// Champions League // Liverpool

FC Barcelona: Ter Stegen, Alba, Piqué, Lenglet, Sergi Roberto, Busquets, Rakitic (Malcom 81’), Vidal (Arthur 74’), Coutinho (Semedo 60’), Messi, Suárez

Bænk. Cillessen, Semedo, Umtiti, Vermaelen, Arthur, Aleña og Malcom

Mål: 1-0 Origi (7’), 2-0 Wijnaldum (54’), 3-0 Wijnaldum (56’), 4-0 Origi (79’)

Barca kom til Liverpool med et 3-0 forspring fra første semifinale i Champions League, da de gæstede Anfield til returkampen. Her var englænderne hæmmet af, at måtte undvære de skadede profiler Salah, Firmino og Keita, mens Barca manglede den lårskadede Dembélé. Ernesto Valverde valgte at indlede opgøret med præcist samme elleve spillere som startede inde i første kamp.

Som ventet blev Barca udsat for et massivt pres fra første fløjt og det gav tydeligt catalanerne problemer. Det skabte hurtigt et par farlige situationer og gav englænderne et par hjørnespark. Liverpool stod højt på banen og efter 7 minutter begik Alba en kæmpe fejl, der bragte hjemmeholdet i overtal. Ter Stegen tog sig først af Hendersons skud, men Origi stod klar på riposten og kunne let gøre det til 1-0. Det var den værst tænkelige start på kampen for Barca og de efterfølgende minutter kunne de slet ikke få spillet til at hænge sammen.

Der skulle gå et kvarter før at Barca afsluttede for første gang, men Messi måtte se Alisson i målet afværge til hjørne. To minutter efter burde Barca have udlignet. Alba blev spillet komplet fri foran mål, men i stedet for at afslutte selv, spillede han videre til Messi, der tog et træk og mistede bolden. Den mulighed burde de have fået meget mere ud af. Kort efter forsøgte Barca sig igen, men Alisson tog sig af skuddet fra Coutinho. Blot et minut efter var det Messi der afsluttede, men her strøg bolden tæt forbi mål.

Kampen var utrolig intens og efter den gode periode til Barca var det Liverpool der var tæt på i det 24. minut, men her var Ter Stegen på plads med en vigtig redning. Det kogte på Anfield, for tilskuerne fornemmede, at deres hold kunne skabe miraklet. Efter den hektiske periode kom der nogle minutter, hvor der ikke blev afsluttet, men hvor der blev kæmpet om hver eneste bold. Barca lykkedes med at holde på bolden i længere tid af gangen og selvom de blev presset overalt på banen, bevarede de roen. Halvlegen blev sluttet af med en afslutning til begge sider, men det blev ved 1-0 ved pausen efter intense 45 minutter.

Liverpool lagde ud efter pausen med en kæmpe mulighed på et indlæg, hvor Ter Stegen med besvær fik fat på bolden i to omgange på selve stregen. Kort efter var det i den anden ende det brændte på, men her måtte Suárez se Alisson redde. Efter 54 minutter betød endnu en fejl af Alba, at Liverpool kom til en stor mulighed, hvor bolden endte hos Wijnaldum, der takkede ved at score til 2-0. Frustrationerne stod malet i ansigterne på Barcas spillere og det blev endnu værre blot to minutter efter. Her kom Wijnaldum højest på et indlæg og så stod det 3-0. Den scoring fik Anfield til at eksplodere i glæde, for nu stod det pludselig helt lige i det samlede regnskab.

Efter en time blev Semedo sendt på banen i stedet for en anonym Coutinho. Det betød samtidig at Sergi Roberto rykkede op på midtbanen til en 4-4-2 opstilling. Det skabte lidt mere ro over Barcas spil og midt i halvlegen fik Messi en mulighed for at reducere, men igen kom Alisson i vejen. Liverpool koncentrerede sig mere om at forsvare sig og kampen blev mere lige en periode. Med et kvarter tilbage valgte Valverde at sende Arthur på banen i stedet for Vidal, der som altid havde arbejdet hårdt, men som også havde mistet en del bolde.

Kort efter fik Liverpool et hjørnespark og her snorksov Barcas spillere på utroligste vis. De så slet ikke at hjørnesparket blev taget hurtigt og det udnyttede en komplet fri Origi til at score til 4-0. Skandaløst af Barcas spillere, at de ikke var mere opmærksomme. Malcom blev sendt på banen i stedet for Rakitic i en sidste satsning. Liverpool stillede sig tilbage for at forsvare sig og det gav Barca et overtag, men uden at de kunne finde plads. Messi blev markeret tæt og han lykkedes ikke med at skabe noget. Liverpool-spillerne gjorde alt hvad de kunne for at trække tiden og Barca evnede ikke at skabe noget i kampens sidste minutter.

Dermed endte det med en ydmygende, men fortjent, 4-0 sejr til Liverpool, i en kamp hvor intet lykkedes for Barca og hvor man ikke så meget til Messi.