på banen i stedet for Dembélé. De sidste 10 minutter blev en søvndyssende affære, hvor begge mandskaber blot ventede på sidste fløjt fra dommeren. Det sluttede således med en sejr på 0-2 efter en kamp, hvor Barca slet ikke behøvede at folde sig ud for alvor.

.:FORSIDE:.